Bardzo sie ciesze Krysiu z tej mojej wiosny. Bukszpany pójda do ziemi zaraz tylko jak przejdą mi moje kregosłupowe dolegliwości.
Pozdrawiam wiosennie !
Macham i pozdrawiam sąsiadkę wiosna u Ciebie na całego! strasznie pozytywnie to nastraja do prac ogrodowych. U mnie już krokusy całe 4 sztuki przekwitają tak samo samo miniaturowe irysy, aż cały tydzień dały mi się sobą nacieszyć, szczęśliwie powoli ruszają tulipany, szafirki i hiacynty
Nie poszalałysmy, poogladałysmy troche roslin i donic (ceny !!!), powzdychałysmy do cudnych, kwitnących magnolii, kupiłam sobie wypasione miskanty gracillimusy na rabate ze szpalerm hortek + 3 szt carexów amazon mist ( były u mnie na liscie chciejstw od ubiegłego roku) + kupiłam jednego pierisa bo mi mój poprzedni przymarzał przed rokiem + w OBI kupiłam 2 donice + worek ziemi.
Anita skusiała sie na sliczna magnolie George henry kern + ziemia do niej i tyle. Miło spędziłśm czas na pogaduchach, przy dobrej kawce i deserze, w otoczeniu roslin, przy pieknej pogodzie .....
Były m.in.piękne rozrosnięte magnolie Genia oraz duże okazy Yellow river ale za to w cenie..........360 zł za sztuke.............więc samo przez sie sie rozumie że nie kupowałyśmy takich...........
Ogrom twoich wysiłków widziałam u ciebie, podziwiam i gratuluje, fajnie wyszło.
Tez byłam w obisiu na zakupach... Fajnie już tam jest ,roślinnie , wiosennie ... Patrzałam nawet na ta magnolię Kern...bo ona podobno z tych mniejszych , a ja własnie takiej szukam
Kwitnące cieszą i to jak Szafirek sławny się zrobił na O
Fajny dzień miałaś, nie ma to jak szkółki i centra ogrodnicze o tej porze roku
Ceny u Tracza
Pozdrawiam.