Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:45, 03 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Kwiatki, kwiatki, kwiatuszki, kolory Bosko, u mnie nic, ale poczekam na tulipany
Czekam na wizytówkę

Aniu na tulipany ja też czekam razem z tobą
Kolorów to na razie póki co tylko odrobinka. Jeszcze z okien z domum ich nie widzę , nadal jest szaro i buro ale najważniejsze że już się zaczęło.... teraz już pójdzie w tę oczekiwaną stronę
Wiosenne pozdrowienia dla ciebie !
Margarete 12:50, 03 mar 2019

yolka napisał(a)
Małgosiu, gratuluje 6 latek mam prawie tyle samo
Wiosnę masz piękną krakusy kwitną u mnie w pąkach. Mam tylko ładne ciemierniki.
W sprawie nasadzeń pod świerkiem zajrzyj do Antre (Ani)ma w ogrodzie wielkie świerki i masę roślin pod nimi, nie pamiętam co tam rośnie, ale na pewno ma lekko podwyższone te rabaty.

Ostatnio zaglądam na O bez logowania, brak czasu mnie dopadł

Joluś rozumiem .
Z tymi nasadzeniami to rzeczywiście rozejrzę się po innych wątkach, do Ani też wpadnę. To dobry trop.
Myślał że może o hostach w kilku odmianach i o czymś kwitnącym wyższym a do tego jakąś trawką to uzupełnić.
Buziaki i pozdrowienia wiosenne !
Margarete 12:56, 03 mar 2019

Nikita napisał(a)
No chyba żart....że tak pięknie u ciebie zakwitła wiosna. Muszę koniecznie skoczyć do Szmaragdowego (szkoda że w ten weekend nie mam czasu)
Pod świerkiem posadź hosty. Zapraszam do mnie, ukopiesz sobie jakie będziesz chciała.

PS. patrze właśnie przez okno, że nasz KRUK tworzy nowy mural (ciepło ubrany uwija się przy ścianie obskurnego blaszaka)....na wprost mojego balkonu...będę miała widok na podwodna krainę.

Wczoraj był słoneczny dzień więc wszystko wyglądało dwa razy lepiej niż dziś. Pootwierały się krokusy i ciemierniki a dziś znowu jest szaro i nieciekawie.Ale mam nadzieję że po tych zapowiadanych deszczach nareszcie buchnie wiosna całą siłą.
Myślałam o hostach m.in. pamiętasz że pytałam cię jak i kiedy dzielić hosty bo że swoich też bym tam coś ukopała ale za zaproszenie do ciebie po sadzonki bardzo dziękuję

Jak będę przejeżdżać obok twojego domu to muszę koniecznie zobaczyć ten nowy mural. Fajnie że mamy takiego Kruka u nas
sylwia_slomc... 16:13, 03 mar 2019

Ja na Twoją wizytówkę od dawna czekam
Margarete 21:09, 03 mar 2019

paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, gratuluję rocznicy Szczególnie Tobie, bo moje spotkania ogrodowiskowe właśnie od Ciebie się zaczęły Niech ogród pięknieje, przyjaźnie się rozwijają, a Ty bądź tutaj i pisz nadal tak serdecznie, jak to tylko Ty potrafisz Buziaki.

Tym bardziej mi miło że to mnie taka miła rola w udziale przypadła.
Dziękuję za ciepłe słowa. Buziaki wiosenne ode mnie dla ciebie !
Margarete 10:08, 04 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja na Twoją wizytówkę od dawna czekam

Sylwia dzięki
I pozdrowienia wiosenne ślę w twoją steonę ! U was ma byc tam dzisisaj najcieplej
Luteczka 07:50, 05 mar 2019

Cześć Małgosiu, witam się wiosennie
Mala_Mi 22:57, 05 mar 2019

Ale krokusy szaleją
6 lat, a mi minęło 7..kawał życia tu spędziłyśmy Cieszę się, że tez ten kawałek spędziłam z Tobą .. do dziś jak widzę wojaka Szwejka to od razu Ciebie wspominam.

A wizytówkę rób... to taki fajny szybki wgląd w ogród
Margarete 17:28, 06 mar 2019

Luteczka napisał(a)
Cześć Małgosiu, witam się wiosennie

Część Ewa!
Ja u siebie w ogrodzie już mam wiosnę, no....może przygrywkę do wiosny a ty ?
Margarete 17:32, 06 mar 2019

Mala_Mi napisał(a)
Ale krokusy szaleją
6 lat, a mi minęło 7..kawał życia tu spędziłyśmy Cieszę się, że tez ten kawałek spędziłam z Tobą .. do dziś jak widzę wojaka Szwejka to od razu Ciebie wspominam.

A wizytówkę rób... to taki fajny szybki wgląd w ogród

Oj szaleją, szaleją...Aniu, lecę codziennie po pracy do ogrodu i patrzę gdzie mi ich przybyło

Miło mi że tak ciepło o mnie myślisz i piszesz. Dziękuję. Ja też bardzo, bardzo miło wspominam tę wizytę u ciebie. Ale było nam wtedy fajnie a jak wesoło.....
Buziaki!