Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

jankosia 13:12, 12 paź 2016

Bo ja oczywiście się piszę- znacie mnie
Margarete 13:27, 12 paź 2016

jankosia napisał(a)
Bo ja oczywiście się piszę- znacie mnie

Pewnie że razem....
Tylko trzeba dograć terminy, pomyślę i przedstawie propozycje, moze na pryw.
yolka 16:46, 12 paź 2016

Margarete napisał(a)

Sorry bije się w piersi - namieszałam z tym linkiem ale już poprawiłam.
Od nas jechałam ponad 3 godziny a od ciebie to dużo dłużej ale warto. Cała okolica piękna i nie taka zadeptana przez turystów. Byłam najpierw w pałacu w Kurozwękach i stamtąd jechałam do tego ogrodu bocznymi drogami bardzo widokowymi. Przez Szydłów (piękne miasteczko z zachowanym średniowiecznym charakterem) przez Pińczów i piękną dolinę Nidy, dookoła podziwiałam łany sadów na pofalowanym terenie, a wszystko okraszone słońcem i jesiennymi kolorami drzew....normalnie "mała polska Toskania" krajobrazowo oczywiście.

U mnie na liście do zwiedzenia jest Lanckorona więc muszę rozeznać jak to połączyć, miejsca warte zobaczenia
AgataP 18:11, 12 paź 2016

Margarete napisał(a)

Wizyta u Pszczółki w ogrodzie jest moim marzeniem od dawna....
Może, kiedys..........

toć o tym kierunku pisałam wcześniej mówiąc o kawie Ania zgadła - Ewcia ma agroturystykę więc pokoje zamówimy jako klientki Chyba Ewcia nas nie wyrzuci
Ja też od dawna wzdycham do Jej ogrodu
Małgoś taka wyprawa to na 3 dni pewnie, coś się może wybierze z dłuższych weekendów, a jak nie to zrobimy 2x2 A kto nam zabroni ?

Monika nie jesteś bezczelna... marzy mi się taki wypad od dawna
Margarete 19:05, 12 paź 2016

yolka napisał(a)

U mnie na liście do zwiedzenia jest Lanckorona więc muszę rozeznać jak to połączyć, miejsca warte zobaczenia

U mnie Lanckorona już też dawno zaplanowana z zamkiem w Wiśniczu, Kazimierza Wielką i innymi ciekawymi miejscowościami Małopolski i Ponidzia. W tym roku planowałam to na sierpień ale się nie udało. Wszystko przed nami
Margarete 19:11, 12 paź 2016

AgataP napisał(a)

toć o tym kierunku pisałam wcześniej mówiąc o kawie Ania zgadła - Ewcia ma agroturystykę więc pokoje zamówimy jako klientki Chyba Ewcia nas nie wyrzuci
Ja też od dawna wzdycham do Jej ogrodu
Małgoś taka wyprawa to na 3 dni pewnie, coś się może wybierze z dłuższych weekendów, a jak nie to zrobimy 2x2 A kto nam zabroni ?

Monika nie jesteś bezczelna... marzy mi się taki wypad od dawna

Myślę, planuje i na pewno ten kierunek zrealizujemy
Bogdzia 21:29, 12 paź 2016

Do Tomka i ja chce i do Pszczólki równiez, juz jestem na liscie?????
Margarete 22:40, 12 paź 2016

jankosia napisał(a)
Perovskia odżyje, ona nie przepada za przesadzaniem. Jak przetrwa to już będzie dobrze, pozbiera się i wio Zasadowej ziemi potrzebuje.
A leszczynowca może okryj na wszelki wypadek. Ja okryłam i mam a Karola nie okryła i albo jej całkiem zmarzł albo nie kwitł wiosną - nie pamiętam dokładnie.

Biały aster dla ciebie i dla Bogdzi- zanotowane Ja to w ogóle swoje marcinki mam z Kauflanda. Kupiłam parę lat temu takie niziutkie poduszeczki do dekoracji domu a przed zimą posadziłam w ogrodzie. Myślałam że takie podusie już zostaną a one mi nagle do uda śmignęły. To niemożliwe żeby aż tak uszczykiwaniem zmniejszyć rozmiar, musiały być chemicznie skarlane.

Może masz rację poczekam z tą perowskią i zobaczę co będzie po zimie. Co do Marcinków biały ch to mogą być wyższe, pójdą obok fioletowych pod plot przy lesie.
Leszczynowca okryję, spoko.
Margarete 22:45, 12 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ponidzie - czuję się zachęcona. I sprawdzę, co to jest ten leszczynowiec, bo nie wiem.

Ewa to leszczynowiec skąpokwiatowy - krzew który kwitnie bardzo wcześnie, jak wawrzynek wilczełyko albo jeszcze wcześniej, gdzieś w końcu lutego albo w początkach marca, wtedy gdy w ogrodzie pusto i szaro a on uwodzi bladożółtymi kwiatkami.
Margarete 22:47, 12 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Do Tomka i ja chce i do Pszczólki równiez, juz jestem na liscie?????

No pewnie że jesteś
Tylko Pszczółka jeszcze nic o tych naszych zamiarach nie wie...ha, ha, ha