Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 03:09, 12 mar 2014

Dzisiaj nie wytrzymałam i pobiegłam do ogrodu w samo południe, chociaż jeszcze calkiem nie wyzdrowiałam. Obciłęłam lawendy i wrzosy i padłam zlana potem jak bym nie wiem ile sie narobiła, jednak musze jeszcze troche wdobrzec zanim znów z impetem "rzuce" sie na ogródkowanie. Strasznie jest sucho i mysle że to dlatego te cebulowe tak powolutku wychodzą u mnie. Podlewania jeszcze ne uruchamiałam a bieganie z konewką..........nie mam siły, tyle ze podlałam rh i wszystkie donice.
Ale już taka wiosna że mi sie wierzyc nie chce, pąki na magnoli wielasne, motyle juz fruwają........bosko !
Anita1978 07:17, 12 mar 2014

Małgoś czy ty wogóle sypiasz? Nocny Marek z Ciebie!
Mala_Mi 08:32, 12 mar 2014

Nie szalej Małgoścka...... bo się dorobisz jak ja rok temu... i było po ogrodniczkowaniu.
Maciejbbb 12:22, 12 mar 2014

Nie śpi, bo marzy o ogrodzie
Pozdrawiam Anitę - urodziłem się w P-kowie Tryb.
Margarete 14:33, 12 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie szalej Małgoścka...... bo się dorobisz jak ja rok temu... i było po ogrodniczkowaniu.

Nosi mnie jak patrze przez okno na ogród, siedze w domu i mogłabym .............tyyyyyyyle zrobić ale jeszcze jestem za słaba i mam stany podwyższonej goraczki, tak sie to dziadostwo jakies do mnie przyczepiło i uciec nie chce..........kuruje sie i kuruje, praca sie za mna stęskniła, wiszę na słuzbowym telefonie pół dnia od rana ale jeszcze chyba zostane kilka dni w domu zanim wydobrzeję..........
Margarete 14:35, 12 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Małgoś czy ty wogóle sypiasz? Nocny Marek z Ciebie!

Nie da sie ukryć że Marek.....nocny oczywiście
Coś ty Anita sypiam , sypiam ale jak leże w domu z grypa to jestem wyspana i wylezana przez cały dzien.....to po nocy buszuje w necie.
Pozdrawiam
Margarete 14:37, 12 mar 2014

Maciejbbb napisał(a)

Witam Macieju !
Szkoda że pozdrawiasz tylko anite............
Anita na pewno sie ucieszy z pozdrowień.
Żartowałam !
Pocieszny masz avatar, a gdzie twój ogród ?
Anita1978 15:46, 12 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

No właśnie! Robota nie zając- nie ucieknie!
Anita1978 15:46, 12 mar 2014

Maciejbbb napisał(a)

Pozdrawiam Ziomala
MarlenaBH 19:18, 12 mar 2014

Margarete napisał(a)

Zobaczymy jak mi przezimowały te macierzanki na tej agrowłókninie, nie wiedziałam jak sobie poradzic z chwastami wiec wybrałam taka drogę. O tym że musze ciąc macierzanke to wiem, juz sie przekonałam bo miedzy majem a październikiem naprawde bardzo urosła i musiałam juz sporo jej podcinac, Szcególnie że zastosowałam mix 5 róznych typów i kolorów, fajnie to wygląd bo posadzone sa takimi plamami, ale mimo że niskie to maja zróżnicowana wysokosc i jedna z nich dominuje i po przekwitnieciu tworza sie takie "mietły" a wiec juz ja troche cięłam.
Co do ligustra to wzgldy ekonomiczne zmusiły mnie dotakiego działania. Dużo by opowiadac... to najpierw był teren wspólny, spóldzielni mieszkaniowej która padła, teren podzielono na wspólnoty i dopoero od tego momentu mogłam sie tam urzadzac po swoemu. Dopiero w tym roku planuje odgrodzic sie ogrodzeniem od sąsiadów, bo póki co tylko ten zywopłot wyznaczał granice mojego ternu.
Dzieki za uwagi, prosze o jeszcze !

Witaj, bardzo ladna ta czesc z piaskowcami, jak sie rozrosnie bedzi cudnie, widze ze tez robisz na agrowlokninie, ja juz dostala przykaz ja sciagnac ale nadal bije sie z myslami, widzialas juz fotki co pod tym plastikiem sie dzieje?