Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:00, 24 paź 2016

W sobote słonca nie było wiec foty jesienne smutne i bure, chociaz kolorowe ale za to w niedzielę juz inaczej jesienne kolory w słońcu wygladały....

Fotki sobotnie :

Fotki niedzielne ze słoncem :

Margarete 16:02, 24 paź 2016

I jeszcze takie porównanie :

Sobotni las za płotem

I niedzielny

Widać róznicę jak jest słonce - zyć sie chce, wszystko ładniejsze, weselsze, nawet niebo bardziej niebieskie....
Margarete 16:05, 24 paź 2016

Mają wszyscy tu na forum swoje piekne solitery - ambrowce czy tulipanowce przebarwiające sie na kolorowo, a ja miejsca mam mało w swoim ogrodzie więc czerpię z zapozyczonego krajobrazu - bo tuz za płotem mam cudowny dąb - złoty od liści o tej porze....zobaczcie

Margarete 16:13, 24 paź 2016

I moje pozostałe jesienne kolory z ogrodu...

Pszczelarnia 16:17, 24 paź 2016

Margarete napisał(a)
Sobota mineła pod znakiem odrabiania zaległości domowych ale w niedziele to już ogród wział góre. DZiałałąm ostro cały dzien - ale było fajnie bo słonecznie i nawet ciepło
Uff...cebulowe posadzone do końca, meble ogrodowe wyniesione na podddasze, parasol wysuszony i tez wyniesiony, donice z jednorocznymi roslinami opróznione, pozostałości po pomidorkach koktajlowych powyrzucane, pół ogrodu wygrabione z liści.....powolutku rozpoczęłam przygotowania do zimy w ogrodzie. Jeszcze muszę skosic trawe - bo te tony liści (z lasu) i z moich drzew jeszcze do wygrabienia sa przede mną - póki co sa na drzewach ale jak opadna do końca to będzie ich mnóstwo a nie ma nic gorszego jak wygrabianie liści z długiej trawy - może dzis mi sie po pracy uda

Zostały mi do przesadzenia 2 róże + 1 do wysadzenia z donicy, no i okrywanie przed zima, kopczykowanie etc...może zdążę

p.s. domówiłam jeszcze troche tulipanów...takie sliczne były angelique i nie tylko....popadam w uzaleznienie od zakupów

I widać, że już jest lepiej z jesienną chandrą u Ciebie.

Zdążysz na pewno.

Margarete 16:32, 24 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)

I widać, że już jest lepiej z jesienną chandrą u Ciebie.

Zdążysz na pewno.

Żebys wiedziała Eciu...trochę słonca za oknem i...wiem że wracam do zycia
Ewik 17:06, 24 paź 2016

Kolory jesieni w słońcu śliczne
ZieloneWrota 17:11, 24 paź 2016

Małgoś piękny ogród, postarałaś się wychuchane wydmuchane, widoki z góry na las cudowne u mnie też walka z liśćmi i trawa do skoszenia tylko czekam aż przeschnie, pozdrawiam
yolka 18:01, 24 paź 2016

Klonik cudny świeci w ogrodzie na purpurowo, berberys czeka w kolejce.
kawał roboty odwaliłaś z tymi cebulami, ja dopiero w połowie, może jutro dokończę, dziś zaprzągnięta jestem do kompa, chociaż wskakuję na Ogrodowisko
AgataP 18:29, 24 paź 2016

Widać różnicę - bez słonka i ze słonkiem Tak na zasadzie z uśmiechem i bez uśmiechu Kawa od razu inaczej smakuje.
U mnie też liści dużo, kosiarka czeka, ale trawa wciąż mokra. Powoli zmierzam ku zakończeniu sezonu, to już pora No i jak to Małgoś mówisz - pora się zabrać za siebie. Buziaki