Ach... pięknie to mało powiedziane. Tulipany wszystkie śliczne, te piwoniowe wyjątkowo piękne. To zdjęcie długiej rabaty z tulipanami na tle tuji robi wrażenie. Jesteś wprawioną ogrodniczką.Takimi ładnymi plamami je posadziłaś, jak gęsto je sadzisz?
Dziękuję Iwonko. Dziś stwierdziłam, że chyba najbardziej lubię czerwone tulipany. Dają ognia ogrodowi.
I kojarzą mi się z dzieciństwem- kiedyś w ogrodach kwitły tylko czerwone i żółte tulipany, takie wysokie o gładkich płatkach. Teraz do wyboru, do koloru.
Bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa.
Tulipany sadzę "na oko", chyba tak co 7cm. Te kolorowe grupy tulipanów to zeszłoroczny nabytek, kupione w Aldiku za jakieś marne grosze, wyglądają ładnie, bo posadzone grupowo.
Zaraz wstawię zdjęcia rabaty mieszanej, są na niej wszystkie tulipany, które miałam z ubiegłych lat.
Pozdrawiam
Policzyłam dziś moje tulipany: nowych ok.150, starych ok.130. Łącznie 280 sztuk, tylko. Powinno być ponad 500, może nawet więcej. Bardzo dużo cebulek ma tylko liście, wkurza mnie to.
Oto one
Święta w tym roku były piękne. Słonko pięknie grzało, ptaszki śpiewały, drzewa już zielone, trawy też...i do tego wiosenne kwiaty. Po prostu bajka. A na polach kwitnie już rzepak- uwielbiam jego zapach.
W poniedziałek byliśmy na urodzinach mojej kochanej Babci- skończyła 93 lata. Tort był piękny i pyszny, spotkanie z rodziną udane... Oby częściej takie Święta