Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Gocha 08:58, 18 mar 2019

Gosiu aż zazdroszczę tej kupy g...wna. Dużo pracy już wykonałaś. Ciemierniki piękne. U mnie jakoś te białe nie chcą rosnąć.Buziaki
Bogdzia 19:57, 18 mar 2019

Ciemierniki masz sliczne , pełno ładnych na forum moda sie zrobiła.Macham Gosiu a kiedy my jeździłyśmy do Zymona?
paniprzyroda 21:06, 22 mar 2019

Kupę g..na mam zamówioną, ale nie mam jak przywieźć, młody nie ma czasu. To blisko, przez pole, może piechotką na przełaj trzeba by I ciemierniki śliczne. Buziaki.
Margarete 22:48, 22 mar 2019

Gocha napisał(a)
Gosiu aż zazdroszczę tej kupy g...wna. Dużo pracy już wykonałaś. Ciemierniki piękne. U mnie jakoś te białe nie chcą rosnąć.Buziaki

Dzięki za pochwały
Ciemierniki ciesżą mnie niezmiernie. Choć i krokusami się mocno jaram. Generalnie wiosenny nastrój we mnie wstępuje gdy wychodzę do ogrodu. Jak ja mogłam funkcjonować wcześniej bez ogrodu ?....nie wiem...

Margarete 22:58, 22 mar 2019

Bogdzia napisał(a)
Ciemierniki masz sliczne , pełno ładnych na forum moda sie zrobiła.Macham Gosiu a kiedy my jeździłyśmy do Zymona?

Bożenko -ja też wcześniej nie znałam ciemierników, nie widywałam ich u nikogo ani nawet na obrazkach - może moda się zrobiła, może dotarły do nas szerszym frontem rośliny z zagranicy które wcześniej nie były u nas dostępne, może klimat nam się na tyle zmienił i ocieplił że tego rodzaju rośliny mają się u nas dobrze. Nie ważne -dzięki Ogrodowisku poznałam ciemierniki, dzięki Ogrodowisku je kupiłam i bardzo się teraz nimi cieszę.

Do Zymona jeździliśmy zawsze po zakupach w Opatówku a tam ta impreza jest co roku w ostatni weekend kwietnia. To już niedługo.
Jedziemy w tym roku też, mam nadzieję ?
Margarete 23:07, 22 mar 2019

paniprzyroda napisał(a)
Kupę g..na mam zamówioną, ale nie mam jak przywieźć, młody nie ma czasu. To blisko, przez pole, może piechotką na przełaj trzeba by I ciemierniki śliczne. Buziaki.

Oj ty to masz i dostęp lepszy do tego dobra Mariolko i siłę fachową do przewiezienia, przeniesienia czy jak tam chcesz...
Ja musiałam specjalnie poszukać, kupić z transportem a potem samemu z tym co mi przywieźli powalczyć
Ale co tam - najważniejsze że już mam to z głowy czego i tobie życzę
Ciemierniki uwielbiam, wiosną się cieszę i ostrzę sobie zęby na wiosenne prace ogrodowe
Buziaki !
Margarete 10:37, 23 mar 2019

Hurra! Prawdziwa wiosna !!! Pierwsza w tym sezonie kawka wypita na tarasie.
Wszystko budzi się do życia, pościel wietrzy się na tarasie -ale będzie świeżo pachnieć, weekend w perspektywie, zdrowie i humor od razu mam lepzy.
Ptaki w moim lesie za płotem szaleją, tak jest głośno i śpiewająco, słońce świeci, temperatura może jeszcze trochę niska ale za to o tej porze roku żadnych komarów jeszcze .... to też jest plus - trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji
I takie obrazki przede mną...ehh życie jest piękne!!!

yolka 19:50, 23 mar 2019

Donice jak co roku zachwycają, zapach kawy doleciał do mnie U Ciebie zacisznie i można posiedzieć przy kawie, u mnie wieje jak zwykle. Mordor ogarniamy, szkoda pisać taka jazda, ale jesienią nic nie sprzątaliśmy więc teraz podwójnie mamy.
Piękne masz bratki w donicy, takie radosne słoneczka

Właście zerwał się wiatr zimny, to pewnie ta zapowiedź zmiany pogody, oby tylko przymrozków nie było
Nowa12 20:18, 23 mar 2019

Ja też dzisiaj kawę zaliczyłam na schodach z tarasu bo mi się jeszcze mebli ogrodowych nie chciało wyciągać a kostka nagrzana to się fajnie siedzi .
Margarete 20:21, 23 mar 2019

yolka napisał(a)
Donice jak co roku zachwycają, zapach kawy doleciał do mnie U Ciebie zacisznie i można posiedzieć przy kawie, u mnie wieje jak zwykle. Mordor ogarniamy, szkoda pisać taka jazda, ale jesienią nic nie sprzątaliśmy więc teraz podwójnie mamy.
Piękne masz bratki w donicy, takie radosne słoneczka

Właście zerwał się wiatr zimny, to pewnie ta zapowiedź zmiany pogody, oby tylko przymrozków nie było

Obsadziłam donice bratkami i stokrotkami ale na efekt łał trzeba będzie jeszcze poczekać trochę. Ja dziś z tą kawką na tarasie to wyszłam tak trochę na siłę. Meble ogrodowe jeszcze pochowane więc siedzenie na schodach a kawa na parapecie ale co tam, nie mogłam wysiedzieć w domu jak za oknem było takie słońce.

Ja też dziś trochę podziałałam w ogrodzie, wróciłam skonana i padłam a efektów dużych nie widać. Rozkopałam kopce różom (nie wszystkim jeszcze)obcięłam 3hortensje na pniuni 4 zwykle limki, kilka miskantów i rozplenice, podkarmiłam nawozem dwie rabaty.p wykopując pod rośliny obornik granulowany. Obcięłam berberysy Green Carpet i Julianny, trochę pograbiłam trawnik, trochę powycinałam resztek po bylinach bo jesienią też nic nie porządkowałam. I właściwie niczego nie zrobiłam do końca. Jeszcze duuuuużo roboty przede mną.

Ale powolutku dam radę
Pogoda u nas dziś cały dzień była rewelacyjna, żadnych wiatrów czy opadów -jutro ma być chłodniej ale do ogrodu też idę, nie ma że niedziela
Buziaki!