Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

iwonaal 15:20, 08 maj 2014

Ale zakupy, zazdraszczam.
paprotka 16:59, 08 maj 2014

Selly napisał(a)

Tak sobie myślę... że te moje irysy nie kwitną, bo je co pół roku przesadzam Muszę im wreszcie znaleźć jakieś stałe miejsce, żeby mogły zapuścić korzenie.
Widziałam w ostatnim numerze " Mój piękny ogród" zestawienie irysów z piwoniami - cudne. Muszę je tam wsadzić i zostawić wreszcie w spokoju, to może odwdzięczą się kwiatami

Hej, Sylwuś, mnie też zawsze podobały się zestawienia irysów i piwonii. Piękne, ale efekt krótkotrwały, no i różne wymagania Posadź irysy w słonecznym, ciepłym miejscu, kłączem na południe, płytko. Nie przelewaj, karm wapnem, syp popiół. Nie będziesz czekała na efekty długo

Kasik 20:33, 08 maj 2014

Selly napisał(a)

Kupiłam wczoraj surfinie do obsadzenia balkonów. Taki zakup cieszy bardziej niż nowa sukienka

Całe przedwiośnie rozmnażałam zeszłoroczne surfinie. Zrobiłam sporo sadzonek , ale one takie małe, że zakwitną pewnie dopiero w sierpniu. Chyba się przestanę w to bawić. Szybciej i ładniejsze można kupić ze szkółki. W końcu to wydatek tylko 1 raz w roku , bo tamte inne wydatki wiosną. latem , jesienią, to zuuuupełnie inna sprawa

Piękne zakupy. Uwielbiam jednoroczne. Skrzyneczki będą miodzio.
Te jasno fioletowe mam od 3 lat. Są cudowne- nie dość że pachnące, to jeszcze pięknie się rozkrzewiają. A jak po deszczu wszystkie inne potrzebują czasu to one tylko troszkę , by się otrzepać i dalej zachwycać. Jeśli chcesz pokażę u mnie jak duże są z kilku sadzonek - to będziesz miała wyobrażenie jak sadzić.

Pozdrawiam.
Mila 21:44, 08 maj 2014

paprotka napisał(a)

Hej, Sylwuś, mnie też zawsze podobały się zestawienia irysów i piwonii. Piękne, ale efekt krótkotrwały, no i różne wymagania Posadź irysy w słonecznym, ciepłym miejscu, kłączem na południe, płytko. Nie przelewaj, karm wapnem, syp popiół. Nie będziesz czekała na efekty długo

Paprotko, też sobie zapisałam

Mila 22:03, 08 maj 2014

Selly narzucasz niezłe tempo. Ja jeszcże mam powielkanocne bratki w donicach, a tu juz trzeba myśleć o pelargoniach, surfiniach
Selly 08:27, 09 maj 2014

paprotka napisał(a)

U mnie wszędzie słonecznie, bo pusto i nie ma jeszcze drzew do rzucania cienia. Kierunek sadzenia kłącza obadam. Pewnie trzeba będzie poprawić . Popiołu im nie pożałuję, skoro lubią No to zobaczymy
Selly 08:35, 09 maj 2014

Kasik napisał(a)

Piękne zakupy. Uwielbiam jednoroczne. Skrzyneczki będą miodzio.
Te jasno fioletowe mam od 3 lat. Są cudowne- nie dość że pachnące, to jeszcze pięknie się rozkrzewiają. A jak po deszczu wszystkie inne potrzebują czasu to one tylko troszkę , by się otrzepać i dalej zachwycać. Jeśli chcesz pokażę u mnie jak duże są z kilku sadzonek - to będziesz miała wyobrażenie jak sadzić.

Pozdrawiam.

Piękne prawda ? I cieszę się ,że się mocno rozrastają i ładnie pachną. Od czterech dni obsadzam moje skrzynki i donice. Podzieliłam sobie tę pracę na raty , żeby się nią mocno nie zmęczyć a i dłużej podelektować tą przyjemnością sadzenia kwitnących już kwiatów. Zostały mi jeszcze do zrobienia dziś i jutro 5 skrzynek i 3 duże donice.
Razem mam 14 skrzynek na oknach i 9 wielkich okrągłych donic. Liczę na efekt
Selly 08:40, 09 maj 2014

Mila napisał(a)
Selly narzucasz niezłe tempo. Ja jeszcże mam powielkanocne bratki w donicach, a tu juz trzeba myśleć o pelargoniach, surfiniach

Bratki też jeszcze mam Trochę żal je eksmitować z donic, ale trzeba miejsce na surfinie zorganizować.
Bratki przesadzę na rabaty, to trochę jeszcze pokwitną ( nauczyłam się tego od Hanusi ) .
Selly 08:41, 09 maj 2014

Macham do Was w ten deszczowy dzień. Jutro ma być lepsza pogoda, to może podziałamy w naszych ogrodach, co nie ?
Lecę do was na kominki
hanka_andrus 09:00, 09 maj 2014

Niestety, pogoda znów deszczowa na weekend, może nie aż tak jak dzisiaj, ale jednak. Podziwiam Twój zapał przy skrzynkach kwiatami. U mne na balkonie jest jedna i więcej nie będzie.