Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 17:02, 25 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Zmartwiłas mnie Jolu wiem że na codzień jestem juz od starosci i roboty pochylona ale nie myslałam że wszyscy to widzaJasne że Robert dodaje szyku nawet staruszce.

.....staruszce....no bez przesady Bożenko
Margarete 17:04, 25 kwi 2016

Agania napisał(a)
Małgosiu super fotorelacja ze wspólnej wyprawy, wszystkie magnolie cudowne ta żółta Buterfiels naprawdę żółta, a lennei Alba najbardziej mnie zachwyciła, bo tej jeszcze nie mam, Twoje magnolki też ślicznie rozkwitły szkoda tylko, że nie było cieplej, bratki posadziłaś, pięknie się prezentują

Jeszcze czekam na moja Gienie i na pełne kwitnienie Piruettki ale cały czas kurcze zimno jest, a one młode wiec na efekt "łał" jeszcze musze poczekać.

Ta buterfiels - sliczna, Bogdzia kupiła ja w ub roku, czekam na fotki od niej jak zakwitnnie.
Margarete 17:06, 25 kwi 2016

Kasya napisał(a)
magnolie piekne ale ja teraz to już czekam na twojego palibina

No to jeszcze trocha Kacha, on kwitnie tak miedzy Dniem Matki a Dniem Dziecka, póxniej niz normalne bzy. Ma duzo zawiazanych kwiatów wiec powinno byc cudnie...i pachnąco
Margarete 17:07, 25 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Swietne widoczki zaserwowałas i Twoje i Obce )))

Witaj Jolu,
moje to takie sobie...ale to obce rzeczywiście cudne
Weszłysmy tam w taki magnoliowy, kolorowy świat jak w bajce....
Margarete 17:08, 25 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Małgoś pięknie, magnolie obowiązkowo w przyszłym roku Już wiem jakie w jakiej ilości hahah

No,no...Alba to wiem a jeszcze jaka ? i Ile ?...Ty to masz areał, to możesz sobie pozwolic na kilka i na ogromniaste
AgataP 17:59, 25 kwi 2016

Margarete napisał(a)

No,no...Alba to wiem a jeszcze jaka ? i Ile ?...Ty to masz areał, to możesz sobie pozwolic na kilka i na ogromniaste

Małgoś tylko alba - ilość 2 lub 3 Będę plany robiła zimą, bo jeszcze zbieram informacje o azaliach pontyjskich. Na szkolenie do Bożenki pojadę
wszystko w jednym palcu będę miała
Robertop 19:21, 25 kwi 2016

Margarete napisał(a)

.....staruszce....no bez przesady Bożenko

Masz racje, ze Bożenka przesadziła... Energia i aktywnościami Ekipy łódzkiej możnaby obdarować pol miasta nastolatków...
Margarete 23:58, 25 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Małgoś tylko alba - ilość 2 lub 3 Będę plany robiła zimą, bo jeszcze zbieram informacje o azaliach pontyjskich. Na szkolenie do Bożenki pojadę
wszystko w jednym palcu będę miała

Pontyjskie są §liczne, a jak pachną....w ub roku byłyśmy w maaju na 3 dniowej wyprawie do Kromlau, do parku rododendronowego w Niemczech. Pojechałyśmy ciut za wcześnie i nie wszystkie rh wtedy kwitły ale szalik pontyjskich było mnóstwo, pięknie kwitły, i ten zapach ich czuję do dziś.

Nasza Pszczółka oferowała mk potem sadzonki azali pontyjskich z leśnej szkółki w niskich cenach. Nie kupiłam bo u mało miejsca a one muszą być w większej kępie dla efektu. Może jeszcze będą do kupienia z tego samego źródła......
Margarete 23:59, 25 kwi 2016

Sorry za literówki ale piszę z telefonu
AgataP 09:14, 26 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Pontyjskie są §liczne, a jak pachną....w ub roku byłyśmy w maaju na 3 dniowej wyprawie do Kromlau, do parku rododendronowego w Niemczech. Pojechałyśmy ciut za wcześnie i nie wszystkie rh wtedy kwitły ale szalik pontyjskich było mnóstwo, pięknie kwitły, i ten zapach ich czuję do dziś.

Nasza Pszczółka oferowała mk potem sadzonki azali pontyjskich z leśnej szkółki w niskich cenach. Nie kupiłam bo u mało miejsca a one muszą być w większej kępie dla efektu. Może jeszcze będą do kupienia z tego samego źródła......

No widzisz Małgoś i to jest słuszna koncepcja
Może sama zobaczę i poczuję bo też w maju wybieram się z mężem m.in do Kromlau.
Buziaczki, jak mi się spodoba to będą nasadzenia, miejsce dla nich jest mogę sadzić nawet kilkanaście sztuk W sobotę będę molestować tematem Bożenkę