Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:28, 09 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Tak, różaneczniki mają się znakomicie. Trawa zielona. Szkoda tylko, że przesadzanie jednak wielce ryzykowne jest. Bo ja mam już listę do przesadzeń.

Witaj Ewo, twój post gdzies mi umknał i nie zauwazyłam go ale juz to naprawiam
Miło mi ze wpadłaś do mnie. Ja rododendrona i azalie przesadzałam ubiegłej wiosny i to w momencie dla nich nie najlepszym bo po kwitnieniu kiedy zawiązuja pąki, ale dowiedziałam sie tego od Bogdzi juz po fakcie, najpierw to zrobiłam a potem przeczytałam wpis Bogdzi u siebie w wątku. Przesadziłam je w bardziej osłonięte miejsce, do innych kwasolubnych, dobrze im podsypałam kompostu i podlewałam. Odpukac wygląda że jest im w nowym miejscu ok, pąki są duże więc i na obfite kwitnienie liczę.
Pozdrawiam Ewciu !
Madzenka 21:13, 09 sty 2014

Margarete napisał(a)
Lawenda wygląda wiosennie a berberysy i irga są nieobjedzone przez ptaki - nadal zdobią ogród swoimi czerwonymi owockami jak koraliki

Niesamowita ta Twoja lawenda, lata się doczekać nie mogę
Madzenka 21:14, 09 sty 2014

Margarete napisał(a)

Nikita
Hakaone lubi wymarzać, poza tym wśród wielu uczestników forum jest tylko kilka miejsc w których ta trawa naprawde szybko przyrasta np piekna i duża jest u Irenki w wątku "Miłkowo moje miejsce na ziemi", o wiele lepszy efekt daje posadzenie którejs z odmian turzycy ( carrex'ów) a są one mniej kapryśne.
Red barona mam 3 sztuki posadzone jako malutkie wiosna i pieknie sie rozrastaja - u Any-art to nawet zachowywały sie bardzo ekspansywnie i wyłaziły na boki, a co do konwalnika to tez mam 6 szt, posadziłam maleńkie wiosna i ładnie sie rozrosły, zakwitły mi nawet ale tu mistrzynią kompozycji konwalnikowych i niedoścignionym wzorem jest szefowa.........
Stipy pieknie prowadzi i pokazuje nasza Mandzen w wątku "Madżenie ogodnika" oraz Joasia w wątku "Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw" a także wiele innych osób tu na O, niestety stipy często wymarzaja więc traktowac je należy jako jednoroczne, ale warto je miec bo są piekne i można je samemu rozmnożyc wysadzjąc z nasion kupionych na all.
Tu widać stipy w Danusi projekcie pt. "Ogród z lustrem" to sa te lekie niewysokie trawki wyglądajace jak mgiełka https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=212

Gdy Sebek z powodu matury oslabi swoja aktywnosć na forum z powodzeniem możesz zostać rzecznikiem wiesz co , gdzie , jak i u kogo
Margarete 10:12, 10 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gdy Sebek z powodu matury oslabi swoja aktywnosć na forum z powodzeniem możesz zostać rzecznikiem wiesz co , gdzie , jak i u kogo

Mandżen..........
polinka 13:45, 10 sty 2014

Lawenda wygląda jakby szykowała się do wiosny a nie zimowała. Trawa również u Ciebie zielona, wiosenna. A na owoce, na krzewach już nie długo przyjdzie pora i ptaszki z apetytem zawitają do Ciebie
Pozdrawiam Małgosiu jeszcze wiosennie.
Bogdzia 18:56, 10 sty 2014

Małgoś macham...
Nikita 19:46, 11 sty 2014

Małgoś, ale u ciebie wiosennie.... i bardzo, bardzo kolorowo jak na styczeń. Ja w piątek widziałam faceta jak....trawnik kosił. świat oszalał. Mus chyba odliczać dni do wiosny.......
A propos wiosny - widziałaś w wątku łódzkie centra plany na wiosnę....

Obejrzałam sobie u Danusi te stipy i u wujka Google też patrzyłam - naprawdę śliczne, szkoda że lubią wymarzać. Buziole ślę.
Margarete 23:09, 11 sty 2014

polinka napisał(a)
Lawenda wygląda jakby szykowała się do wiosny a nie zimowała. Trawa również u Ciebie zielona, wiosenna. A na owoce, na krzewach już nie długo przyjdzie pora i ptaszki z apetytem zawitają do Ciebie
Pozdrawiam Małgosiu jeszcze wiosennie.

O Polinka mnie odwiedziła - jak miło... dawno do ciebie nie zagladałam - jutro tam do ciebie wpadne. Pozdrawiam
Margarete 23:10, 11 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Małgoś macham...

I ja odmachuję, do ciebnie Bożenko tez zajrze jutro. a czy widziałac u mnie zdjecie tej przylaszczki która dostałam od ciebie wiosną ? chce kwitnąc..............
Margarete 23:11, 11 sty 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś, ale u ciebie wiosennie.... i bardzo, bardzo kolorowo jak na styczeń. Ja w piątek widziałam faceta jak....trawnik kosił. świat oszalał. Mus chyba odliczać dni do wiosny.......
A propos wiosny - widziałaś w wątku łódzkie centra plany na wiosnę....

Obejrzałam sobie u Danusi te stipy i u wujka Google też patrzyłam - naprawdę śliczne, szkoda że lubią wymarzać. Buziole ślę.

Nooo stipy piekne. Bede zamawiac dla siebi i dla Pani Przyrody nasiona na all. Chcesz tez ?
Buziam !