Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 21:59, 15 wrz 2013

Moje róże kupione w ubiegłym tygodniu na swięcie Róży w Kutnie nareszcie posadzone, w towarzystwie rozplenicy i różowego rozchodnika Chipependales wygląda super, a Askot świetnie komponuje sie z bordowymi liśćmi jabłoneczki rajskiej, mając w tle zielone o tej porze kwiaty hortensje Anabell i trawy po sąsiedzku.

Ziemowity zakwitły, wyglądają jak małe lilowe światełka na tle kory. Trawy dają czadu i naprawdę zdobią ogród. Obie "stare" róże ( sadzone wiosną) znów maja pąki - moze jeszcze uda im sie zakwitnąc, w końcu jeszcze mamy tydzien kalendarzowego lata.

Posadziłam tez wreszcie pozostałe zakupione trawki i pachysandre variegata ( podzieliłam na 2 sadzonki). Trawnik wczoraj skoszony, kanciki odświeżone i od razu chce się patrzec na taki ogród.....
Madzenka 22:24, 15 wrz 2013

Małgosiu w cebulowych zakochasz się na amen. Tylko posadż je w grupie, nie rozrzucaj po rabatach. Zachwycaja, gdy w jednym miejscu na niewielkiej przestrzeni rosnie kilkadziesiąt sztuk.
Margarete 22:35, 15 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Małgosiu w cebulowych zakochasz się na amen. Tylko posadż je w grupie, nie rozrzucaj po rabatach. Zachwycaja, gdy w jednym miejscu na niewielkiej przestrzeni rosnie kilkadziesiąt sztuk.

Tak własnie zamierzam zrobić Marzenko, jakkolwiek kupowałm z mysla o sadzeniu w grupach po kilkanaście sztuk, ze względy na niewielkie rozmiary ogrodu a jednoczęsnie chciejstwo bo chiałabym mieć i szaifriki, i tulipany, i czosnki, i krokusy...i....i...i.... a miejsca nieduzo mam.
paniprzyroda 22:48, 15 wrz 2013

Rabatka musi wyglądać świetnie. Ja dopiero dziś sadziłam róże, jeszcze mi ich brakuje, no i towarzystwa dla nich, po prostu nie zdążyłam, deszcz mi przeszkodził. Będę przesadzać przebiśniegi, szafirki. Zostawić Ci troszkę?
Krys 00:43, 16 wrz 2013

Margaret a może chcesz juke i trawę Ice Fountains i zielone żurawki kwitnace na czerwono ma tego juz sporo,moge podeslać przez Kroline jak bedie u tesciów
Margarete 09:58, 16 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Rabatka musi wyglądać świetnie. Ja dopiero dziś sadziłam róże, jeszcze mi ich brakuje, no i towarzystwa dla nich, po prostu nie zdążyłam, deszcz mi przeszkodził. Będę przesadzać przebiśniegi, szafirki. Zostawić Ci troszkę?

Mariolko szafirki kupiłam - niebieskie i białe oraz dostałam jeszcze paczkę niebieskich szafirków od szwagierki, więc chyba mi wystarczy ale przebisniegów nie mam - jesli bys mogła mi odłozyć to byłoby super - tylko jak mi dostarczysz... pocztą w kopercie ?
Margarete 10:05, 16 wrz 2013

Krys napisał(a)
Margaret a może chcesz juke i trawę Ice Fountains i zielone żurawki kwitnace na czerwono ma tego juz sporo,moge podeslać przez Kroline jak bedie u tesciów

Miło że wpadłas do mnie Krysiu, a ja tak dawno do ciebie nie zaglądałam, musze dzisiaj nadrobic to wieczorem. Dzieki za propozycje podzielenia sie roslinkami, jesli chodzi o zielone zurawki z czerwonymi kwiatkami to dziekuje - mam takie 3 kępki bo kupiłam wiosną i ładnie sie rozrosły a nawet teraz jedna z nich kwitnie ponownie. Ale trawę a właściwie turzycę Ice Fortunais to bym chetnie wzieła bo lubie trawy i turyce, mam ich wiele ale tej akurat nie mam. Z góry dziekuje choć za rosliny nie powinno sie ddiękować zeby dobrze rosły
Na razei nie mogę ci nic od siebie zaproponowąc z moich roslinek bo sa malutkie ale może w przyszłości....
Krys 11:24, 16 wrz 2013

Margarete napisał(a)

Miło że wpadłas do mnie Krysiu, a ja tak dawno do ciebie nie zaglądałam, musze dzisiaj nadrobic to wieczorem. Dzieki za propozycje podzielenia sie roslinkami, jesli chodzi o zielone zurawki z czerwonymi kwiatkami to dziekuje - mam takie 3 kępki bo kupiłam wiosną i ładnie sie rozrosły a nawet teraz jedna z nich kwitnie ponownie. Ale trawę a właściwie turzycę Ice Fortunais to bym chetnie wzieła bo lubie trawy i turyce, mam ich wiele ale tej akurat nie mam. Z góry dziekuje choć za rosliny nie powinno sie ddiękować zeby dobrze rosły
Na razei nie mogę ci nic od siebie zaproponowąc z moich roslinek bo sa malutkie ale może w przyszłości....

Ok pogadam z Karolina i podeśle do niej masz bliżej.Ja te trawe rozmnożyłam i fajnie rośnie wieczorkiem pokaże u siebie jak wyglada pozdrawiam
Krys 11:42, 16 wrz 2013

Juz się z Karoliną umówiłam ,popatrz u mnie moze coś jeszcze upatrzysz,mam bordowe i takie pomaranczowe żurawki nazw nie znam
Margarete 10:01, 17 wrz 2013

Krys napisał(a)
Juz się z Karoliną umówiłam ,popatrz u mnie moze coś jeszcze upatrzysz,mam bordowe i takie pomaranczowe żurawki nazw nie znam

Dzieki Krys