Hej, Sylwuś, mnie też zawsze podobały się zestawienia irysów i piwonii. Piękne, ale efekt krótkotrwały, no i różne wymagania Posadź irysy w słonecznym, ciepłym miejscu, kłączem na południe, płytko. Nie przelewaj, karm wapnem, syp popiół. Nie będziesz czekała na efekty długo
Piękne zakupy. Uwielbiam jednoroczne. Skrzyneczki będą miodzio.
Te jasno fioletowe mam od 3 lat. Są cudowne- nie dość że pachnące, to jeszcze pięknie się rozkrzewiają. A jak po deszczu wszystkie inne potrzebują czasu to one tylko troszkę , by się otrzepać i dalej zachwycać. Jeśli chcesz pokażę u mnie jak duże są z kilku sadzonek - to będziesz miała wyobrażenie jak sadzić.
U mnie wszędzie słonecznie, bo pusto i nie ma jeszcze drzew do rzucania cienia. Kierunek sadzenia kłącza obadam. Pewnie trzeba będzie poprawić . Popiołu im nie pożałuję, skoro lubią No to zobaczymy
Piękne prawda ? I cieszę się ,że się mocno rozrastają i ładnie pachną. Od czterech dni obsadzam moje skrzynki i donice. Podzieliłam sobie tę pracę na raty , żeby się nią mocno nie zmęczyć a i dłużej podelektować tą przyjemnością sadzenia kwitnących już kwiatów. Zostały mi jeszcze do zrobienia dziś i jutro 5 skrzynek i 3 duże donice.
Razem mam 14 skrzynek na oknach i 9 wielkich okrągłych donic. Liczę na efekt
Bratki też jeszcze mam Trochę żal je eksmitować z donic, ale trzeba miejsce na surfinie zorganizować.
Bratki przesadzę na rabaty, to trochę jeszcze pokwitną ( nauczyłam się tego od Hanusi ) .
Niestety, pogoda znów deszczowa na weekend, może nie aż tak jak dzisiaj, ale jednak. Podziwiam Twój zapał przy skrzynkach kwiatami. U mne na balkonie jest jedna i więcej nie będzie.