Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Bogdzia 07:25, 26 mar 2019

Margarete napisał(a)

Co do wyjazdów to jeszcze żadnych konkretnych terminów ani kierunków nie ma.

Pracowity nie tylko jeden dzionek ale cały weekend. Padłam wczoraj i dziś wieczorem też. Za mało treningu po zimowym bezruchu te schylania się skłony i wstawanie z kolan, biegi z pełną taczką wte i wewte oraz pokłute ręce.....ich dużo czasu minie zanim się rozkręcę i wejdę na normalne tory ogrodowej roboty

Pozdrawiam !

Dobrze ze jeszcze możesz wstawac z kolan bo ja juz niestety nie klękam , nie kucam, wszystko na prostych nogach , o operacji powinnam pomyślec ale nie cierpie lekarzy.
Margarete 21:09, 30 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Fiu, fiuu!
Bogata kolorowa wiosna!
Taką i ja lubię
Stokrotki śliczne.I donice ładniutkie
Bratusie energetyczne
Ciemiernik piękny ma kolorek .
pozdrawiam

Aniu wiosna zachwyca kolorami i kusi słońcem. Dziś znowu popracowałam w ogrodzie i.....padłam na kanapie bez sił.
Ale kawka na tarasie też była przed południem, obowiązkowo
Margarete 21:12, 30 mar 2019

Nikita napisał(a)
Małgoś, śliczna wiosna i cudowne stokrotki !!!

Opatówek w tym roku w dniach 27-28 kwietnia. Oczywiście też podpisuje listę obecności. Możemy pojechać moim (większy bagażnik może się przydać).

Możemy twoim, jak najbardziej. Miejsca nigdy za wiele A pamiętasz te czasy kiedy z Opatówka i od Zymona wracłyśmy miniciężarówką Krysi.....
Margarete 21:14, 30 mar 2019

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze jeszcze możesz wstawac z kolan bo ja juz niestety nie klękam , nie kucam, wszystko na prostych nogach , o operacji powinnam pomyślec ale nie cierpie lekarzy.

Szkoda że nie widzi mnie nikt jak wstaję z tych kolan....jak paralityk, a do tego jak polatam po ogrodzie wte i wewte, kucnę - wstanę i......sapię jak stara lokomotywa.
paniprzyroda 21:31, 30 mar 2019

No już nie stara i w dodatku lokomotywa Kilogramy zrzucimy przy tej ogrodowej gimnastyce Ja zrywałam dziś darń i solennie sobie obiecałam, że już nigdy więcej takiej roboty
yolka 08:27, 31 mar 2019

Tak samo wstaję i wypionować się nie mogę, trwa to o wiele dłużej niż chwila, niż jak kiedyś to było
Margarete 12:55, 31 mar 2019

Dziś w ogrodzie i na tarasie prawdziwa wiosna.....

Margarete 12:58, 31 mar 2019

Krokusy już kończą swoje kwitnienie....szkoda trochę, ale z drugiej strony to co przed nami, to co teraz dopiero szykuje się do kwitnienia jest ekscytujące

Margarete 13:03, 31 mar 2019

Za to ciemierniki trwają i trwają i zdobią ogród od jakiegoś miesiąca albo nawet chyba dłużej. Kocham ciemierniki!
(za miesiąc napiszę to samo o tulipanach, szafirkach, peoniach, różach, hortensjach, jeżówkach itd.....uwuelbiam tę różnorodność i zmienność natury )

Margarete 13:18, 31 mar 2019

Žegnamy krokusy ale witamy hiacynty
i maleńkie miodunki - one u mnie rosną słabiutko mimo że przesadzałam je w różne miejsca, brałam dwukrotnie sadzonki od Bogdzi....ale coś im u mnie nie pasuje, tym niemniej odnotowuje je -są i kwitną teraz

Zakwitła pięknie pachysandra-ruch wokół jej kwiatów, owadów mnóstwo

Już za momencik, może jutro pokażą się żonkile

I mam pierwszego szafirka . Hurra!