Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:27, 21 paź 2016

AgataP napisał(a)
Moim zdaniem Rogów mógłby być lepiej obsadzony. Dzikość bardzo proszę, ale w Parkach Narodowych, tutaj powinny być nasadzenia swobodne, ale zadbane. No i więcej nasadzeń cieniolubnych. Mało tego.
Ale tak jak Monika mówi, każdy ogród będzie piękniejszy niż betonowa pustynia.

Tak tak masz rację Agata
Margarete 22:33, 21 paź 2016

jankosia napisał(a)

Wiesz Małgoś co innego Arboretum które nadal służy uczelni a co innego takie które służyło kiedyś a potem zostało otwarte również dla zwiedzających. A ogrody pokazowe to już zupełnie inna bajka bo one są tylko po to żeby się gapić - i dlatego powinny być na tip top I dlatego właśnie pewna dzikość w Rogowie nie przeszkadza mi tak jak chore róże u Kapiasów chociażby. Choć oba ogrody dla mnie piękne Ba! Wszystkie ogrody są dla mnie piękne

Pewni o tu i ja mamy trochę racji. Najważniejsze że obie lubimy wszystkie ogrody i co ważniejsze zarażamy innych tą miłością. Ja w gronie swoich przyjaciół i znajomych oraz rodziny spowodowałam już kilka wycieczek z celem ogrodowego zwiedzania. Wysłałam i do Kapisów i do Semitow i do Wpjsławickilka ekip i odbieram podziękowania za to.
jankosia 22:52, 21 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Sama jedziesz czy z M?

Em jedzie na lotnisko, córa jeszcze nie zdecydowała z którym z nas pojedzie. A my nie zdecydowaliśmy które którego podwiezie Jakbym jechała sama (a taki był piękny plan) to pewnie bym do ciebie dzwoniła żebyś mi palcem te brzydkie miejsca wskazała W sumie to aż tak mnie jeszcze nie ciągnie, wolałabym gdzieś za tydzień ale nie wiem czy wtedy będzie taka możliwość. Jadę "na zaś"
Bogdzia 22:59, 21 paź 2016

jankosia napisał(a)

Em jedzie na lotnisko, córa jeszcze nie zdecydowała z którym z nas pojedzie. A my nie zdecydowaliśmy które którego podwiezie Jakbym jechała sama (a taki był piękny plan) to pewnie bym do ciebie dzwoniła żebyś mi palcem te brzydkie miejsca wskazała W sumie to aż tak mnie jeszcze nie ciągnie, wolałabym gdzieś za tydzień ale nie wiem czy wtedy będzie taka możliwość. Jadę "na zaś"

No to ewentualnie zadzwoń.
AgataP 18:41, 22 paź 2016

Margarete napisał(a)

Bardzo dobrze piszesz, nie mam na nic czasu w jakichś przyzwoitych porach. Cały dzień w pra y do późna potem zakupy, dom i wieczorem jak zimno i mokro to już się wychylić nosa z domu nie chce. Ten tydzień to jeszcze sprawy wokół cmentarza, zakupy na przyjazd dzieci itd....na przyjazd do ciebie i sadzenie czasu nie będzie. Dzięki za wszystko i sorry za kłopot.

Małgosiu kłopotu nie ma, co się odwlecze to nie uciecze
lojalna_ 18:50, 22 paź 2016

Nadrobiłam i poczytałam jak pilna uczennica jednakże zdolna i czytałam bardzo szybko )))))

W taki czas kiedy nam słoneczko nakazuje odpoczynek od niektórych tylko obowiazkow faktycznie warto zagospodarować ( łatwe to nie jest dla nikogo) na przyjemnosci takie małe chwile dla siebie. Jesienia powinnismy sie dopieszczać ) kazdy jak woli ...umilić sobie ten dosc trudny czas ))) Buzka
Margarete 15:33, 24 paź 2016

jankosia napisał(a)

Ale ci sie na pewno udała wyprawa do Rogowa, słonca było duzo to i wrażenia pewnie masz superowe, nie mówiąc o fotach ...wrzuc jakies u mnie prosze. Pochwal sie Monika
Margarete 15:34, 24 paź 2016

AgataP napisał(a)

Małgosiu kłopotu nie ma, co się odwlecze to nie uciecze

Margarete 15:35, 24 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Nadrobiłam i poczytałam jak pilna uczennica jednakże zdolna i czytałam bardzo szybko )))))

W taki czas kiedy nam słoneczko nakazuje odpoczynek od niektórych tylko obowiazkow faktycznie warto zagospodarować ( łatwe to nie jest dla nikogo) na przyjemnosci takie małe chwile dla siebie. Jesienia powinnismy sie dopieszczać ) kazdy jak woli ...umilić sobie ten dosc trudny czas ))) Buzka

Masz rację Jolu z tym rozpieszczaniem siebie...wziełam sobie to do serca, na poważnie i nawet zaczełam ten pomysł propagowac...u naszej Krys
Wczoraj było troche słońca to od razu napęd miałam do prac ogrodowych i tych innych nie tylko ogrodowych...
Buziaki!
Margarete 15:48, 24 paź 2016

Sobota mineła pod znakiem odrabiania zaległości domowych ale w niedziele to już ogród wział góre. DZiałałąm ostro cały dzien - ale było fajnie bo słonecznie i nawet ciepło
Uff...cebulowe posadzone do końca, meble ogrodowe wyniesione na podddasze, parasol wysuszony i tez wyniesiony, donice z jednorocznymi roslinami opróznione, pozostałości po pomidorkach koktajlowych powyrzucane, pół ogrodu wygrabione z liści.....powolutku rozpoczęłam przygotowania do zimy w ogrodzie. Jeszcze muszę skosic trawe - bo te tony liści (z lasu) i z moich drzew jeszcze do wygrabienia sa przede mną - póki co sa na drzewach ale jak opadna do końca to będzie ich mnóstwo a nie ma nic gorszego jak wygrabianie liści z długiej trawy - może dzis mi sie po pracy uda

Zostały mi do przesadzenia 2 róże + 1 do wysadzenia z donicy, no i okrywanie przed zima, kopczykowanie etc...może zdążę

p.s. domówiłam jeszcze troche tulipanów...takie sliczne były angelique i nie tylko....popadam w uzaleznienie od zakupów