Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:12, 18 wrz 2013

A tu z myslą o wiośnie moje cebulowe małe szaleństwo :
Anita1978 09:12, 18 wrz 2013

Rabaty wyglądają super! A cebulowo poszalałaś! Ale cebule da się upchnąć zawsze i wszędzie!
10:10, 18 wrz 2013
Margarete napisał(a)

Oj tak tak Makkasiu ...w moim wydaniu to naprawdę szaleństwo, patrze na tę kupę cebul posortowanych wg rodzaju i koloru, które stoja tuz obok mnie ( na podłodze w pokoju komputrowo-ksiązkowym zwanym szumnie "gabinetem") i zastanawiam sie gdzie to wszystko posadzę, ja mam przeciez tylko niewielki ogródek przy segmencie....... A jeszcze czekam na dostawe zamówiona przez net.....szaleństwo na całego........

U mnie też były tak ładnie posegregowane do odwiedzin koleżanki z wnuczkiem
Mala_Mi 15:14, 18 wrz 2013

Małgoś.. jeżeli mogę coś zasugerować.... W jedno miejsce sadź jednocześnie kilka rodzajów cebul.... o różnej porze kwitnienia.. zaoszczędzisz na miejscu a i miejsce będzie ładne przez długi czas...
Ja sadzę krokusy z tulipanami.. tulipany głębiej, krokusy płycej.. jedno nad drugim.... zaraz u siebie spróbuję wkleić jak potem to miejsce wygląda...
Margarete 15:30, 18 wrz 2013

asc napisał(a)
Małgoś.. jeżeli mogę coś zasugerować.... W jedno miejsce sadź jednocześnie kilka rodzajów cebul.... o różnej porze kwitnienia.. zaoszczędzisz na miejscu a i miejsce będzie ładne przez długi czas...
Ja sadzę krokusy z tulipanami.. tulipany głębiej, krokusy płycej.. jedno nad drugim.... zaraz u siebie spróbuję wkleić jak potem to miejsce wygląda...

Dzieki Aniu asc- odpisałam u ciebie w wątku ...
Margarete 15:31, 18 wrz 2013

Anita1978 napisał(a)
Rabaty wyglądają super! A cebulowo poszalałaś! Ale cebule da się upchnąć zawsze i wszędzie!

Noo, a ja byłam u ciebie i twoje "szalone" zakupy tez widziałam , bedzie pieknie i kolorowo wiosnaą że łoł
Margarete 15:32, 18 wrz 2013

Anulka napisał(a)

U mnie też były tak ładnie posegregowane do odwiedzin koleżanki z wnuczkiem

No, no juz sie usmiałam z tego faktu jak pisałas wczesniej ... Bedziesz miała artystyczna kompozycję, taki nowy trend w ogródkowaniu...
Pozdrawiam cie Anulko i ciesze sie ze do mnie zaglądasz. Widziałąs jak mi trawy urosły ?
16:27, 18 wrz 2013
Widziałam,widziałam,trawy to jest to Bez niego ogród taki jaki nijaki..no mam na myśli swój Trawy dodają lekkości i tak falują sobie,falują na wietrze...no i te ich pędzelki ,pióropusze Czyli jednym słowem..trawy muszą być
Mala_Mi 16:34, 18 wrz 2013

Małgosia.. Anulka będzie miała po prostu tak jak ja KOLOROWO Też sie z tego uśmiałam...
Mi wiosną tak dorosłe chłopy pomieszały doniczki z kwiatkami.. i też będzie kolorowo.... musiałam czekać od wiosny do lata, bo nawet nie wiedziałam co mam w której doniczce..
Małgosiu pokazałam jeszcze kilka innych miejsc.. upchniesz dużo cebulek i jeszcze braknie
16:45, 18 wrz 2013
Krokusy jeszcze rozróżniłam bo mniejsze,czosnki sporo większe no i cebule białe ale kolory tulipanów pomieszane,zobaczymy jaki misz-masz będzie wiosną. Niektóre cebule tulipanów różniły się kolorem-jaśniejsze,ciemniejsze to sadziłam tak na przemian.Sama jestem ciekawa czerwonych i żółtych na szczęście nie zdążyłam wtedy wyjąć.Więc rabata tulipanowa nie będzie zła bo różowo-biało-fioletowo-bordowa.To Raduś-mały ogrodnik,zapędy od najmłodszych lat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies