Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:16, 11 lip 2016

Kuba napisał(a)
Pokazałaś wspaniałe zmiany i udowodniła że można dokonać wielkich przemian, wystarczy chcieć
A skoro inni Ci czegoś w ogrodzie zazdroszczą nie będę gorsza i POzazdroszczę Ci kwitnącej MW, moja ledwo dyszy

Ewciu jak miło czytać takie słowa - dziękuję
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile to z sobą niesie radości i motywacji do dalszej pracy
Naprawdę masz problem z MW? Marzenka też pisała że jeden czy dwa egzemplarze z jej trzech MW jest słabszy. Jakość róż to poza właściwą pielęgnacją, warunkami słonecznymi czy glebowymi, miejscem posadzenia etc.to również jakość sadzonki. Ta moja nie była tania to fakt ale odpukać (zobaczymy po zimie) na razie radzi sobie nieźle
Margarete 23:26, 11 lip 2016

Kasya napisał(a)
Malgosiu, teraz palibiny wypuszczaja mlode pędy, przycinasz je ?

Nie coś ty, obcinam przekwitłe kwiatostany zaraz po przekwitnięciu a potem juz nie ruszam. Czasem w końcu lutego albo na początku marca wycinam jakieś podmarznięte gałązki albo takie które mi wystają poza obręb kuli w jakiej staram się utrzymać koronę, ale delikatnie. Nie zakwitnie na wiosnę jak mu te nowe pędy wytniesz. Tak na dobrą sprawę to nowy egzemplarz powinno się ściąć mocniej żeby się zagęścił i na początku świadomie pozbawić się kwitnienia ale mi zawsze żal jest....
Tak samo ja swojego staruszka powinnam ml niej przyciąć i odświeżyć czyli odmłodzić ale mi żal kwitnienia i tego nie robię..

Margarete 23:27, 11 lip 2016

anna_t napisał(a)

szalona kobieto
a gdzie fotki się pytam?

Nie było siły już potem na foty....
Margarete 23:29, 11 lip 2016

frezja napisał(a)

Mój ostatecznie wylądował w donicy..równie pięknie kwitnie i cieszy oko, a raczej zmysł zapachu

To fajnie .
A wiesz że ja swojego nie wącham prawie...
Muszę to nadrobić.

elka_ 23:34, 11 lip 2016

Margarete napisał(a)

Wczoraj sadziłam te jeżowki i trawki które jak widziałaś kupiłam w sobotę. Potem cięłam żywopłot z ligustrów a to niełatwe zadanie bo przez rabatę i rozrośnięte na niej rośliny mam tam utrudniony dostęp. Tnę go ręcznie nożycami akumulatorowymi żeby znowu nie przeciąć kabla. Wciskałam się między krzaczory, cięłam i zbierałam z kory poobcinane kawałki...uff.
Potem nawoziłam rośliny konewką a na końcu podlewałam ponad godzinę. A jeszcze wcześniej obcinałam rozrośnięte krzaczory bo ogród mam mały a rośliny rosną i trzeba trzymać je w ryzach - 3 taczki czubate gałęzi wywiozłam..... A potem padłam...

No to się napracowałaś kobieto Podziwiam.
Kasya 23:39, 11 lip 2016

Margarete napisał(a)

Nie coś ty, obcinam przekwitłe kwiatostany zaraz po przekwitnięciu a potem juz nie ruszam. Czasem w końcu lutego albo na początku marca wycinam jakieś podmarznięte gałązki albo takie które mi wystają poza obręb kuli w jakiej staram się utrzymać koronę, ale delikatnie. Nie zakwitnie na wiosnę jak mu te nowe pędy wytniesz. Tak na dobrą sprawę to nowy egzemplarz powinno się ściąć mocniej żeby się zagęścił i na początku świadomie pozbawić się kwitnienia ale mi zawsze żal jest....
Tak samo ja swojego staruszka powinnam ml niej przyciąć i odświeżyć czyli odmłodzić ale mi żal kwitnienia i tego nie robię..

Ale nie myślałam o całych tylko o lekkim przycieciu żeby ograniczyć przyrost. Tez nie zakwitnie ?
Krys 11:15, 12 lip 2016

Kasya napisał(a)

a ja dzisiaj pojechalam i tez kupilam jeszcze jedna na pniu

Ja kupie w przyszłym roku .
polinka 22:07, 12 lip 2016

Świetna metamorfoza!
Dopiero po zdjęciach widać ile pracy wkładamy w te nasze oazy zieleni
Brawo Małgoś!
Bogdzia 22:47, 12 lip 2016

Znów hortensje kupiłas? a mówiłas ze nie masz miejsca.
Margarete 22:57, 12 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Znów hortensje kupiłas? a mówiłas ze nie masz miejsca.

Nie Bożenko ona kupiona w końcu marca czy kwietniu, same mi ją przywiozłyście z Warszawy jak byłyście na różach. Kasia mi ją kupiła a wy ją wiozłyście do Łodzi....
A miejsca nie mam....to prawda