Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:56, 25 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Możemy założyć klub...u mnie poziom chcenia i energii-minus 100!

Kasia to chyba wina tej "psiej pogody"....niskie ciśnienie, brak światła, deszcz i ponury obrazek za oknem ....to wszystko tak na nas działa. No kurczę my też jesteśmy częścią natury...i chyba dlatego tak mamy.
Miejmy nadzieję na lepszy czas - tak mówią metereologowie.... ma być żłota polska jesień...

Margarete 22:59, 25 wrz 2017

Magda70 napisał(a)
rozchodniki i trawy...zgrany duet!

Madziu nigdy nie myślałam przed laty że trawy zawładną tak moim sercem. Oglądałam ogrody na obrazkach czy na żywo i nie zwracałam na nie uwagi. A teraz... uwielbiam trawy i pasują mi do wszystkiego, i te małe i te duże i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu po prostu.
Buziaki !
Nikita 01:05, 26 wrz 2017

Margarete napisał(a)

Ty u mnie a ja u ciebie ...telepatia ?!...

Telepatia...nocna siostro!
kasja83 07:14, 26 wrz 2017

Margarete napisał(a)

Kasia to chyba wina tej "psiej pogody"....niskie ciśnienie, brak światła, deszcz i ponury obrazek za oknem ....to wszystko tak na nas działa. No kurczę my też jesteśmy częścią natury...i chyba dlatego tak mamy.
Miejmy nadzieję na lepszy czas - tak mówią metereologowie.... ma być żłota polska jesień...

Oby....wzdłuż dojazdu do domu mam cudowne lipy i dęby-złota aleja się robi. Gorzej-jak wszystkie te liście lądują u mnie na placu
polinka 10:04, 26 wrz 2017

Margarete napisał(a)

Podobno od dzisiaj ma być lepiej...podobno, bo u mnie dalej szaro...
Słoneczka życzę Małgosiu
Margarete 12:26, 26 wrz 2017

Nikita napisał(a)

Telepatia...nocna siostro!

Margarete 12:31, 26 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Oby....wzdłuż dojazdu do domu mam cudowne lipy i dęby-złota aleja się robi. Gorzej-jak wszystkie te liście lądują u mnie na placu

Taka aleja to cudnie wygląda cała w kolorze... a te liście...cóż taki urok jesieni.
Nie zaskoczysz mnie Kasiu - spójrz na moje fotki - widzisz ten las za płotem...on jest owszem w części iglasty - to fakt ale jest też i liściasty...dęby, brzozy, topole etc... i nawet jak u siebie wyczyszczę do zera liście to za chwilkę wystarczy podmuch wiatru i przez żerdki metalowe w płocie mam liście z lasu z powrotem u siebie, to ja znowu czyszczę u siebie a tu wiatr mi wwiewa kolejna porcje...trochę się czuję tak jak bym zamiatała w lesie, czyli walczyła z wiatrakami...
Ale żeby było jasne, nie skarżę sie, nie narzekam, kocham ten las za płotem i uwielbiam na niego patrzeć z tarasu albo z domu
Margarete 12:32, 26 wrz 2017

polinka napisał(a)

Podobno od dzisiaj ma być lepiej...podobno, bo u mnie dalej szaro...
Słoneczka życzę Małgosiu

Wzajemnie Polinko!

Czytałam wczoraj że jesień ma być długa, ciepła i słoneczna...oby tak było
Margarete 15:55, 26 wrz 2017

Dzisiaj z racji moich zawodowych działań w zupełnie innej dziedzinie niż ta o której tu rozprawiamy na forum, miałam kontakt z firmą u nas tu pod bokiem, produkującą takie cuda, zobaczcie : http://www.jarofforest.pl/galeria/
Nie chciałbym tu reklamować nikogo - nie taka jest moja intencja. Po prostu temt roślin i lasu jest mi bliski więc zainteresowałam sie takimi specyficznymi żywymi ozdobami.Ja wiem że to nie są tanie rzeczy ale jakie efektowne i ciekawe. Pomysłowość ludzi jest nie do ogarnięcia, podziwiam....

AgataP 19:47, 26 wrz 2017

Margarete napisał(a)
Dzisiaj z racji moich zawodowych działań w zupełnie innej dziedzinie niż ta o której tu rozprawiamy na forum, miałam kontakt z firmą u nas tu pod bokiem, produkującą takie cuda, zobaczcie : http://www.jarofforest.pl/galeria/
Nie chciałbym tu reklamować nikogo - nie taka jest moja intencja. Po prostu temt roślin i lasu jest mi bliski więc zainteresowałam sie takimi specyficznymi żywymi ozdobami.Ja wiem że to nie są tanie rzeczy ale jakie efektowne i ciekawe. Pomysłowość ludzi jest nie do ogarnięcia, podziwiam....

Malgoś w ostatnim Rok w ogrodzie (TV2) było o takich ogrodach, na ustabilizowanie się takiego ogródka potrzeba kilka miesięcy, potem się go zamyka szczelnie i żyje sobie sam - pokazywano nawet dęby w słojach