Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:31, 19 maj 2014

polinka napisał(a)
Szałwie mamy na tym samym poziomie rozwoju, moje też lada dzień zaczną kwitnąć Dużo u Ciebie kwitnących a tym samym pięknie kolorowo masz Małgosiu.
Pozdrawiam

Dzieki za niłe słowa
Cieszę sie tym ogrodem jak dziecko, każdy nowy kwiatek sprawia mi radochę, naprawde............nie mysałm że to tak będzie na mnie działać.
Margarete 22:43, 19 maj 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś. Wyobraź sobie, że dzisiaj z okazji pięknego słoneczka ustawiłam stipy do opalania. Miały się dobrze o poranku, a przed południem poszłam przesunąć je w cień, żeby się nie spaliły. Jakież było moje zdziwienie, kiedy kilka z nich zobaczyłam z przyciętymi ogonkami! Długo dumałam, co się mogło stać. Dzieci miałam w placówkach wychowawczych, więc miały alibi. Poobserwowałam jednak z ukrycia... To wróble!!! Paskudy obskubały moje stipy!!! Mam nadzieję, że jednak zgęstnieja i wypuszczą nowe długie źdźbła... Póki co są maleńkie i nie zagęszczają się za bardzo. A jak Twoje?

Moje stoja jeszcze na parapecie na górze w pokoju, musze zacząc je hartowac, teraz ma byc juz ciepło to powinny dac rde. Nie myśłałam że są przysmakiem wróbli, to musze też uważać na psa- bo może i jej zasmakują.Moja suka poza magnolią której skubała listki młode, rozplenicą młoda i mozgą wczoraj dobierała sie do młodych listków klona palmowego.....pogoniłam ją ale przecież ja cały czas nie siedze z nią w ogrodzie, ona co prawda mieszka w domu ale jak wracam i otwieram drzwi tarasowe to przez taras wchodzi i wychodzi jak chce.
Zielona 22:46, 19 maj 2014

Ja myślę, ze wróble chyba dla zabawy sobie skubały... Już schowałam zabawkę. A czy Twoje sadzonki już gęste? Ja chyba przesadziłam pikując czasem dosłownie po 3 niteczki...
Margarete 22:50, 19 maj 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś, zachwycam się czosnkami...mus pomyśleć o ich posadzeniu jesienią! I tulipany jeszcze ci kwitną...jak to zrobiłaś czarodziejko ??? Czy jak dobrze widzę na jednym ze zdjęć, że masz buka Tricolor?

Buziaki przesyłam

Mam mam buczka od kilku lat, dotychczas stał sobie w trwie a od roku jest zdobą rabaty...........lubie go, nie sparawia kłopotów, fajnie przyrasta tylko co roku późno rusza i wczesną wiosną stoi taki łysy podczas gdy inne drzewa ju z maja liscie, ale to nic fajny jest i tak .

Tulipany uchowały sie na rabacie pod samym lasem, tam jest duzo cienia i wilgoci. Ich czas juz mija powoli....a co do czosnków to konecznie kup i posadź, ja sadziłam pierwszy raz tej jesieni i to po kilka w grupie ale teraz widze ze to i tak mało, one fajnie wyglądają jak jest taki "las" czosnków....a białe mam po drugiej stronie ogrodu ale jeszcze nie rozwineły sie, są jeszcze wyższe od tych fioletowych......tylko liscie maja paskudne, zółkna im brzegi, to je podcinam bo straszą. Dziewczyny niektóre obcięły całkowicie te liscie ale nie wiem czy to dobrze dla cebulk, żeby kwitły za rok to liscie powinny zostać.
Margarete 22:52, 19 maj 2014

Zielona napisał(a)
Ja myślę, ze wróble chyba dla zabawy sobie skubały... Już schowałam zabawkę. A czy Twoje sadzonki już gęste? Ja chyba przesadziłam pikując czasem dosłownie po 3 niteczki...

Moje też jeszcze takie "szczypiorki" chude a dlugie.................
popcorn 15:12, 20 maj 2014

Małgoś, zaglądam! Czosnki są super, dokupuję co roku jesienią w biedrze, tam są w miarę ok cenowo (ok 3,5 zl/cebulę?) pozdrawiam serdecznie, u Ciebie też był tak grad przed chwilą??
Anita1978 15:23, 20 maj 2014

U mnie burza właśnie! Ale taka majowa, fajna!
A czosnkiem i ja muszę dokupić, nie mam ich wcale....tylko one jakieś drogie są, no nie?
Ewik 15:27, 20 maj 2014

Ile lat ma twój bez ? Nie masz z nim problemów?spodobały mi się bardzo
Margarete 15:46, 20 maj 2014

popcarol napisał(a)
Małgoś, zaglądam! Czosnki są super, dokupuję co roku jesienią w biedrze, tam są w miarę ok cenowo (ok 3,5 zl/cebulę?) pozdrawiam serdecznie, u Ciebie też był tak grad przed chwilą??

W pracy u mnie gradu nie było, nie wiem co w ogrodzie...............
Margarete 15:47, 20 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
U mnie burza właśnie! Ale taka majowa, fajna!
A czosnkiem i ja muszę dokupić, nie mam ich wcale....tylko one jakieś drogie są, no nie?

Tanie nie sa ale efektowne za to i to w dużej masie, podobnie jak tulipany.Ja sadziłam po3-4 cebule obok siebie ale dla efektu trzeb by po 10 sadzic.
Wszystko przede mna....