Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

asiach 23:26, 01 maj 2014

Magdalenka napisał(a)

Naliczyłam Asiu 35 kwiatów na hortensji w donicy. Cieszę się bardzo, że tyle ich będzie. Wczoraj sąsiadka zapytała, czy chcę kolejną horti, bo u niej za bardzo się nie mieści w ogródku.
Gdyby nikt inny jej nie chciał, to ja bardzo chętnie, tylko gdzie ja to wszystko pochowam na zimę...garaż coraz mniejszy
Pozdrawiam.

To wspaniała wiadomość Jak bym miała taką hortensję byłabym jeszcze szczęśliwsza niż jestem. Ale i tak się cieszę, bo niektóre z tych, które przesadziłam do donic będą kwitły Trochę ciężko powiedzieć ile jeszcze będą miały kwiatów bo jeszcze nie wpełni są rozwinięte wszystkie liście ale będą i to jest pozytywne. Dużo bym dała za taką sąsiadkę jaką Ty masz! U mnie to ja rozdaję i to nie tylko sąsiadom ale i znajomy. Jak mam wyrzucić lepiej dać - niech ktoś skorzysta.
A na zimę życzę aby Twój garaż się rozciągnął
Pozdrawiam
malgorzata_s... 21:08, 02 maj 2014

Madziu co do tulipanów to ja także mam tę teorię U mnie też połowa tylko kwitnie Fajna sąsiadka
O pelargoniach odpisałam u mnie.
Pozdrawiam.
nieszka 21:39, 04 maj 2014

Wykopujesz wszystkie tulipany?? Nie zazdroszczę. Ja postanowiłam wykopać tylko same liście i przenieść gdzieś w niewidoczne miejsce. Może w przyszłym roku zakwitną...
Ania74 08:09, 05 maj 2014

Witaj majowo... Co do skalnicy to nie mogę powiedzieć, żeby moja miała jakoś wilgotno. Owszem rośnie na skarpie w miejscu, gdzie jest najbardziej wilgotno, ale to i tak dość sucho. Bo cała skarpa jest generalnie suchutka.
Weekend majowy solidnie przepracowany. Wreszcie mamy skrzynie w warzywniku ...
Magdalenka 08:15, 05 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madziu co do tulipanów to ja także mam tę teorię U mnie też połowa tylko kwitnie Fajna sąsiadka
O pelargoniach odpisałam u mnie.
Pozdrawiam.

Dzięki za info o pelargoniach- przeczytałam.
Jeśli chodzi o "teorię tulipanową" - wolałabym mniej kwitnących tulipanów niż mroźną i śnieżną zimę. Wczesna wiosna i ciepła zima bardziej mi pasują
Pozdrawiam Gosiu.
Magdalenka 08:20, 05 maj 2014

nieszka napisał(a)
Wykopujesz wszystkie tulipany?? Nie zazdroszczę. Ja postanowiłam wykopać tylko same liście i przenieść gdzieś w niewidoczne miejsce. Może w przyszłym roku zakwitną...

Agnieszko, wykopuję wszystkie i to niedługo po kwitnięciu. Nie czekam na suche liście. Robię z nimi od razu porządek. Nie lubię tego "zajęcia", ale jak mus to mus- niestety nie mam miejsca na przechowalnik
Pozdrawiam

Magdalenka 08:22, 05 maj 2014

Ania74 napisał(a)
Witaj majowo... Co do skalnicy to nie mogę powiedzieć, żeby moja miała jakoś wilgotno. Owszem rośnie na skarpie w miejscu, gdzie jest najbardziej wilgotno, ale to i tak dość sucho. Bo cała skarpa jest generalnie suchutka.
Weekend majowy solidnie przepracowany. Wreszcie mamy skrzynie w warzywniku ...

A może ta Twoja skalnica nie rośnie " na patelni"? Oh, sama nie wiem gdzie ją przesadzić.
Pokaż koniecznie te Wasze skrzynie
Ania74 08:41, 05 maj 2014

Rośnie na patelni właśnie... Cały dzień na nią praży
Magdalenka 12:48, 05 maj 2014

Majówka minęła...średnio. 1 maja było pięknie, słonko grzało, chodziliśmy w krótkim rękawku Kolejne dni zimne, wietrzne i mokre
W sumie w ogrodzie nic nowego przez te dni nie zrobiłam, jedynie zdjęcia

Kwitną czosnki - te wsadzone 2 lata temu. Na zeszłoroczne jeszcze chwilę trzeba poczekać

Na lawendzie i szałwii omszonej już widać pierwsze pączki

Magdalenka 12:53, 05 maj 2014

A tu rosną czosnki i kamasja, ciekawe jaki będzie efekt, kiedy zakwitną.

targowe floksy

żagwin w tym roku mnie zachwycił