Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

asiach 22:02, 22 kwi 2014

Pięknie, kolorowo i wiosennie. Jest super! Pozdrawiam poświatecznie
Ale te stokrotki też są wspaniałe
Karolinek 16:36, 23 kwi 2014

Ach... pięknie to mało powiedziane. Tulipany wszystkie śliczne, te piwoniowe wyjątkowo piękne. To zdjęcie długiej rabaty z tulipanami na tle tuji robi wrażenie. Jesteś wprawioną ogrodniczką.Takimi ładnymi plamami je posadziłaś, jak gęsto je sadzisz?
Magdalenka 17:20, 23 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Śliczny, zadbany ogródek, a tulipanki zachwycające. Zawsze wiosną najbardziej czekam na tulipany, choć cieszą mnie wszystkie wiosenne kwiaty. Pozdrawiam

Dziękuję Iwonko. Dziś stwierdziłam, że chyba najbardziej lubię czerwone tulipany. Dają ognia ogrodowi.
I kojarzą mi się z dzieciństwem- kiedyś w ogrodach kwitły tylko czerwone i żółte tulipany, takie wysokie o gładkich płatkach. Teraz do wyboru, do koloru.
Magdalenka 17:22, 23 kwi 2014

asiach napisał(a)
Pięknie, kolorowo i wiosennie. Jest super! Pozdrawiam poświatecznie
Ale te stokrotki też są wspaniałe

Dziękuję Asiu. Wiosna jest w tym roku cudowna, taka ciepła, słoneczna, zielona i kolorowa. Oby tak do czerwca kwitły te tulipany
Pozdrawiam również.
Magdalenka 17:26, 23 kwi 2014

Karolinek napisał(a)
Ach... pięknie to mało powiedziane. Tulipany wszystkie śliczne, te piwoniowe wyjątkowo piękne. To zdjęcie długiej rabaty z tulipanami na tle tuji robi wrażenie. Jesteś wprawioną ogrodniczką.Takimi ładnymi plamami je posadziłaś, jak gęsto je sadzisz?

Bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa.
Tulipany sadzę "na oko", chyba tak co 7cm. Te kolorowe grupy tulipanów to zeszłoroczny nabytek, kupione w Aldiku za jakieś marne grosze, wyglądają ładnie, bo posadzone grupowo.
Zaraz wstawię zdjęcia rabaty mieszanej, są na niej wszystkie tulipany, które miałam z ubiegłych lat.
Pozdrawiam
Magdalenka 17:34, 23 kwi 2014

Policzyłam dziś moje tulipany: nowych ok.150, starych ok.130. Łącznie 280 sztuk, tylko. Powinno być ponad 500, może nawet więcej. Bardzo dużo cebulek ma tylko liście, wkurza mnie to.
Oto one

Magdalenka 17:37, 23 kwi 2014

Magdalenka 17:40, 23 kwi 2014

reni 17:44, 23 kwi 2014

Piękne tulipany..u mnie też część zaginęła,pozdrawiam
Magdalenka 17:47, 23 kwi 2014

Święta w tym roku były piękne. Słonko pięknie grzało, ptaszki śpiewały, drzewa już zielone, trawy też...i do tego wiosenne kwiaty. Po prostu bajka. A na polach kwitnie już rzepak- uwielbiam jego zapach.

W poniedziałek byliśmy na urodzinach mojej kochanej Babci- skończyła 93 lata. Tort był piękny i pyszny, spotkanie z rodziną udane... Oby częściej takie Święta