Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgataP 09:14, 26 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Sorry za literówki ale piszę z telefonu

oj doczytałam wszystko bez problemu
Margarete 13:51, 26 kwi 2016

Zimno strasznie, wczoraj nic nie zrobiłam w ogrodzie rabaty mam rozgrzebane, niedokończone rewolucje i przesadzanie...na majówke zapowiadaja tez nieciekawą pogode...kiedy ja wreszcie "uruchomie" cały ogród, a gdzie wertykulacja, nawożenie.....jakis dziwny ten sezon....

Co wieczór latam z agrowłókniną i sznurkiem, osłaniam moje magnolie, peonie drzewiaste a rano odkrywam i tak stale...dzis był szron u mnie na trawniku i na tulipanach około godziny ósmej.....

Milka 14:21, 26 kwi 2016

Małgosiu u nas podobnie, kilka kwiatków Susan zbrązowiało, ale u mnie nie sposób latać i okryć, musi sobie samo radzić; fajny wypad za wami, szkoda że majówka kiepsko sie zapowiada, może jeszcze zmienią te prognozy.
Milka 14:23, 26 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Judaszowiec....

Ciemierniki giganty....

I inne widoczki magnoliowe....

Jest na czym oko zawiesić, ta żółta extra, no i judaszowiec, ja chyba nie doczekam jak mój pieron zakwitnie
kupiłam 3 takie ciemirniki, widzę, ze fajnie się rozrastają
Kindzia 14:46, 26 kwi 2016

Taki żółtek magnoliowy wielki...ciekawe czy mój żółtek ma załatwione przez mróz kwiaty...

Macham Małgoś
AgataP 16:54, 26 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Zimno strasznie, wczoraj nic nie zrobiłam w ogrodzie rabaty mam rozgrzebane, niedokończone rewolucje i przesadzanie...na majówke zapowiadaja tez nieciekawą pogode...kiedy ja wreszcie "uruchomie" cały ogród, a gdzie wertykulacja, nawożenie.....jakis dziwny ten sezon....

Co wieczór latam z agrowłókniną i sznurkiem, osłaniam moje magnolie, peonie drzewiaste a rano odkrywam i tak stale...dzis był szron u mnie na trawniku i na tulipanach około godziny ósmej.....

U mnie też był mrozik - 3 o 6;30, tulipanki główki miały zwieszone.
Ale wyszło słonko i wróciły do normy
rozark 20:07, 26 kwi 2016

miłego i zdrowia dla mamy
Krys 20:17, 26 kwi 2016

Małgosiu odmachuje
Margarete 21:33, 26 kwi 2016

Milka napisał(a)
Małgosiu u nas podobnie, kilka kwiatków Susan zbrązowiało, ale u mnie nie sposób latać i okryć, musi sobie samo radzić; fajny wypad za wami, szkoda że majówka kiepsko sie zapowiada, może jeszcze zmienią te prognozy.

Też po cichutku na to liczę że się prognozy pogody nie sprawdzą i majówka będzie cieplutka
Moje magnolie nie są wysokie, Susan najstarsza mniej więcej mojego wzrostu to jeszcze daję radę ją okrywać, za chwilkę znowu lecę do ogrodu okrywać....dziś u nas zapowiadają minus 2 stopnie.
Margarete 21:37, 26 kwi 2016

Milka napisał(a)

Jest na czym oko zawiesić, ta żółta extra, no i judaszowiec, ja chyba nie doczekam jak mój pieron zakwitnie
kupiłam 3 takie ciemirniki, widzę, ze fajnie się rozrastają

Judaszowiec u ciebie ma szanse.....u nas w centralnej Polsce przemarza często, ale okolice Wrocławia jak najbardziej da radę
Pozdrawiam.