Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Aneta1309 12:17, 01 mar 2015

To ja czekam na te zmiany pozdrawiam Beatko
KasiaWB 18:29, 01 mar 2015

Witaj wiosennie Beatko,
w ubiegłym sezonie było pięknie u Ciebie, a co to się będzie teraz działo ulalalala
Pozdrawiam i do miłego zobaczenia
Betka 19:56, 01 mar 2015

Kasiu ubiegły sezon faktycznie był piękny, naparstnice pokazały swoje piękno
Wysiały się wszędzie .....i ten maczek wschodzący mnie tak wyprowadzał z równowagi hahaha że pieliłam i pieliłam i chyba je wyplewiłam zostało bardzo mało !!! Więc coś mi się wydaje że ten sezon będzie na pewno mniej kolorowy !
Oczywiście nie przejmuję się tym tak bardzo przecież nie może być zawsze tak samo zwłaszcza w ogrodzie. Planuję trochę zmian Rabatę pod bzem i muszę w końcu gdzieś wygospodarować miejsce na ławeczkę. Zobaczę jak to mi wyjdzie
Filomena 21:57, 01 mar 2015

Betka napisał(a)

Kwiatkowo

Betko
podglądam Twój ogród od początku. Lekkość i bezpretensjonalność, z jaką go kształtujesz jest zachwycająca. To jak podglądanie natury i tylko lekkie jej pomaganie, cudownie!!!!
Ciekawa jestem letniej tegorocznej aranżacji, bo pisałaś, że naparstnic będzie mniej. Czy zostawiłaś je, żeby się same siały czy im pomagasz?
Ciekawa też jestem jak Twoje ostróżki. Mój ogród jest dosyć ciemny i ostróżki u mnie nie dają rady, ale ich łany śniąmi się po nocach
pozdrawiam
Ewkakonewka 22:24, 01 mar 2015

Ach czekamy na te kwiaty
Betka 16:49, 02 mar 2015

To jest miejsce które chcę zmienić .....

.....Rabata będzie nazywała się " POD BZEM" :

Chcę żeby tam rosły:
hortensje
hosty
tawułki
brunera
żurawki
może jąkać ostróżkę jeszcze wcisnę
Martwi mnie tylko podlewanie bo bez - lilak "wypija całą wodę "
Co o tym sądzicie ?

Betka 17:04, 02 mar 2015

a to drugie miejsce nad którym chcę popracować "

Pod drzewami chcę zrobić miejsce na ławkę. Zabiorę więc trochę trawnika w tym celu i posadzę tam krzewy.
Do tego miejsca będą prowadziły krążki z drzewa schowane w trawniku a pod ławką ma byś niewielki placyk z tych krążków
Forsycja pośrednia 'Golden Times'
hosty
tawuły japońskie
berberysy
może hortensja

A o tym co myślicie , może jeszcze jakieś inne roślinki zaproponujecie ?!
Betka 17:17, 02 mar 2015

Moje pelargonie bardzo ładnie przezimowały co prawda wraz z mszycą hihihi ale potraktowałam je ekologicznym sposobem : napar z tytoniu - pogromca mszycy !!!!
Mszyce padły pelargonie mają się dobrze i będę je rozmnażała.
Przygotowałam sobie doniczki na pelargonie ok 80 szt mam zamiar w tym roku postawić na tę roślinę bezproblemowa i śliczna. Kolorki na 2 albo 3 nie pamiętam ( nie podpisałam ) Zawsze miałam surfinie jednak musiałam je skubać a jakoś nie zawsze mam czas na takie zabiegi !!
Zamiary wielkie!!!! zapał też !!!! Wiosna dodaje nam siły
Joku 19:47, 02 mar 2015

80 doniczek pelargonii..... Gdzie planujesz posadzić?
Betka 20:07, 02 mar 2015

Na razie doniczki są puste stoją na dworze i deszczyk je podlewa
Pelargonie będą w doniczkach balkonowych i w donicach. A jak zostaną to posadzę w gruncie i zobaczę czy się uda.