U Nikity nie ma zdjec posadzonych bukszpanów ,u Ciebie również , zaniedbujecie sie dziewczynki a ja chciałam zobaczyc jak ładnie wygladaja w Waszych ogrodach.Pozdrówka.
Bożenko witaj,
jeszcze nie posadziłam, kręgosłup tak mnie nawala ze łopaty w dłonie wziąc bym nie dała rady, latam na masaże co drugi dzien....moze do połowy przyszłego tygodnia mi przejdzie, wtedy posadze. Póki co stoja w wielgasnych bryłach ziemi ( ciężkie były jak czort do dźwigania...) na dworze, na deszczu to nic im nie bedzie, nie padna mam nadzieje.
Tusiala witaj u mnie
ja tez wiem tylko teoretycznie, moje doswiadczenia z szałwią i z ogródkowaniem generalnie sa słabe, dopiero w ub roku kupiłam szałwie i ciełam dwa razy czyli raz po kwitnieniu i raz teraz na wiosne. Zobaczymy czy uda mi sie osiagnac taki efekt jak zamierzałam, sadziłam po dwie roslinki obok siebie wiec już sa ładnie zagęszcone, teraz jeszcze tylko pozostaje praca nad takim półkolistym lształtem. Jak im podsypałam florovit to kwitły ładnie i długo. Zobaczymy.......
Cześć Toja,
ale zakupy, bede zagladac do ciebie żeby zobaczyc jak posadzisz je. Anita z Ogródka Anity jest moim guru jesli chodzi o róże i o clematisy, ma ich dużo, dokupuje, pieknie jej kwitną. Byłaś u niej ? ma cudny ogród .............
Czytasz cały mój wątek - duzo tego , podziwiam, ja często skrótem lecę albo tylko "obrazkowym pismem" czesto w nowym wątku.
Pozdrawiam !