Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

GorAna 20:31, 26 wrz 2017

Małgosiu, nie smutaj się, zawsze zza chmur wychodzi słonko.....tylko czasami trzeba dłużej poczekać
Margarete 21:09, 26 wrz 2017

AgataP napisał(a)

Malgoś w ostatnim Rok w ogrodzie (TV2) było o takich ogrodach, na ustabilizowanie się takiego ogródka potrzeba kilka miesięcy, potem się go zamyka szczelnie i żyje sobie sam - pokazywano nawet dęby w słojach

No wiem właśnie, doczytałam o pielęgnacji tych lasów w słojach i bardzo byłam zdziwiona że się te słoje zamyka a wnętrze żyje bo tworzy taki własny biosystem.
Margarete 21:10, 26 wrz 2017

GorAna napisał(a)
Małgosiu, nie smutaj się, zawsze zza chmur wychodzi słonko.....tylko czasami trzeba dłużej poczekać

no już dziś było mi lepiej bo u nas wyszło słońce.
Margarete 21:15, 26 wrz 2017

Jakieś zawilce próbowałam dziś obfocić i resztki róż zmałatanych przez deszcze ale za późno już jest jak docieram do domu i słabo te fotki wychodzą z niedoboru światła. Ale z kronikarskiego obowiązku zamieszczę

Kasya 21:20, 26 wrz 2017

nie "jakies" zawilce tylko sliczne zawilce
Margarete 00:16, 28 wrz 2017

Kasya napisał(a)
nie "jakies" zawilce tylko sliczne zawilce

Dziękuję
Margarete 00:22, 28 wrz 2017

Hurra ! Nareszcie nie pada....wszystkich zaległości w ogrodzie nie nadrobię bo późno wracam a dzień coraz krótszy ale dziś skosiła chociaż trawę. Jutro przedogródek bo już ciemno było jak skończyłam. O chwastach nie myślę bo zarosły mi po tych deszczach wszystko.
Myślę że może w przyszłym tygodniu wezmę że 2 dni urlopu bo ma być nadal ciepło i słonecznie - to chociaż tulipany posadzę, ogarnę i przekopę bukszpany i....po prostu nacieszę się ostatnimi słonecznymi dniami w ogrodzie...bo później już przymrozki zapowiadają....i wczesną zimę.
Margerytka40 07:27, 28 wrz 2017

O tak Małgosiu,też jak wyszło trochę słoneczka to nie wiem za co się brać w ogrodzie. Przez ten deszcz tyle zaległości. Trawa,chwasty,cebulki a jeszcze przydałoby się nad nowymi rabatami popracować. Mogło by być już teraz ładnie do grudnia
AgataP 09:55, 28 wrz 2017

Małgoś gdzie Ty kupiłaś te piękne zawilce - miejscowo czy wysyłkowo?
No cudowne są
Margarete 10:51, 28 wrz 2017

AgataP napisał(a)
Małgoś gdzie Ty kupiłaś te piękne zawilce - miejscowo czy wysyłkowo?
No cudowne są

Nie pamietam bo kupowałam dwukrotnie - białe, pełne w Wojsławicach na Święcie Traw 3 lata temu, te ciemnoróżowe w Łodzi w centrum ogrodniczym przy rogu ulic, Konstantynowskiej i Smulskiej, a mam jeszcze takie bladoróżowe i te nie pamiętam gdzie kupiłam. Te ciemnoróżowe rozkrzewiły sie najładniej, pozostałe maja relatywnie mniej słonca i ciasno. Bogdzia stale uzupełnia stan swoich zawilców jesiennych to na pewno tez jest na bieżaco z informacja gdzie sa i jakie.