Ewo pora roku faktycznie potrafi przygnębić dobrze że napisałaś że na chwilę Jeszcze trochę i będzie znowu słoneczko w końcu czas tak szybka płynie !! Grabienie trawnika to chyba by mnie dobiło hihihi to jedyna ogrodowa czynność która nie przemawia do mnie w ogóle!!!Pomimo że efekt jest widoczny od razu !
Zimozielone o takiej porze roku są bardzo pożądane w ogrodzie i już kolejny rok obiecuję że je posadzę i mija zima rośliny budzą się ze snu i chęć posiadania zimozielonych odchodzi gdzieś....
Mam malutkie sadzonki szmaragda brabanta i cisa na wiosnę mam się zmobilizować i je tam posadzić ! A jak zapomnę to weź mnie do porządku przywołaj!!!
Dziękuję Takie wpisy że ktoś przeczytał mój wątek bardzo mnie cieszą nie ukrywam !!
Z Braku czasu a może mobilizacji nie piszę tyle co bym chciała więc spokojnie na pewno będziesz długo na bieżąco hihihi
Ewo słońce nie dotarło za to humor się poprawił
Cieszę się że jeszcze ktoś zagląda do mojego wątku , jeszcze tyle przede mną zmian i na pewno jak się uprę to to dopracuję jeszcze jak by Mikołaj przyniósł mi worek no dobra woreczek pieniędzy to 100 % było by wszystko zrobione
No z tymi wiankami to wiesz u mnie jest .....nigdy żadnego nie zrobiłam aż wstyd się przyznać !! Stroiki jak najbardziej robię ale wianki nie bardzo .
Może w tym roku zrobię taki pokaz robienia stroików w szkole w kl 0 . Dwa lata temu taki robiłam i dzieciakom podobało się Zdobiliśmy domek i choinkę no i oczywiście stroiki
Wczoraj humor mi się poprawił jak zobaczyłam śnieg a to dlatego że zakrył kretowiska !!! Odwiozłam dzieci do szkoły i zrobiłam kilka fotek z resztkami białego puchu.
Nie mam pojęcia jak to się stało że nie powiązałam traw !!! Może jeszcze mi się uda?!
Trafiłam akurat jak po ogrodzie wędrowała ruda wiewióreczka niestety była za szybka dla mojego aparatu i jakość jest taka sobie .
A to jest właśnie miejsce któro mi humor psuje . Rosną tak żółte słoneczniki a przed nimi niebieska ostróżka . O tej porze roku to miejsce nie wyglądajednak dobrze Co z nim zrobić ? oto jest pytanie ?
Po lewej stronie "balkon " póki co podoba mi się rosną tam szmaragdu, berberysy i żurawki a po prawej pustka !! Może i tam posadzić szmaragdy?
Ja bym radziła nie sadzić Szmaragdów. Jeśli chcesz mieć osłonę o tej porze roku, posadź żywopłot grabowy, albo grupę strzyżonych grabów. Im liście zostają na zimę, opadają wiosną. I mogą stanowić tło dla delikatniejszych, bylinowych nasadzeń. To chyba lepiej będzie pasować do miejsca.
A na Twoich zdjęciach ogród i teraz wygląda ładnie, struktura już jest widoczna.
Tamaryszku sam juz nie wiem co zrobić i co posadzić. Musze to przemyśleć. Żywopłoty z liściastych jakos mnie stresują wydaje mi się ze ich pielęgnacja jest dla mnie za dużym wyzwaniem :/ przeraza mnie ich formowanie! Staram sobie wyobrazić jak by wyglądał taki żywopłot na balkonie i jakos tego nie widzę. Może kiedys przekonam się to żywopłotów tego rodzaju i wtedy w ogrodzie jakiś się pojawi
Pozdrawiam serdecznie