Witaj Kasiu-Makasiu , dzieki za zyczenia i wzajemnie Tobie zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !
Moje jabłuszka na wiązie sa już sławne........ przynajmniej na mojej ulicy, wzbudzają zainteresowanie przechodniów, a pogoda im sprzyja, bo nie ma mrozu a w słońcu lśnią i kuszą czerwienią.
Nie..Eluś........ taka zdolna to ja nie jestem, dostałam je w prezencie przed trzema laty ale ponieważ i mnie sie podoba to zawsze wieszam je na honorowym miejscu na choince.
Witam Bogdziu, u nas dzis było slicznie, cieplutko i słonecznie, byłam na dłuuuuugachnym spacerze z psem w lesie i nad rzeką, na łące kwitły stokrotki.....prawie wiosna !
Witaj Aga_szsz
to jest lobelia, roślina jednoroczna ale bardzo wdzięczna, łatwa w pielęgnacji, u mnie kwitła od maja do końca listopada, nawoziłam ja nawozem dla kwitnacych przy podlewaniu raz na 10-14 dni, miałam ja w dwóch odcieniach. Za rok znów ja kupie bo jest bezobsługowa, nie trzeba zrywać przekwitłych kwiatów jak u surfinii, jest piękna cały sezon. Polecam
Małgoś to mówisz,że ta Hakaone taka humorzasta bywa i focha może strzelić...to nie wiedziałam, a tak jej ładnie z listków patrzy... Chciałam ją na wiosnę kupić i jeszce Red Barona, no i mus kupić konwalika i miskanta (Danusia przykazała).
Mojego bonsai też będe cięła.
A te stipy - to co takiego, bo nie znam gości....
Maleńka przylaszczka podarowana mi wiosną przez Bogdzię pieknie sie rozrosła i............zamierza kwitnąć, już ma pąk !!!???!!!
Poza tym wawrzynek wilcze łyko który zazwyczaj kwitnie najwcześniej bo juz w początkach marca ale także magnolia tez pokazują pełne piękne pąki, jeszcze tylko kilka takich ciepłych styczniowych dni i......zakwitną........
Wrzośce również zaczynają pokazywać swoje kwiaty......... pomijam już wszystkie krokusy które wyszły z ziemi oraz wschodzące hiacynty........wiosna całą gębą..........
No i niech mi ktoś powie, że czeka na śnieg... Czyż nie byłoby rewelacyjnie, gdyby jednak zima nie nadeszła? Pięknie... wiosennie... Niech tak zostanie.