Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 21:18, 07 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czy ta hortensja na pniu wymaga jakiegoś wzmocnienia palikiem na zimę? Nie ugina się przed wiatrem, śniegiem? Pytam, bo chce sobie też wcisnąć coś na pniu (kalinę).

Ewciu eksperymentuje z nią. Mam od wiosny więc nie wiem co będzie po jesieni i zimie. Mam nadzieję że będzie ok. Wsparłam ją na podpórce metalowej. Póki co przeżyła dwie duże wichury - czerwcową i wczirajszą.

Kalinę na pniu mam od kilku lat i jest ok, ale ta hortensja jest dużo delikatniejsza od kaliny. Z kalin nie powinnaś mieć problemów.
Margarete 21:19, 07 lip 2016

Kasya napisał(a)

juz jest super ale hortki sie zageszczaja w postepie geometrycznym, zobaczysz jaka bedzie cudna za rok

Już jest cudna
Margarete 21:20, 07 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Ale fajnie pokazałaś jak było i jak jest... takie zdjatka to miód dla ogrodników walczacych o poprawę imidzu własnego ogrodu widać ,że jest o co walczyć ... Iii..że będzie pięknie
Melduję, że u mnie limka na patyku rośnie już chyba 4 sezon..cały czas była przy kiju , już od roku nie jest..na każdà wiosnę ścinam wszytskie gałęzie na 10 cm...jest ładna i gęsta

Buziole

I to mnie pociesza....mam nadzieje że i u mnie moja hortka da radę.
Buiaki!
AsiaK_Z 21:37, 07 lip 2016

Lubię zdjęcia zmian w ogrodzie. Wtedy widać najlepiej jak poszczególne rośliny się rozrastają
Najlepszego dla Czerwcowej Dziewczyny
Robertop 00:14, 08 lip 2016

Małgosiu, zmiany w ogrodzie rewolucyjne. Zgodzę sie z Bogdzia, ze na żywo jeszcze ladniejszy

elka_ 00:55, 08 lip 2016

Margarete napisał(a)

Małgosiu,
patrzę na zdjęcia i aż nie wierzę, że to ten sam ogród. Możesz być z siebie dumna
makkasia 14:32, 08 lip 2016

a mnie najbardziej cieszy, ze dajemy radę Małgoś ja też właściwie wszystko sama robię, ostatnio byłam dumna, że sama wyciełam wielką Bertę (tuja z różanki) Głośno się cieszyłam, że mi żaden chłop nie jest potrzebny haaaa Zmiany znam ale fajnie się je ogląda w skrócie jestem z Ciebie dumna
Margarete 19:36, 08 lip 2016

makkasia napisał(a)
a mnie najbardziej cieszy, ze dajemy radę Małgoś ja też właściwie wszystko sama robię, ostatnio byłam dumna, że sama wyciełam wielką Bertę (tuja z różanki) Głośno się cieszyłam, że mi żaden chłop nie jest potrzebny haaaa Zmiany znam ale fajnie się je ogląda w skrócie jestem z Ciebie dumna

Miło słyszeć, u mnie czasem syna do cięższych prac w domu czy w ogrodzie zaganiam ale większość robię sama.
Twoja gruba Berta to był kawał krzaczora, było co wykopywać...
Kindzia 09:08, 09 lip 2016

Z kolorem pazurków to idealnie trafiłaś
Zmiana niesamowita!!! Nawet nie wiedziałam, że ze wszystkim sama walczysz Małgosiu...
A tej hortki to Ci trochę zazdroszczę, że już taka zaawansowana
gierczusia 15:18, 10 lip 2016

Margarete napisał(a)

I to mnie pociesza....mam nadzieje że i u mnie moja hortka da radę.
Buiaki!

Da radę na bank
Noo i spóźnione życzona urodzinowe z buziakami
Ściskam