Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Margarete 15:59, 14 paź 2014

Wpadłam po jesienne klimaty jurajskiego ogrodu i...nie zawiodłam sie, czy to popołudniem czy o poranku, czy w słońcu czy w mgle ...jest cudnie
Piekny ogród, piekne kompozycje roslin, piekne foty.....
Czytałam twój przepis na sukces w ogrodzie....niby prosty, oczywisty ... a jednak, nie wszystkim sie udaje tak jak tobie z tej mieszanki stworzyc takie cudne miejsce.

Zainteresowała mnie bardzo ta bylinka o czerwonych kwiatach - knatia macedońska (świerzbnica) wygląda pieknie podsadzona u ciebie pod rozplenicami, mam nową rabate z 2 egzemplarzami nowych rozplenic kupionych w Wojsławicach ostatnio, mam na tej rabacie czerwonolistnego miskanta i będą tam jeszcze 2 róże wiec idealnie by pasowała jakaś bylinka wypełniająca przestrzen z kwiatkami w czerwonych kolorach. Wygooglałam sobie tę roslinke ale zapytam jeszcze tak z twojhego doswiadczenia co lubi? jakie warunki jej stworzyc ? jak sie ją rozmnaża? czy szybko sie rozrasta ? od kiedy zaczyna kwitnienie ?
BusyBee 16:21, 14 paź 2014

Ciągle podglądam, chociaż nie zawsze coś piszę.....wzdycham nieustannie do tej przestrzeni u Ciebie...piękna jesień- spokojna i harmonijna.......
Milka 17:35, 14 paź 2014

U ciebie też cudowna!! no zakochałąm się w jesieni, nic nie kwiczę za latem buziak
AgnieszkaW 18:38, 14 paź 2014

Mirello, Basiu, Aniu, dzięki

Aniu - Mi, jesień też potrafi być piękna, u Ciebie też, takoż u innych, nie tylko u Bogdzi i u mnie, trzeba tylko szeroko otworzyć oczy

Renatko, Agnieszko, dzięki za odwiedzinki

Marto, to proste: liście i chwasty omijam obiektywem, czasem nie łapią się w kadr, ale one są...

AgnieszkaW 18:44, 14 paź 2014

Małgosiu, jaka miła wizyta Dzięki za ciepłe słowa. Cnautia to beproblemowa bylinka, świetnie sama się wysiewa, czasem "łapie" choroby grzybowe, ale "kropienie" jednokrotne bardzo pomaga Lubi gleby lekkie, piaszczysto-gliniaste. Kwitnie od czerwca do...nadal

Kasiu
, dziękuję

Irenko, tegoroczna jesień jest zjawiskowa (jak na razie, chociaż dzisiaj padał deszcz, ale bardzo był u nas potrzebny).
lojalna_ 18:46, 14 paź 2014

Jak pieknie u Ciebie

To co u mnie w ilosci 3 sztuk u Ciebie w ilosci hektarowej , cudowne widoki
Bogdzia 20:05, 14 paź 2014

Piękna jesień zarówno w ogrodzie jak i poza nim, cudnie. Pozdrówka.
Napia 22:08, 14 paź 2014

U nas dzisiaj mokro i brzydko, a w jurajskim taka piękna jesień Pełna złota i czerwieni - jak ja to lubię
Filomena 09:19, 15 paź 2014

Mhmm, jak zwykle
U Ciebie i sosenka w jesiennej kolorowej sukience
AgnieszkaW 19:28, 15 paź 2014

Jolu, Bogdziu, Agnieszko, Filomeno, bardzo dziękuję za wizytę