Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:58, 20 gru 2016

Nikita napisał(a)
Małgoś, fajna ta twoja wnusia. Dzieci są takie rozkoszne w tym wieku..niby jeszcze takie malutkie a jednocześnie takie mądralińskie.
Mój syn, gdy był w podobnym wieku (ok. 5 lat) szedł na spacer ze swoim dziadkiem (moim tatą). W pewnym momencie za płotem, który właśnie mijali zaczął, szczerząc kły, przeraźliwie szczekać wielki pies. Mój syn spojrzał na psa i mówi:
- " Wiesz dziadziuś, że taki ogromny pies kiedyś rozszarpał mnie na kawałki".
Mój tata bardzo zaskoczony bujną wyobraźnią wnuka, mówi:
- " Tak...? To jak to się stało, że jesteś teraz cały i zdrowy?"
Na to mój syn: - " Jak to jak ?!! Rodzice zrobili sobie, mnie jeszcze raz od początku !"

No proszę jaki "zorientowany" w tych kwestiach syneczek

Margarete 12:58, 20 gru 2016

Sebek napisał(a)

Dzieci są słodkie Zwłaszcza jak śpią

Są cudowne
Margarete 12:59, 20 gru 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie ... w sumie to wychodzi na to, że najfajniejsze jest to czekanie

Oj tak
szczególnie w dzieciństwie bo teraz to oczekiwanie to czas zdwojonych obowiązków domowych dla nas dorosłych
Margarete 13:00, 20 gru 2016

AgataP napisał(a)

Oj Małgoś, książki by można pisać z dziecinnymi cytatami co dzień to coś nowego codziennie nas nie lubi i za moment kocha, ale znowu nie lubi, by znowu się przytulać i szeptać - ale ja Cię kocham i w koło macieju
A tak cudownie się przytulać do tej małej dziewczynki jeszcze, zapach jej uspokaja i koi wszelkie cierpienia buziaczki Małgoś

Masz racje Aga
Margarete 13:04, 20 gru 2016

yolka napisał(a)
Jesteśmy wysoko w rankingu, dopiero dowiedziałam się, że mamy najczystsze powietrze w Polsce

http://poznajpolske.onet.pl/najlepsze-polskie-sanatoria-i-uzdrowiska/snr70m

To super - ciesz sie
Ostatnio przysłuchiwałam sie dyskusji w radiu o opłatach klimatycznych dla wczasowiczów za pobyt w Zakopanem....gdzie ze względu na położenie miasta w kotlinie i brak jasnych zakazów co do określonych sposobów ogrzewania mieszkań smog jest największy w Polsce, a do tego ta masa aut wjeżdżających do miasta to w sumie daje tak szkodliwe i rakotwórcze powietrze jak nigdzie w Polsce.
Margarete 13:04, 20 gru 2016

jankosia napisał(a)
Oj Małgoś, nie będę cytować już wnusi, ale dzieci w tym wieku są rozbrajająco bezpośrednie Uśmiałam się niemożliwie

Margarete 13:25, 20 gru 2016

Bieganina przedświąteczna pochłania nas coraz bardziej, szał zakupów, sprzątania, gotowania i innych przygotowań już nabiera tempa...dlatego już dziś chciałam złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia świąteczne. Nie uda mi się odwiedzić w swoich watkach wszystkich życzliwych mi i poznanych tu na forum osób, dlatego tym sposobem składam moje życzenia wszystkim

Wszystkim zaglądającym na mój wątek, odwiedzającym mój ogród zarówno jawnie jak i anonimowo życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu miłych chwil w rodzinnym gronie, czasu dla siebie i dla wszystkich swoich bliskich, radości przy choince, spokoju i zdrowia na ten najbliższy cudowny czas.
Życzmy sobie spokoju i pokoju - bo czasy mocno niepewne wokół nas sie robią, życzmy sobie zrozumienia i poszukiwania kompromisu zarówno w rodzinie, w domu jak i w szerszym kontekście... w kraju i na całym świecie

Madzenka 19:59, 21 gru 2016

Miłe wiankowańie za Tobą
20:16, 21 gru 2016
Margarete napisał(a)

To super - ciesz sie
Ostatnio przysłuchiwałam sie dyskusji w radiu o opłatach klimatycznych dla wczasowiczów za pobyt w Zakopanem....gdzie ze względu na położenie miasta w kotlinie i brak jasnych zakazów co do określonych sposobów ogrzewania mieszkań smog jest największy w Polsce, a do tego ta masa aut wjeżdżających do miasta to w sumie daje tak szkodliwe i rakotwórcze powietrze jak nigdzie w Polsce.

sytuacja klimatyczna nie prędko się zmieni ...........choć podobno w większości miast ma się już taka opłata nie nazywać klimatyczna a turystyczna czy pobytowa ...albo jakoś inaczej byle ominąć słowo kojarzące się z czystym powietrzem.......a to będzie gigantyczna zmiana...możliwe że wraz z nazwa stawki też się zmienią ...bo dlaczego nie ?
Nikita 22:00, 23 gru 2016

Małgoś, wspaniałych świąt otulonych
śniegiem i ciepłem rodzinnym