Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

JoannA 15:32, 12 cze 2015

Margarete napisał(a)
Dziś po pracy sfotografowałam pierwsze moje tegoroczne róże...większość jeszcze w pąkach ale 2 już można pokazać.........
Pierwszy w kolejności mój ubiegłoroczny nowy nabytek - Leonardo......jest cudny

Cudny ten Leonardo i juz zakwitł
Ja na swojego muszę jeszcze parę dni poczekać ale też cały w pąkach.
Ogród się pięknie rozrósł, a trawnikiem się nie przejmuj. Jak solidnie popada to odrośnie.
Miłego weekendu Małgosiu
Kindzia 16:23, 12 cze 2015

I u Ciebie pięknie różano
Nic się nie martw, podobno do Laguny też trudno kolor dobrać, a u mnie rośnie sobie od niedawna koło huśtawki, a z drugiej strony mój upragniony William Moriss. Dostałam Lagunę gratis, to piękna róża, jak mogłam nie posadzić??? A to było jedyne możliwe miejsce na pnącą różę u mnie...już jestem niezmiernie ciekawa jak to będzie jak się biskupia Laguna z brzoskwiniowym Williamem na górze huśtawki spotka
Reasumując : mnie by do Q of S pasowała każda róża
Madzenka 23:21, 13 cze 2015

Ależ Twój Leonrdo vel Leoś dorodny, eh!
Widzę ze znów imprezki, spotkania, wyjazdy szalejecie
paniprzyroda 10:00, 14 cze 2015

Premiera Leosiowa bardzo udana Jeden krzew Leosia rośnie u mnie już drugi sezon, dosadzałam kolejne dwa, wielkiej różnicy we wzroście nie widać. W plecach ma pnącą Pirouette, podsadzone szałwią Z lewej nn purpurowa, z prawej biała Parky. Zaczynają kwitnąć, ale foto szerszych ujęć to dopiero, jak większe będą Miłego u Jankosi Pozdrówka dla wszystkich dziewczyn
popcorn 21:39, 14 cze 2015

Leoś cudny u Ciebie! U mnie muszę go odgrzebać trochę z bylin dookoła...
Małgoś miło było się spotkać pozdrawiam!!
jankosia 22:50, 14 cze 2015

Ty się Małgoś martwiłaś że tyle sprzątania a my z córą raz dwa trzy poznosiłyśmy wszystko i jeszcze zdążyliśmy obie w badmintona z chrząszczami majowymi pograć. Teraz na nic tylko wstawię zmywanko i po krzyku Ten pojemniczek po ogórach to twój? On jest wielorazowego użytku czy nie? Bo nie wiem jak go potraktować. Dzielnie zniosłyście wizytę u mnie, dziękuję
Krys 23:21, 14 cze 2015

Małgosiu dzięki za bardzo miłe spotkanie do następnego
Margarete 00:33, 15 cze 2015

Donia72 napisał(a)
No to będę czekać

.......a póki co pobuszuje może jutro u ciebie ogrodowo ale tylko wirtualnie
Margarete 00:36, 15 cze 2015

JoannA napisał(a)

Cudny ten Leonardo i juz zakwitł
Ja na swojego muszę jeszcze parę dni poczekać ale też cały w pąkach.
Ogród się pięknie rozrósł, a trawnikiem się nie przejmuj. Jak solidnie popada to odrośnie.
Miłego weekendu Małgosiu

Dzięki Joasiu, mam wyrzuty sumienia bo od dawna nie zaglądałam do twojego wątku. Obiecuje poprawę bo twój ogród śliczny i taki wzorcowy dla mnie jest... jak wzór metra z Sevres..

A Leoś cudny..... to fakt.....
Margarete 00:39, 15 cze 2015

Kindzia napisał(a)
I u Ciebie pięknie różano
Nic się nie martw, podobno do Laguny też trudno kolor dobrać, a u mnie rośnie sobie od niedawna koło huśtawki, a z drugiej strony mój upragniony William Moriss. Dostałam Lagunę gratis, to piękna róża, jak mogłam nie posadzić??? A to było jedyne możliwe miejsce na pnącą różę u mnie...już jestem niezmiernie ciekawa jak to będzie jak się biskupia Laguna z brzoskwiniowym Williamem na górze huśtawki spotka
Reasumując : mnie by do Q of S pasowała każda róża

Różanie, bo ja wiem czy różanie...może tak - bo choć ogród nieduży to 11 róż i rózyczek różnych odmian mam
U ciebie jest więcej - fajnie że forum stwarza takie możliwości żeby wirtualnie choc móc takie cudne rośliny jak u u ciebie np.alchymist oglądać