Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

asiach 17:29, 07 maj 2014

Nie wiem czy nie jest za późno ale ja bym jeszcze do tego kompostu dodała trochę pisku dla "rozluźnienia". Ja u siebie tak robię.
Ale roslinek masz moc. A co mąż na zajety garaż w zimie? Ale kolekcja przepiękna. O krzynaich nie wspomnę - Piękne!!!! Pokażę mężowi może za rok bo na ten sezon juz za późno
Pozdrawiam ciepło
Pięknie masz !!!!!
asiach 17:30, 07 maj 2014

Maż powiedział , że czemu nie - zrobimy I tego się trzymam
asiach 17:31, 07 maj 2014

Ja mu pomogę, byle kupił materiał na skrzynie a z resztą pójdzie
Kondzio 17:33, 07 maj 2014

Ogrod sliczny trawa mięsista skrzyneczki sliczne sadzonki dorodne ja mieszam ze zwykła ziemia z marketu mieszam i dodaje jeszcze nawóz
Magdalenka 19:51, 07 maj 2014

asiach napisał(a)
Nie wiem czy nie jest za późno ale ja bym jeszcze do tego kompostu dodała trochę pisku dla "rozluźnienia". Ja u siebie tak robię.
Ale roslinek masz moc. A co mąż na zajety garaż w zimie? Ale kolekcja przepiękna. O krzynaich nie wspomnę - Piękne!!!! Pokażę mężowi może za rok bo na ten sezon juz za późno
Pozdrawiam ciepło
Pięknie masz !!!!!

Jeszcze Asiu nie jest za późno. U nas pada, więc nic więcej w ogrodzie nie robiłam.
Garaż zajęty przez cały rok, ale nie przez auto. Nie mamy piwnicy, więc spełnia on rolę magazynu: są w nim rowery, doniczki, narzędzia, zabawki dla dzieci, przetwory, kosze do segregacji, węgiel, latem meble ogrodowe i jeszcze kilka innych rzeczy.
Bardzo mnie cieszą te moje kompostowe skrzynki Mam nadzieję, że plony z nich zebrane będą zadowalające.
Jutro postaram się kupić ziemię w workach i może piasek. I jak dobrze pójdzie i pogoda pozwoli, czeka mnie sianie
Taka mała rzecz, a jak cieszy
Ciekawa jestem tych Waszych.
Magdalenka 20:07, 07 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Ogrod sliczny trawa mięsista skrzyneczki sliczne sadzonki dorodne ja mieszam ze zwykła ziemia z marketu mieszam i dodaje jeszcze nawóz

Dzięki Kondziu, ale przyznam, że w tym roku trawnik nie wygląda za ciekawie. Jest dużo mleczu, perzu, babki...na zdjęciach wygląda to lepiej.
Jutro pojadę po ziemię i wymieszam ją z kompostem. Mam nadzieję, że wysiane nasionka pięknie wykiełkują, a pomidorki ładnie zaowocują Nawóz to może za kilka tygodni.

Ivvvona 22:20, 07 maj 2014

Piękne skrzyneczki, widzę że coraz więcej osób zakłada warzywniaki w skrzyniach. Na tym kompoście na pewno plony będą obfite, czego Ci zyczę
Ania74 08:13, 11 maj 2014

Skrzynki bardzo fajne No to bierzemy się za sadzenie?
Magdalenka 08:24, 11 maj 2014

Ania74 napisał(a)
Skrzynki bardzo fajne No to bierzemy się za sadzenie?

Aniu, ja już wczoraj posadziłam.
Rano byłam z dziećmi na targu i oprócz kilku kolejnych bylin, kupiłam 3 rodzaje sałat, selery i paprykę. Od mamy dostałam kilka porów Posadziłam też kupione sadzonki pomidorów: Koralik i nn. Swoje Maskotki posadzę w tym tyg, muszą jeszcze odrobinkę podrosnąć
Cieszę się z tych skrzyń jak małe dziecko, przydałaby się jeszcze jedna, bo chciałam cukinię i ogórki gruntowe...niestety miejsca na więcej brak. W sumie dobre i to
Pozdrawiam niedzielnie.
asiach 11:27, 11 maj 2014

Widzę, że warzywnika będzie pękał od tak dużej ilości roślin. I ja doczekam się takiego. A te Twoje skrzynie to ile cm mają wysokości?
Pozdrawiam też niedzielnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies