Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

renatamama3 11:03, 03 sty 2016

Może ,dereń ? ,zimą piękne czerwone gałązki .pozdrowienia w Nowym Roku
Betka 21:31, 03 sty 2016

renatamama3 napisał(a)
Może ,dereń ? ,zimą piękne czerwone gałązki .pozdrowienia w Nowym Roku

witaj Reniu
Dereń mówisz ? może może... zobaczę co mi do głowy wpadnie . Do wiosny jeszcze trochę więc pomyślę !! Mam derenia pod brzozami i jakieś takie marne chyba brak wody im doskwiera . To miejsce w ogrodzie to taka spacja której nie mogę póki co przeskoczyć . Mam nadzieję że coś konkretnego wykombinuję i poukładam rośliny tak że będę zadowolona
Ja również pozdrawiam w Nowym roku!!!
Betka 22:16, 03 sty 2016

Urszulla napisał(a)

zrozumiałam, że zastanawiasz się wąskim pasem przed ogrodzeniem? trudno Ci doradzać bo nie wiem czy ten biały domek to sąsiada i czy możesz widok zasłonić docelowo wysokimi szmaragdami (żeby nie było ewent.sąsiedzkich sporów)- to jedno,

a druga sprawa, która to strona świata, domyślam się że jakaś południowa jak kwitną słoneczniki i ostróżki może rząd miskantów byłby fajnym rozwiązaniem, a przed nimi rozplenice i rozchodniki-bo wszystko jesienią i zimą jest urocze. W trawniku posadziłabym jakieś drzewo

Ja też miewam chwile załamań jak patrzę u siebie na wiele miejsc i wiem że trzeba patrzyć na to co się do tej pory zrobiło i w ten sposób siebie dowartościować fajnie że widzisz zmiany których trzeba dokonać na rabatach bo co byś robiła za kilka lat gdybyś wszystko miała zapięte na ostatni guzik i nie do zmiany

i tym optymistycznym akcentem pozdrawiam Cię noworocznie, spełnienia marzeń, wyzwań i realizacji nakreślonych wcześniej celów

Ponownie wczytuję się w Twój wpis i opcja z miskantami rozplenicami i rozchodnikami podoba mi się brałam coś podobnego pod uwagę ale bez miskantów .
Rosną tam jak pisałam ostróżki i " słoneczniki" tego zestawienia jeszcze nie widziałam podczas kwitnienie bo w 2015 były sadzone no i teraz staję przed wyborem zostawić i zobaczyć jak to będzie wyglądało czy zmienić to miejsce ?!
renatamama3 22:30, 03 sty 2016

Właśnie ,latem przesadzałam derenie ,bo w tym miejscu ,co były miały za sucho ,a czytałam ,że lubią wilgoć ,zobaczymy co w tym roku pokażą .pozdrawiam
Betka 22:46, 03 sty 2016

renatamama3 napisał(a)
Właśnie ,latem przesadzałam derenie ,bo w tym miejscu ,co były miały za sucho ,a czytałam ,że lubią wilgoć ,zobaczymy co w tym roku pokażą .pozdrawiam

Problem "za sucho" w ogrodzie dotyczy u mnie nie tylko miejsca pod brzozami ale także pod lilakiem- bzem . Co tam posadzę to bez podlewanie nie daje rady... już nawet rozważam usunięcie go ! To jedyna drzewo jakie mam w ogrodzie po którym dzieciaki śmigają więc mi trochę żal dzieci oczywiście hahaha Bez jest ładny ślicznie pachnie ale odrosty które wyrastają do okoła sprawiają mi nie lada kłopot.
Tamaryszek 11:11, 07 sty 2016

Dalszych sukcesów w zagospodarowaniu ogrodu życzę w Nowym Roku!
Betka 11:18, 07 sty 2016

Tamaryszek napisał(a)
Dalszych sukcesów w zagospodarowaniu ogrodu życzę w Nowym Roku!

Tamaryszku dziękuje bardzo i oczywiście wzajemnie
A przy okazji jak już jesteś to jakie krzewy byś zaproponowała mi do posadzenia przy wodzie . Byliny są bardzo pracochłonne i nie koniecznie się sprawdzają , krzewy zajmują więcej miejsca i może bardziej by zagłuszyły chwasty ?!
Betka 11:31, 07 sty 2016

U was po świętach a u mnie dopiero fotki wstawiam z bombkami w roli głównej

Betka 11:56, 07 sty 2016

I jeszcze kilka fotek z wczoraj

waldek727 12:25, 07 sty 2016

Śmiało na panczenach można śmigać.