Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

asiach 15:45, 16 wrz 2014

Magdalenka napisał(a)
Asiu, pięknie dziękuję, że zajrzałaś
Pozdrawiam słonecznie.

Zaglądam często i szukam pomidorków
Magdalenka 15:48, 16 wrz 2014

asiach napisał(a)

Zaglądam często i szukam pomidorków

Asiu, pomidorki dawno zjedzone Były pyszne, choć większość miała twardą skórkę. Krzaczki wykopane, zaraza i moje dopadła Teraz dojrzewają papryki- miały być czerwone, a są pomarańczowe
Ja do Ciebie zaglądam za każdym razem jak jestem na O. Wybacz, że milczę, postaram się poprawić
ModraSowa 21:19, 23 wrz 2014

Magdalenka napisał(a)

Asiu, pomidorki dawno zjedzone Były pyszne, choć większość miała twardą skórkę. Krzaczki wykopane, zaraza i moje dopadła Teraz dojrzewają papryki- miały być czerwone, a są pomarańczowe
Ja do Ciebie zaglądam za każdym razem jak jestem na O. Wybacz, że milczę, postaram się poprawić

Uuu... pomidorki zjedzone,to dżemu nie będzie
Pozdrawiam
pawel_snopek 21:47, 23 wrz 2014

Ja tak mam u siebo dynie poukładane przy roślinkach w paru miejscach tylko w następnym roku to posadzę dynie ale te większe i wtedy to będzie dzikie szaleństwo Ta rabata z rozplenicami bardzo mi się podoba
Ivvvona 19:52, 24 wrz 2014

Ciekawa jestem zmian na rabacie, choć mnie się podoba w tej wersji. Pozdrawiam

Czy stipy u Ciebie już zimowały, czy masz je pierwszy sezon?
Magdalenka 17:11, 25 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)

Uuu... pomidorki zjedzone,to dżemu nie będzie
Pozdrawiam

No niestety nie będzie, chyba że jakimś cudem znajdę zielone pomidory u jakiejś babuni na targu
Pozdrawiam Aniu.
Magdalenka 17:17, 25 wrz 2014

pawel_snopek napisał(a)
Ja tak mam u siebo dynie poukładane przy roślinkach w paru miejscach tylko w następnym roku to posadzę dynie ale te większe i wtedy to będzie dzikie szaleństwo Ta rabata z rozplenicami bardzo mi się podoba

Dzięki Pawle, powoli zbieram roślinki do zmian na tej rabacie. Miałam dziś przesadzić kilka roślin, ale mocno popadało. Teraz znowu świeci piękne słonko, może jutro coś mi się uda na "rozplenicowej rabacie" podziałać.
Dynie jesienią uwielbiam, dostałam od siostry całą siatkę takich malusich ozdobnych. Poukładałam je na parapecie i przy donicach... i coś za mało ich. Może jeszcze dokupię, robią piękny, jesienny klimat.
Pozdrawiam ciepło.
Magdalenka 17:21, 25 wrz 2014

Ivvvona napisał(a)
Ciekawa jestem zmian na rabacie, choć mnie się podoba w tej wersji. Pozdrawiam

Czy stipy u Ciebie już zimowały, czy masz je pierwszy sezon?

Iwonko, ta rabata też mi się podoba, ale tylko w połowie. Trochę muszę pozmieniać, bo w jednej części zrobił się za duży misz-masz
Stipy mają za sobą pierwszą zimę. Pięknie się rozrosły, na wiosnę chyba je podzielę. Liczę też na to, że się rozsieją, choć na razie znalazłam tylko 1 siewkę Może wiosną coś jeszcze z ziemi wyskoczy Mam za to kilka siewek żurawki Palace Purple Takie tyciusie i urocze są
Pozdrawiam.
Magdalenka 17:48, 25 wrz 2014

Oto moje zakupy

Miałam kupić 2-3 rozplenice, ale kupiłam tylko 1 ( nie wiem nawet czy to w 100% ona, pani z CO też pewna nie była-brak etykiety). Do tego 5 różowych wrzosów, jeżówka Pow Wow White, rozchodnik Frosty Morn, 2 bluszcze-posadzę przy lipach i Carex Amazon Mist szt. 3.

Wstąpiłam też po cebulki...miałam tulipanów już nie kupować, ale te kolory mnie skusiły. W przyszły tygodniu, jak pogoda pozwoli, będę wszystko sadzić.
Jak się uda, to dokupię jeszcze czosnki i krokusy.

Magdalenka 17:54, 25 wrz 2014

A oto mój jesienny wianek

I kwiatowo- dyniowe akcenty