Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ewa4 08:34, 11 lut 2014

o już werbrnę można siać.Renatko plany wiosenne już masz widzę na początek ja też muszę za nawozami się rozejrzeć a grabienie trawnika to mnie przeraża nie myślę narazie o tym.
renatamama3 09:06, 11 lut 2014

Ewuś ,można ,jeszcze lobelię i kobeę ,a co jeszcze to nie wiem ,dziewczyny sieją jeszcze trawy .U mnie okna ,też czekają ,ale wczoraj wybrałam ,ogród ,bo tak pięknie było .Trawnika ,to ja mam nie wiele ,zgrabiłam ,go wczoraj wstępnie i czuję dziś ręce ,w marcu M zrobi wertykulacje i nawieziemy z tym ,że u mnie idealnego trawnika nigdy nie będzie ,zabawy dzieciaków ,pies i las igły ,itp ale niech jakos takoś wygląda .pozdrawiam
renatamama3 09:06, 11 lut 2014

Do marca zostało 18 dni .
renatamama3 09:25, 11 lut 2014

JoannA napisał(a)

Renatko, dzisiaj oglądałam stipy bo troche śniegu zeszło po dzisiejszym deszczu. Żyją, są zielone ale co dalej będzie czas pokaże
Z zakupami cały czas sie wstrzymuję ale przegląd nawozów i środków ochrony juz zrobiłam. Trochę zostało z ubiegłego roku ale cos musze dokupić.
Wczoraj wysiałam werbenę.
pozdrawiam

Asiu ,to trzymam za nie kciuki ,jak się uda to będziesz mieć trawowo .U mnie jakiś nawóz znalazłam wczoraj ,ale to mało ,żeby posypać i bylinówkę i trawę ,muszę coś na róże jeszcze kupić ,i coś na opryski ,muszę podjechać na zakupy minimum po promanalem ,bo tak go zachwalają na forum .pozdrawiam
Ewa4 12:55, 11 lut 2014

Właśnie przeglądałam siewy które kupiłam i będę siać ale dopiero po 21 lutego bo mam chrzciny to nie będę parapetów obstawiać ale na próbę kupiłam białą pelargonię i ją to bym chciała teraz wysiać bo ona styczeń i luty się sieje to żeby mi jak wzejdzie zdążyła zakwitnąć nigdy nie siałam zawsze ją z odnóżek mniałam ale chcę spróbować.Trawnika u mnie to więkrza ilość dlatego aż się boję jak będę musiała go grabić ale bratowa na prezent kupiła szelki z tym nosidełkiem to małego włożę i będę grabić hihi.
JoannA 17:07, 11 lut 2014

renatamama3 napisał(a)

Asiu ,to trzymam za nie kciuki ,jak się uda to będziesz mieć trawowo .U mnie jakiś nawóz znalazłam wczoraj ,ale to mało ,żeby posypać i bylinówkę i trawę ,muszę coś na róże jeszcze kupić ,i coś na opryski ,muszę podjechać na zakupy minimum po promanalem ,bo tak go zachwalają na forum .pozdrawiam

Promanal kupiłam w ubiegłym roku i nie zdążyłam opryskać, teraz wszędzie śnieg i zimno więc czekam. Obawiam się że nadejdzie prawdziwa wiosna to szybko się ociepli i znowu nie zdążę.
A stipy jak zmarzną to już nowe rosną więc jakoś przeboleję tę stratę.
O grabieniu trawnika mogę tylko pomarzyć, wszędzie gruba warstwa śniegu, nawet ceblowych ni mogę podejrzeć.
Miłego popołudnia Renatko
eda 20:23, 11 lut 2014

Reniu śniegu niet tylko beka z lodem została ha ha taka na wodę deszczową buźiaki
yolka 20:27, 11 lut 2014

Żadnego lodu i śniegu juz nie chcemy!!!!!!!
Marta7 23:32, 11 lut 2014

Reniu pospacerowalam trochę u Ciebie-miło mi było,masz piękne otoczenie wokół siebie a i zacięcie ogrodnicze!
Pozdrawiam serdecznie
Urszulla 23:34, 13 lut 2014

Do wiosny jeszcze trochę czasu brakuje choć u mnie tak dużo było pięknych dni Mój ogród stoi i czeka na prawdziwą wiosnę