Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 20:15, 05 sty 2014

makkasia napisał(a)
Małgosiu przyszłam się przywitać w Nowym Roku i życzyć Tobie i Twoim bliskim wszystkiego co najlepsze ściskam, macham
Jabłka na wiązie 1/2 oszronione świetnie wyglądają

Witaj Kasiu-Makasiu , dzieki za zyczenia i wzajemnie Tobie zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !

Moje jabłuszka na wiązie sa już sławne........ przynajmniej na mojej ulicy, wzbudzają zainteresowanie przechodniów, a pogoda im sprzyja, bo nie ma mrozu a w słońcu lśnią i kuszą czerwienią.
Margarete 20:16, 05 sty 2014

gierczusia napisał(a)
Sama zrobiłaś to cudo na szydełku ??... Sliczne

Nie..Eluś........ taka zdolna to ja nie jestem, dostałam je w prezencie przed trzema laty ale ponieważ i mnie sie podoba to zawsze wieszam je na honorowym miejscu na choince.
Margarete 20:17, 05 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Dziś troche ponuro ale wiosna coraz blizej wiec nie ma co narzekac . Pozdrawiam niedzielnie.

Witam Bogdziu, u nas dzis było slicznie, cieplutko i słonecznie, byłam na dłuuuuugachnym spacerze z psem w lesie i nad rzeką, na łące kwitły stokrotki.....prawie wiosna !
Margarete 20:21, 05 sty 2014

aga_szsz napisał(a)

Witaj Małgosiu!
Przeglądałam Twój wątek i natrafiłam na to zdjęcie, czy możesz powiedzieć, ja nazywają się te niebieskie kwiatki? Dostałam chyba takie same(zdjęcie jest niewyraźne), ale nie znam nazwy. Czy one kwitną Ci cale lato?

Witaj Aga_szsz
to jest lobelia, roślina jednoroczna ale bardzo wdzięczna, łatwa w pielęgnacji, u mnie kwitła od maja do końca listopada, nawoziłam ja nawozem dla kwitnacych przy podlewaniu raz na 10-14 dni, miałam ja w dwóch odcieniach. Za rok znów ja kupie bo jest bezobsługowa, nie trzeba zrywać przekwitłych kwiatów jak u surfinii, jest piękna cały sezon. Polecam
aga_szsz 20:37, 05 sty 2014

Dziękuję za info...
Zapisuję sobie nazwę...
szkoda, że jednoroczna, ja swoją zadołowałam w ziemi, zobaczę co z tego będzie
pewnie nic
Nikita 22:11, 05 sty 2014

Margarete napisał(a)

Hej Nikita, chyba równolegle byłyśmy ja u ciebie a ty u mnie...
Dzieki za ciepłe słowa, rzeczywiście trawy nadają duzo lekkości rabatom i miękkości, stanowią fajne wykończenie. Akurat Hakaone jest śliczna ale bywa kapryśna, ja kupiłam 3 sztuki ubiegłej wiosny zobaczymy jak odbija po zimie ( jest póki co łagodna więc powinno byc ok)
Więcej radości i zadowolenia daja mi póki co rozplenice ( te z ciemnymi kitkami) i wszelkiego rodzaju miskanty oraz stipy. Szczerze polecam
W imieniu moojej psicy też dziekuje za komplementy. Zapraszam zawsze wiosna na kawkę do ogródka, niezależnie od umówionego spotkania grupy łózkiej i podłódzkiej.
Poczochrańce wycięte na "bonsai dla ubogich" maja sie ok, w kwietniu je wycięłam, w sierpniu je poprawiałam bo zarosły, ale to o to chodzi żeby te "chmurki" sie zgeszczały. Wiosna weż nozyce w dłon i do dzieła !!

Małgoś to mówisz,że ta Hakaone taka humorzasta bywa i focha może strzelić...to nie wiedziałam, a tak jej ładnie z listków patrzy... Chciałam ją na wiosnę kupić i jeszce Red Barona, no i mus kupić konwalika i miskanta (Danusia przykazała).
Mojego bonsai też będe cięła.
A te stipy - to co takiego, bo nie znam gości....
Margarete 20:28, 06 sty 2014

Styczniowy ogród wcale nie zimowy, ale ciekawy, mimo że właściwie pusty.....pokaże dzisiejsze fotki, trawa zieloniutka jak wiosną

Margarete 20:35, 06 sty 2014

Maleńka przylaszczka podarowana mi wiosną przez Bogdzię pieknie sie rozrosła i............zamierza kwitnąć, już ma pąk !!!???!!!

Poza tym wawrzynek wilcze łyko który zazwyczaj kwitnie najwcześniej bo juz w początkach marca ale także magnolia tez pokazują pełne piękne pąki, jeszcze tylko kilka takich ciepłych styczniowych dni i......zakwitną........

Margarete 20:39, 06 sty 2014

Wrzośce również zaczynają pokazywać swoje kwiaty......... pomijam już wszystkie krokusy które wyszły z ziemi oraz wschodzące hiacynty........wiosna całą gębą..........

Zielona 20:45, 06 sty 2014

No i niech mi ktoś powie, że czeka na śnieg... Czyż nie byłoby rewelacyjnie, gdyby jednak zima nie nadeszła? Pięknie... wiosennie... Niech tak zostanie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies