Dzieki za niłe słowa
Cieszę sie tym ogrodem jak dziecko, każdy nowy kwiatek sprawia mi radochę, naprawde............nie mysałm że to tak będzie na mnie działać.
Moje stoja jeszcze na parapecie na górze w pokoju, musze zacząc je hartowac, teraz ma byc juz ciepło to powinny dac rde. Nie myśłałam że są przysmakiem wróbli, to musze też uważać na psa- bo może i jej zasmakują.Moja suka poza magnolią której skubała listki młode, rozplenicą młoda i mozgą wczoraj dobierała sie do młodych listków klona palmowego.....pogoniłam ją ale przecież ja cały czas nie siedze z nią w ogrodzie, ona co prawda mieszka w domu ale jak wracam i otwieram drzwi tarasowe to przez taras wchodzi i wychodzi jak chce.
Ja myślę, ze wróble chyba dla zabawy sobie skubały... Już schowałam zabawkę. A czy Twoje sadzonki już gęste? Ja chyba przesadziłam pikując czasem dosłownie po 3 niteczki...
Mam mam buczka od kilku lat, dotychczas stał sobie w trwie a od roku jest zdobą rabaty...........lubie go, nie sparawia kłopotów, fajnie przyrasta tylko co roku późno rusza i wczesną wiosną stoi taki łysy podczas gdy inne drzewa ju z maja liscie, ale to nic fajny jest i tak .
Tulipany uchowały sie na rabacie pod samym lasem, tam jest duzo cienia i wilgoci. Ich czas juz mija powoli....a co do czosnków to konecznie kup i posadź, ja sadziłam pierwszy raz tej jesieni i to po kilka w grupie ale teraz widze ze to i tak mało, one fajnie wyglądają jak jest taki "las" czosnków....a białe mam po drugiej stronie ogrodu ale jeszcze nie rozwineły sie, są jeszcze wyższe od tych fioletowych......tylko liscie maja paskudne, zółkna im brzegi, to je podcinam bo straszą. Dziewczyny niektóre obcięły całkowicie te liscie ale nie wiem czy to dobrze dla cebulk, żeby kwitły za rok to liscie powinny zostać.
Małgoś, zaglądam! Czosnki są super, dokupuję co roku jesienią w biedrze, tam są w miarę ok cenowo (ok 3,5 zl/cebulę?) pozdrawiam serdecznie, u Ciebie też był tak grad przed chwilą??
Tanie nie sa ale efektowne za to i to w dużej masie, podobnie jak tulipany.Ja sadziłam po3-4 cebule obok siebie ale dla efektu trzeb by po 10 sadzic.
Wszystko przede mna....