witaj Reniu
Dereń mówisz ? może może... zobaczę co mi do głowy wpadnie . Do wiosny jeszcze trochę więc pomyślę !! Mam derenia pod brzozami i jakieś takie marne chyba brak wody im doskwiera . To miejsce w ogrodzie to taka spacja której nie mogę póki co przeskoczyć . Mam nadzieję że coś konkretnego wykombinuję i poukładam rośliny tak że będę zadowolona
Ja również pozdrawiam w Nowym roku!!!
Ponownie wczytuję się w Twój wpis i opcja z miskantami rozplenicami i rozchodnikami podoba mi się brałam coś podobnego pod uwagę ale bez miskantów .
Rosną tam jak pisałam ostróżki i " słoneczniki" tego zestawienia jeszcze nie widziałam podczas kwitnienie bo w 2015 były sadzone no i teraz staję przed wyborem zostawić i zobaczyć jak to będzie wyglądało czy zmienić to miejsce ?!
Problem "za sucho" w ogrodzie dotyczy u mnie nie tylko miejsca pod brzozami ale także pod lilakiem- bzem . Co tam posadzę to bez podlewanie nie daje rady... już nawet rozważam usunięcie go ! To jedyna drzewo jakie mam w ogrodzie po którym dzieciaki śmigają więc mi trochę żal dzieci oczywiście hahaha Bez jest ładny ślicznie pachnie ale odrosty które wyrastają do okoła sprawiają mi nie lada kłopot.
Tamaryszku dziękuje bardzo i oczywiście wzajemnie
A przy okazji jak już jesteś to jakie krzewy byś zaproponowała mi do posadzenia przy wodzie . Byliny są bardzo pracochłonne i nie koniecznie się sprawdzają , krzewy zajmują więcej miejsca i może bardziej by zagłuszyły chwasty ?!