Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 15:02, 11 maj 2014

asiach napisał(a)
Widzę, że warzywnika będzie pękał od tak dużej ilości roślin. I ja doczekam się takiego. A te Twoje skrzynie to ile cm mają wysokości?
Pozdrawiam też niedzielnie

Asiu, wysokie na 30 cm.
ModraSowa 22:23, 11 maj 2014

Witaj Magda. Nadrobiłam zaległości. Nie mogę uwierzyć, że wszystko już u Ciebie tak kwitnie.Moje orliki dopiero dzisiaj mają pąki. Dobry interes zrobiłaś na kompoście. Niech Ci warzywka ładnie rosną.
Magdalenka 09:26, 13 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
Witaj Magda. Nadrobiłam zaległości. Nie mogę uwierzyć, że wszystko już u Ciebie tak kwitnie.Moje orliki dopiero dzisiaj mają pąki. Dobry interes zrobiłaś na kompoście. Niech Ci warzywka ładnie rosną.

Dzięki Aniu, codziennie zaglądam do mojego warzywnika i czekam na efekty i zbiory
Teraz kwitną orliki,czosnki żurawki, irysy, żagwin, floksy i 2 kwiatki liliowca. Już niedługo zakwitną piwonie, galardie, złocienie, kamasje, lawendy, bodziszki...troszkę tego będzie. Z każdego kwiatka się cieszę.
Pozdrawiam słonecznie.
Magdalenka 09:31, 13 maj 2014

Wczoraj trochę działałam w ogrodzie. Skosiłam trawę, posadziłam/przesadziłam kilka roślinek, podlałam co trzeba...i zabrałam się za jedną z moich żurawek- jakaś mała była w stosunku do pozostałych. Podejrzewałam robale i moje podejrzenia niestety się sprawdziły. Żurawka była bez korzeni, robale wszędzie- naliczyłam 26 sztuk!!! były też takie białe z nóżkami...straszne Zadźgałam wszystkie- mam nadzieję. Trzeba teraz polać jakimś specyfikiem.
A tak się cieszyłam, że moje żurawki pięknie rosną...
Ania74 09:42, 13 maj 2014

Uuuu. paskudy jedne!
Ja natomiast mam truskawki posadzone w zeszłym roku i dwie obok siebie są bardzo marne i nie chcą rosnąć. Podejrzewam podobną sytuację - jakiegoś wypasionego tłustego pędraka pewnie Muszę to sprawdzić i też się pochwalę co znalazłam :/
Agatan24 17:01, 15 maj 2014

Ale ładnie u Ciebie wzdycham i oglądam, może u mnie też tak kiedyś będzie
butterflajka 17:14, 15 maj 2014

Magdalenka ślicznie u Ciebie!!!!! Gratulacje wielkie ...mam nadzieję, że w końcu i u mnie zrobi się tak przytulnie i kolorowo jak u Ciebie! I świetny pomysł z tymi skrzyniami na warzywka. Powodzenia w uprawie
Magdalenka 17:30, 15 maj 2014

Agatan24 napisał(a)
Ale ładnie u Ciebie wzdycham i oglądam, może u mnie też tak kiedyś będzie

Dziękuję Agato Bardzo miło czytać takie słowa. Zapraszam jeszcze.
Magdalenka 17:34, 15 maj 2014

butterflajka napisał(a)
Magdalenka ślicznie u Ciebie!!!!! Gratulacje wielkie ...mam nadzieję, że w końcu i u mnie zrobi się tak przytulnie i kolorowo jak u Ciebie! I świetny pomysł z tymi skrzyniami na warzywka. Powodzenia w uprawie

Dziękuję pięknie Mój ogródek kończy 3 latka ciekawa jestem, jaki efekt będzie za kolejne 3
Część skrzyń już obsadzona, reszta pomidorów czeka na lepszą pogodę- zimno, wieje i przelotnie pada od nocy
Zapraszam na kolejne odwiedziny.
butterflajka 17:38, 15 maj 2014

Magdalenka napisał(a)

Dziękuję pięknie Mój ogródek kończy 3 latka ciekawa jestem, jaki efekt będzie za kolejne 3
Część skrzyń już obsadzona, reszta pomidorów czeka na lepszą pogodę- zimno, wieje i przelotnie pada od nocy
Zapraszam na kolejne odwiedziny.

Za 3 latka będzie o 3 razy ładniejszy..i tak z każdym rokiem, lepiej od poprzedniego...tego Ci życzę!
U mnie też praca stoi...bo zimno, wieje i zapowiadają opady...a tyyyle jest do zrobienia
Będę zaglądać i kibicować Powodzenia i pozdrowienia gorące przesyłam!