Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Krys 21:23, 11 paź 2016

Margarete napisał(a)

Dzieki, Krysiu , miałam skopiowany link do Agaty z wcześniejszego postu i nieopatrznie wkleiłam. Dzieki, juz poprawiłam

A Ogród na Rozstajach piękny prawda ?

Piękny,piekny .
yolka 21:35, 11 paź 2016

Drogą okrężną trafiłam do ogrodu na rozstajach

Piękny, chciałabym kiedyś tam pojechać
Zielona 22:09, 11 paź 2016

Małgoś, liczyłaś kiedyś w ilu ogrodach - forumowych, pokazowych, krajobrazowych - byłaś w ostatnich 3 latach? Podziwiam Twoje ogrodowe podróżowanie
Margarete 23:16, 11 paź 2016

yolka napisał(a)
Drogą okrężną trafiłam do ogrodu na rozstajach

Piękny, chciałabym kiedyś tam pojechać

Sorry bije się w piersi - namieszałam z tym linkiem ale już poprawiłam.
Od nas jechałam ponad 3 godziny a od ciebie to dużo dłużej ale warto. Cała okolica piękna i nie taka zadeptana przez turystów. Byłam najpierw w pałacu w Kurozwękach i stamtąd jechałam do tego ogrodu bocznymi drogami bardzo widokowymi. Przez Szydłów (piękne miasteczko z zachowanym średniowiecznym charakterem) przez Pińczów i piękną dolinę Nidy, dookoła podziwiałam łany sadów na pofalowanym terenie, a wszystko okraszone słońcem i jesiennymi kolorami drzew....normalnie "mała polska Toskania" krajobrazowo oczywiście.
Margarete 23:26, 11 paź 2016

Zielona napisał(a)
Małgoś, liczyłaś kiedyś w ilu ogrodach - forumowych, pokazowych, krajobrazowych - byłaś w ostatnich 3 latach? Podziwiam Twoje ogrodowe podróżowanie

Nie liczyłam Marto ale masz rację wiele ich było, a każdy inny i piękny..zawsze dużo podróżowałam, lubię to, lubię poznawać nowe miejsca daleko i blisko, nowych ludzi, nowe otoczenie ale od 3 lat moje podróże zyskały nowy charakter i cel - ogrody
I im więcej jeżdżę tym większą mam na te podróże ochotę i tym więcej mam miejsc które chciałabym odwiedzić....

To też kolejna zasługa tego forum, że obudziło takie potrzeby, że wytyczyło takie kierunki....

Zapraszam do odbywania wspólnie tych podróży. Na przyszły sezon plany już się konkretyzują

AgataP 11:50, 12 paź 2016

Margarete napisał(a)

Pojedziemy....nie wiem jeszcze kiedy dokładnie, ale wiem że chce tam jeszcze pojechac, auto duże, miejsca są więc jesteś pierwsza na liście
Pora juz planowac wypady turystyczno-ogrodowe na przyszły sezon...........

Małgoś a gdyby na listę wpisać Radków - ogród Tomka Grochowskiego + Wojsławice+ może wypad do kogoś z tamtych okolic na kawę
Taka wyprawa chodzi mi po głowie hahaha jak propozycje to propozycje
Możemy nawet na dwa auta jechać Buziaki, jak dobrze że już jesteś z nami
AnnaCh 11:54, 12 paź 2016

Jak tamte okolice, to jeszcze Pszczelarnia
Margarete 13:08, 12 paź 2016

AgataP napisał(a)

Małgoś a gdyby na listę wpisać Radków - ogród Tomka Grochowskiego + Wojsławice+ może wypad do kogoś z tamtych okolic na kawę
Taka wyprawa chodzi mi po głowie hahaha jak propozycje to propozycje
Możemy nawet na dwa auta jechać Buziaki, jak dobrze że już jesteś z nami

Dlaczego nie, to fajny kierunek. Jesli na jednodniowy wypad to ogród Tomka Grochowskiego + Wojsławice to bedzie az nadto a jak na 2 dni z jkims noclegiem to możemy dołozyc jeszcze Ogród Japoński w Jarkowie w Górach Stołowych albo w Przesiece w Karkonoszach + wizyta u kogos z Ogrodowiska...ale bedzie fajnie, juz sie ciesze
Margarete 13:09, 12 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Jak tamte okolice, to jeszcze Pszczelarnia

Wizyta u Pszczółki w ogrodzie jest moim marzeniem od dawna....
Może, kiedys..........
jankosia 13:12, 12 paź 2016

Uwaga, będzie bezczelnie: może do Radkowa i Pszczółki? To akurat na jeden dzień