Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 21:15, 17 paź 2015

Mamy październik a lawenda kwitnie

Betka 21:21, 17 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie jakiś mrozik chyba wszystko srebrzy, u nas ciepło , ale mżyście i deszczowoAle te srebra też śliczne

Przymierzam się w przyszłym sezonie wziąć za przemianę mojego rowu

Zdjęcia są z początku miesiąca więc nie do końca aktualne Jakoś pododa nie sprzyja robieniu zdjęć więc wstawiłam to co mam To sreberko ma swój urok tylko zimno z aparatem biegać !!! Przymierzaj się przymierzaj a jak wiosna przyjdzie to jak ruszysz ciekawa jestem co wymyślisz może coś podejrzę
Pozdrawiam
Tamaryszek 18:28, 19 lis 2015

Witaj! Dużo czasu dziś spędziłam u Ciebie, przeczytałam kilkadziesiąt pierwszych stron z zapartym tchem, śledząc powstawanie ogrodu. świetnie wyszły podkłady nad strumykiem, dobry pomysł z tym "balkonikiem" przy wlocie wody. Podoba mi się drewniane ogrodzenie, mostek i kącik pod niebieskim oknem drewnianego domu. Rośliny już takie wielkie..! Z rozmachem wszystko tworzysz, sadzisz w dużych grupach i efekty są wspaniałe. Jestem pod wrażeniem!
sylwia_slomc... 23:38, 19 lis 2015

Wrzuć coś z jesienipo śniegowo- mrozowej proszę
Filemon24 10:03, 20 lis 2015

dosłownie kopara mi opadła.... wow stworzyłaś przepiękny ogród, metamorfoza jest ogromna
Betka 23:27, 27 lis 2015

Witam
Tamaryszek ,sylwia_slomc...,Filemon24 bardzo dziękuje za takie słowa które w te ponure dni mi bardzo pomogły!! Nie ukrywam że ostatnio z braku czasu i nie tylko z aparatem do ogrodu nie zachodziłam więc zdjęć nie mam
Postaram się jakieś fotki zrobić i wstawię
Pozdrawiam was gorąco
Betka 10:46, 30 lis 2015

Witam! Czuje że muszę napisać notatkę na pamiątkę hihihi
Jesień i zima bez śniegu zdecydowanie źle na mnie wpływa
Wszystko szare bure i jakoś w tym roku nie potrafię znajść czegoś w ogrodzie co by mi oko nacieszyło !!!
Miałam robić zdjęcia ale uwierzcie że nie ma co tu pokazywać. Krety szaleją ryją że mnie szlak trafia !!! Wszędzie czarne kopce wielkie i ciężki . Raz pozbierałam ale teraz widzę że nie ma to większego sensu bo z powrotem się pojawiły. Rabaty niski i puste widzę ile jeszcze mam do zrobienia brak mi roślin zimozielonych !! Rabaty na podstawiam bylin ..... chymmm skłania mnie to do głębszego zastanowienia co zmienić. Co i gdzie dosadzić aby właśnie o tej porze roku nie było tak smutno .
Długa droga do ogrodu, który będzie mnie satysfakcjonował i to właśnie mnie przeraża !!! Co za wymagania? a może to cel a nie wymagania?! Już sama nie wiem?

Nie długo Święta widzę już piękne stroiki na waszych wątkach
Ten czas akurat rozwesela mnie a może muszę zacząć robić stroiki ? To i humor mi powróci ?!
Dopadło mnie chyba jakieś jesienno-zimowe przesilenie!

Pszczelarnia 11:31, 30 lis 2015

Betko, jak ogród chwilowo przygnębia (normalne w sumie), to warto zwrócić się w inną stronę.
Jak wygrabiłam 3/4 trawników z liści (a mam prawie same liściaste rośliny), to nawet chandra ogrodowa mi przeszła, bo efekt zadawalający.

Tak, urok zimozielonych w zimie jest nie do przecenienia. W lecie i tak się gubią. I to jest fajne. Ja planuję dosadzić laurowiśnie (jak zawsze o tej porze roku.

margaretka3 11:41, 30 lis 2015

Betko, w tamtym roku przeczytałam cały Twój wątek, ślędzę już na bieżąco, przepięknie masz, zakątek przy mostku jest uroczy Twoj ogród jest niezbitym dowodem, że cieżka praca najbardziej zaniedbane miejsca potrafi zmienić w klimatyczne zakątki.
Ewkakonewka 23:13, 01 gru 2015

Zimozielone trochę muszą być, ale nie stresuj się zbytnio, w lecie masz bosko pięknie to i jesień-zimę dopracujesz. Słońca życzę na poprawę humoru
I nie zapomnij wianek pokazać