Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

monika_fal 14:52, 30 wrz 2014

Dziękuje za zaproszenie
U mnie z tym wolnym czasem cieniutko ale cichaczem siedzę w pracy i czytam z bananem na ustach .... no pięknie u Ciebie Tak patrzę na Twoją lawendę, chyba za gęsto posadziłam u siebie. Jak mi urosną takie giganty oczywiście będę szczęśliwa ale nie obejdzie się chyba bez przesadzania.
Ivvvona 20:00, 05 paź 2014

Zakupy super, pewnie już posadzone. U mnie cebule czekają jeszcze aż znajdę czas żeby je wsadzić, a trochę tego mam. Ślicznie udekorowałaś wejście do domuPozdrawiam
Magdalenka 09:01, 06 paź 2014

Ivvvona napisał(a)
Zakupy super, pewnie już posadzone. U mnie cebule czekają jeszcze aż znajdę czas żeby je wsadzić, a trochę tego mam. Ślicznie udekorowałaś wejście do domuPozdrawiam

Iwonko, prawie wszystko już posadziłam. A cebule u mnie niestety jeszcze czekają Jakoś nie mam weny by się do tego zabrać. Może w tym tygodniu, podobno ma być u nas ładna pogoda
Pozdrawiam ciepło.
Magdalenka 09:04, 06 paź 2014

monika_fal napisał(a)
Dziękuje za zaproszenie
U mnie z tym wolnym czasem cieniutko ale cichaczem siedzę w pracy i czytam z bananem na ustach .... no pięknie u Ciebie Tak patrzę na Twoją lawendę, chyba za gęsto posadziłam u siebie. Jak mi urosną takie giganty oczywiście będę szczęśliwa ale nie obejdzie się chyba bez przesadzania.

Ja swoją lawendę kupowałam jako małe sadzonki. Nie spodziewałam się, że tak szybko się rozrosną W tym roku dokupiłam jeszcze kilka krzaczków, a kolejnych chyba 7 mam do przesadzenia, ale to na wiosnę. Nie wiem tylko, gdzie je posadzić Może przez zimę coś mi zaświta
Pięknie dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam ciepło.
Ewka42 09:09, 08 paź 2014

przepiękne zdjęcia jesiennego ogrodu. trochę się śmiałam, że to tutaj takie obowiązkowe trio: hortensje+żurawki+trawy, ale to jednak zawsze świetnie wygląda, szczególnie jesienią. wiosną pewnie trochę gorzej, ale od czego są cebulowe
również planuję wiosenne sadzenie lawendy - w ryzykownym miejscu, bardzo suchym, bez możliwości podlewania, nic tam nie chce rosnąć. wydaje mi się, że lawenda sobie poradzi - mam taka pod południową ściana domu, pod okapem bez podlewania - i rośnie bardzo dobrze już pięć lat.
pozdrawiam
Magdalenka 13:34, 09 paź 2014

Ewka42 napisał(a)
przepiękne zdjęcia jesiennego ogrodu. trochę się śmiałam, że to tutaj takie obowiązkowe trio: hortensje+żurawki+trawy, ale to jednak zawsze świetnie wygląda, szczególnie jesienią. wiosną pewnie trochę gorzej, ale od czego są cebulowe
również planuję wiosenne sadzenie lawendy - w ryzykownym miejscu, bardzo suchym, bez możliwości podlewania, nic tam nie chce rosnąć. wydaje mi się, że lawenda sobie poradzi - mam taka pod południową ściana domu, pod okapem bez podlewania - i rośnie bardzo dobrze już pięć lat.
pozdrawiam

A ja wykopałam 3 lawendy i nie wiem, gdzie je posadzić Na zimę mus znaleźć miejsce. Hortensje i trawy to moja ogrodowa miłość. Mój eM też bardzo lubi trawki, może uda mi się kilka dokupić i Limkę, bo znalazłam dla niej miejsce
Ania74 13:36, 09 paź 2014

No jestem jestem, ale tylko chwilowo
Twój ogród również jesienią jest piękny! A już te ozdoby, które tworzysz budzą we mnie falę czystej zawiści...
Nie mam talentu w tej materii żadnego...
Magdalenka 13:41, 09 paź 2014

Ostatnie 2 dni zajmowałam się czyszczeniem tuj z brązowych gałązek. Oj, namęczyłam się, mięśnie pobolewają Ale jestem uradowana, że drzewka teraz piękniej wyglądają. Nazbierało się tego śmiecia 4 wielkie worki! Szok, z takich drzewek...Na wiosnę dostaną papu i niech rosną do nieba
Może dziś w końcu posadzę trochę cebulowych ( może?). Jakoś w tym roku wyjątkowo mi się nie chce. Chcę posadzić tulipany do dużych skrzyń. Dołowanie w ziemi i chowanie w jakieś cieplejsze miejsca raczej nie wchodzi w grę. Mam nadzieję, że zima będzie łagodna, najlepiej taka, jak ostatnio
Pozdrawiam słonecznie, taką jesień bardzo lubię. Oby tak do grudnia
Magdalenka 13:46, 09 paź 2014

Ania74 napisał(a)
No jestem jestem, ale tylko chwilowo
Twój ogród również jesienią jest piękny! A już te ozdoby, które tworzysz budzą we mnie falę czystej zawiści...
Nie mam talentu w tej materii żadnego...

Cieszę się Aniu, że do mnie zajrzałaś.
W tym roku jesień w moim ogrodzie bardzo mi się podoba. Chyba dzięki trawom, które muszę jeszcze dokupić i gdzieś upchać
Ozdoby...chodzi Ci o wianek?
Ja nigdy ich nie robiłam, dopiero tutaj, jak zobaczyłam, jak inni takie cuda robią, sama spróbowałam Super zajęcie, a jaka radość, że to sama robiłam Polecam.
I ciepło pozdrawiam.
Teraz zmykam po dzieci po przedszkola.
ModraSowa 00:55, 13 paź 2014

Magda, mi też nie idzie sadzenie cebul,tyle jeszcze mi zostało do posadzenia. Miałam jeszcze dokupić 100 szafirków ale odkładam na przyszłą jesień
U Ciebie pięknie kolorowo. Pozdrawiam