Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Maria667 20:56, 10 mar 2014

Kulki bukszpanowe fantastyczne
Z Obi?
Podobno się już skończyły
makkasia 22:10, 10 mar 2014

Margarete napisał(a)
I jeszcze pokaże moje parapetowe uprawy - na razie wzeszły tylko stipy (ostnice) - poznałam je idzięki O. i zakochałam sie w nich na amen, w ogrodzie mam jedną jedyną sztuke kupioną w ubiegłym roku (była ostatnią sztuką w szkółce więc nie mogłam ich miec więcej a szkoda) - przezimowała bo lekka zima była ale bede co roku siać zima i potem sadzic bo są urocze.

Na razie tylko tyle ale za moment pojawią sie kolejne nasadzenia, mam w planach jeszcze do wysiania jeżówki i wiele innych

Małgosiu, kiedy ją siałaś ? jak długo wschodziła, i jeszcze jedno pytanie - czy nasiona przykrywalas, czy zostawiłaś na wierzchu ?
Pięknie Ci wzeszła, mam zamiar jutro posiać bo mam nasiona, tylko nie wiem czy przykryć nasiona.
ściskam i zdrowia życzę
Margarete 01:04, 11 mar 2014

makkasia napisał(a)

Małgosiu, kiedy ją siałaś ? jak długo wschodziła, i jeszcze jedno pytanie - czy nasiona przykrywalas, czy zostawiłaś na wierzchu ?
Pięknie Ci wzeszła, mam zamiar jutro posiać bo mam nasiona, tylko nie wiem czy przykryć nasiona.
ściskam i zdrowia życzę

Odpowiedziałam u ciebie w twoim watku.
Pozdrawiam Makasiu i wyzdrowienia życze bo czytałam że tez tak jak i mnie zmogło cie przeziębienie
Margarete 01:12, 11 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Kulki bukszpanowe fantastyczne
Z Obi?
Podobno się już skończyły

Wcale sie nie dziwię że brakło. Całe ogrodowisko wykupiło ...........Obi miało najazd Ogrodowiska, do kogo nie zajrzę to widzę te kulki i stożki .....
makkasia 09:21, 11 mar 2014

Margarete napisał(a)

Odpowiedziałam u ciebie w twoim watku.
Pozdrawiam Makasiu i wyzdrowienia życze bo czytałam że tez tak jak i mnie zmogło cie przeziębienie

Taa jestem w domu i kurować się muszę ...życzmy sobie zdrowa końskiego bo wyzwania czekają
Stipę posieję za chwilę
ściskam
Margarete 11:51, 11 mar 2014

makkasia napisał(a)

Taa jestem w domu i kurować się muszę ...życzmy sobie zdrowa końskiego bo wyzwania czekają
Stipę posieję za chwilę
ściskam

Ja też sie kuruje intensywnie żeby wzdrowiec do czwartku bo moja wnusia na wekend do mnie przyjeżdza.
Nie moge sie jej doczekać.
Zielona 21:48, 11 mar 2014

Małgoś. Kupiłam dzisiaj nasionka stipy, bo po obejrzeniu Twoich fotek uznałam, że jednak warto wydać kilka złotych i mieć pełne rabaty A nawet jeśli się nie uda, to... to stracę tylko kilka złotych.
Mam kilka pytań:
Ile opakowań wysiałaś?
Czy w zwykłą ziemię ogrodową (ale taka z worka, a nie z rabaty ) można wysiać?
Czy możesz zrobić opis i fotki z pikowania? Bo to będzie "mój pierwszy raz||" z taka operacja i cieszę się, że jesteś kilka dni przede mną
paniprzyroda 22:16, 11 mar 2014

Dołączyłam do grona przeziębionych
Stipę przepikowałam, zdjęcia są.
Krokusy zakwitły później odrobinę niż u Ciebie.
Przesadzane przebiśniegi u mnie dopiero wychodzą. Skoro u Ciebie już zakwitły to mają lepsze stanowisko i podarowałam szczerze
Margarete 00:24, 12 mar 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś. Kupiłam dzisiaj nasionka stipy, bo po obejrzeniu Twoich fotek uznałam, że jednak warto wydać kilka złotych i mieć pełne rabaty A nawet jeśli się nie uda, to... to stracę tylko kilka złotych.
Mam kilka pytań:
Ile opakowań wysiałaś?
Czy w zwykłą ziemię ogrodową (ale taka z worka, a nie z rabaty ) można wysiać?
Czy możesz zrobić opis i fotki z pikowania? Bo to będzie "mój pierwszy raz||" z taka operacja i cieszę się, że jesteś kilka dni przede mną

Witaj Marto !
odpisałam u ciebie w wątku, pozdrawiam
Margarete 00:30, 12 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dołączyłam do grona przeziębionych
Stipę przepikowałam, zdjęcia są.
Krokusy zakwitły później odrobinę niż u Ciebie.
Przesadzane przebiśniegi u mnie dopiero wychodzą. Skoro u Ciebie już zakwitły to mają lepsze stanowisko i podarowałam szczerze

W szczerość nie wątpię ........
Stanowisko maja zaciszne, z jednej strony osłoniete przez tuje z drugiej ogrodzenie i ogród sąsiada z dużymi roslinami a do tego wystawa południowa. Ale sadząc je nie mysłałam w tych kategoriach, ustawiłąm je tak aby widziec je z okna tarasowego bo myslałam że jak będzie prawdziwa zima ze śniegiem to miło mi bedzie zza szyby z ciepłego salonu patrzec jak przebijaja sie przez snieg.
Zimy nie bylo, sniegu jak na lekarstwo ( przez to teraz sucho strasznie ) ale przebiśniegi z salonu widze i jest ok !

A przeziębienie - eh okropieństwo, trzymaj sie i kuruj, mnie powolutku mija ale jeszcze siedze w domu, pije herbatke z lipy i inne apteczne specyfiki. Zdrowia życze !