Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 17:10, 15 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Małgosiu a ja zapytam o Twojego Lucyfera. Traktujesz jak jednoroczną roślinę czy jednak zimuje (pod "kołderką" z kory) Macham

Mojego lucyfera traktuje normalnie jak wieloletnią rosline. Nie wykopuje, tylko okrywam stroiszem i cebulek przybywa, kępa robi sie coraz większa. Wiesz to troche taki los na loterii - albo zmarznie albo nie - mi w tym roku przezimowały rosliny które słabo zimują czyli trawka praire fire i budleja a szlag trafił stipę, barbule i zwykły żywopłot z ligustra...więc póki co lucyfer daje radę - odpukać. Mam go 4 lata i jest ok.
Margarete 17:12, 15 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Nie wiedziałam że cyklameny zimuja w gruncie śliczne różowe )))

Różowe i białe - to miniaturki takie, właśnie ogrodowe - kupiłam w Skierniewicach na wystawie - sama się dziwiłam a teraz się ciesze choć one w sumie maleńkie bardzo są ale są
Margarete 17:13, 15 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Figo dla Ciebie już pozuje u mnie

A Ty, Małgosiu, już kategorycznie nie chcesz psa? Bo ja zawsze mówię, że ten to już ostatni...ale Figo to z pewnością ostatni. Lat przybywa...

Byłam, widziała, dziekuję - z przyjemnościa pooglądałam go sobie
Nie wiem jak z tym kolejnym psem u mnie będzie - zastanawiam sie...napisałam u ciebie o swoich dylematach
Margarete 17:15, 15 wrz 2017

Mala_Mi napisał(a)
Do liliowców daj rozchodniki

Tak właśnie chciałam jak poczytałam u Pszczółki co mi radziła i co dziewczyny pisały, i ty tez tak radzisz - dam tam rozchodniki, będzie fajnie - chyba dadzą radę bo one takie łatwe w uprawie a jesienią i późnym latem efektowne są.
Margarete 17:16, 15 wrz 2017

Kasya napisał(a)
no i nie ma...

Jestem jestem Kasiu
AsiaK_Z 17:42, 15 wrz 2017

Margarete napisał(a)

Mojego lucyfera traktuje normalnie jak wieloletnią rosline. Nie wykopuje, tylko okrywam stroiszem i cebulek przybywa, kępa robi sie coraz większa. Wiesz to troche taki los na loterii - albo zmarznie albo nie - mi w tym roku przezimowały rosliny które słabo zimują czyli trawka praire fire i budleja a szlag trafił stipę, barbule i zwykły żywopłot z ligustra...więc póki co lucyfer daje radę - odpukać. Mam go 4 lata i jest ok.

Dzięki Kochana
jankosia 20:18, 15 wrz 2017

No i przypomniałaś mi swoimi fotkami jaki piękny pokrój mają sumaki. Któryś już sezon z rzędu obiecuję sobie się z nimi przeprosić ale za każdym razem moja podswiadomość mówi "odpuść " i ja odpuszczam. A potem widzę jakie to piękne drzewa, przypomina mi się od razu jak było ładnie kiedy u mnie rosły i znowu mam ochotę się przeprosić. Ale jak ty dajesz radę z odtostami mi powiedz. Przecież wokół masz rośliny czyli coś tam kopieszczęśliwego przy nim.
Bogdzia 20:46, 15 wrz 2017

Tydzień temu byłam u Małgosi i ogrodu nie poznałam , bardzo pieknie dorósł, jest taki dojrzały a nie za stary , jak dziewczyna na studniówce, śliczny.Sumak tez mi wpadł w oko , ale posadzic juz nie mam gdzie.
Kindzia 09:03, 16 wrz 2017

Macham Małgosiu
Margarete 10:52, 16 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Macham Małgosiu

Miło mi że zaglądasz Kasiu