Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 11:28, 30 kwi 2015

Anita1978 napisał(a)
Ciekawa jestem gdzie posadzisz nową magnolie....ja już nie umiem upychać u mnie.....poddałam sie....a najlepsze jest to, że zapominam ze cos posadziłam więc wiosenne dosadzanie odpada bo nie pamietam co gdzie rośnie.....u mnie już pryskałam na mszyce- tylko wyszły młode listki to te cholery już żarły.....ale jak to u mnie zaraz po oprysku spadł deszcz....robota głupiego......

O opryskach róz nie mysłałam jeszcze, mam nadzieje że mi nic ich nie zżera
Róże mi ładnie ruszyły oprócz jednej - nowej, kupowanej na Święcie Rózy w Kutnie - Nostalgii, ale pomna twoich ubiegłorocznych uwag dot mojej niewydarzonej Pastelli z LM. Długo sie zbierała wyglądała jakby była do wyrzucenia ale ty mi kazałaś cierpliwie czekać i...czekałam, odbiła i pieknie kwitła do końca listopada ..

Magnolie posadze w koncu rabaty pod lasem, za roslinami kwasolubnymi, za wrzosami, azaliami, rh...na tle lasu ciemnego i ponurego bedzi ładnie wyglądac kiedy zakwitnie, rozjasni ten koniec ogrodu, a że lubi lekko kwasna glebe to bedzie ok, las z tyłu osłoni ja zima od mroźnych wiatrów a z okien salonu i kuchni bedzie widoczna. Nie moge jeszce jednak jej wsadzic bo mam tam miskanty ML a przed nimi te zawilce japonskie co kupowłaysmy w Wojsławicach i hosty od Kasi a to wszystko jeszcze nie ruszyło, nie wyszło więc zeby uniknąć zniszczen musze poczekac....
Margarete 11:29, 30 kwi 2015

11stokrotka napisał(a)
Małgosiu, zaglądam szybko i obiecuję sobie że w najbliższy weekend przejrzę Twój wątek. Pozdrawiam serdecznie przemiłą sąsiadkę

Odpozdrawiam
Zapraszam do mnie o kżadje porze dnia i nocy
Margarete 11:34, 30 kwi 2015

Olili napisał(a)
Nie byłam u Ciebie już dawno..,ale czytam Cię tu i tam.., a że kolejny raz czytam wątek Zielonej i znów trafiam na Twój wpis,który jest mi niezmiernie bliski, to muszę go tu wkleić:

Ja mam psa w domu i też brudzi mi sierścią, łapami - bo to jest duża suka - prawie doberman, piachu naniesie, a teraz zchowuje sie własnie jak kot Borbetki, wte i wewte do ogrodu i do domu. Jest rozpieszczona ciepłym latem i jesienią kiedy drzwi na taras były otwarte cały czas gdy ktos był w domu i sobie swobodnie zmieniała miejsce przebywania, teraz wieczory juz chłodne a ona steskniona za bieganiem siedzi zamknieta w domu więc po moim powrocie do domu i po spacerze wychodzi chetnie do ogrodu, po czym wraca na moment żeby znów skomlec pod tarasem i tak na okragło, a ja jak oddźwierny zamykam i otwieram ale mi jej szkoda żeby siedziała w domu więc wstaje i wpuszczam albo wypuszcam....nie pytajcie juz nawet jak wygląda uwalany mokrymi psimi łapami mój parkiet w salonie, nie chciałybyście go widziec - wieczorem jest juz rosa na trawie więc.....
Mimo tych niedogodności nie oddałabym jej nikomu, jest przecież domownikiem jak my wszyscy i kocha nas tym swoim wiernym psim serduchem, a jak spojrzy tymi swoimi orzechowymi oczami, wtuli pyszczek... to wymiękam....

Mój jedynie nie zostawia sierści bo mu sierść rośnie..to znów obciąć trzeba ,no i jeszcze mam kota.
Obydwoje jednymi drzwiami wychodzą a drugimi,czyli tarasowymi wchodzą ,bo pukają mokrymi łapami po szybach.......
Idzie lato..będzie lepiej

Muszę poczytać Twój wątek,bo mam zaległości.

Ja tez u ciebie daaaaaawno nie byłam , nie ogarniam tego naszgo forum, szczególnie teraz wiosna, gdy sa prace ogrodowe...
Odwiedzam inne wątki sporadycznie....ale zajrze do ciebie na pewno
Miło mi że masz podobną opinie o zwierzętach jak ja, to naprawdę nieważne że brudza, że zawsze znajduja sie nie z tej strony drzwi z której by chciały byc , że jest z nimi kłopot - ważne jest że są obok nas....
Pozdrawiam!
Margarete 12:14, 30 kwi 2015

Spacerkiem po ogrodzie, jest kolorowo ale w porannym swietle wszystko wyglada tak mrocznie i ponuro - to "wina" mojego lasu zza płotu.....

Margarete 12:33, 30 kwi 2015

I rabata hortensjowo-kulkowo-żurawkowa pod lasem w te i wewte.....

Margarete 12:39, 30 kwi 2015

Zakwitła juz serduszka........

Margarete 14:52, 30 kwi 2015

Wiosna we wszystkich możliwych odcieniach...........

Margarete 14:56, 30 kwi 2015

I doniczkowo.........

Bogdzia 21:11, 30 kwi 2015

Bordowe tulipanki najładniejsze. Żurawki pięknie przetrwały zimę i wogóle pięknie i kolorowo.Do jutra.
Krys 21:34, 30 kwi 2015

Malgosiu piekna,kolorowa wiosna u Ciebie,tez mi sie podobaja tez ciemne tulipki