Moje Rh też kwitną.A co to za ciemne drzewko w odcieniu bordo? Klon palmowy?Czy śliwa wiśniowa, bo niedowidzę.
Dzięki, o bez jednak mi chodziło. Ciekawe czy on duży wyrasta?
Bez czarny - odmiana EVA rośnie podobno do 2 m wysokości. Nie wiem , czy to się u mnie sprawdzi, bo mam go 2 lata ( tak, tak , na prawdę tylko 2 lata) a jest już wyższy ode mnie. Jak go kupowałam 2 lata temu miał może 0,5 m teraz ok.1,8 m . To młody krzak - ma może 3 lata, a już taki wielki ! Piszą w necie , że szybko rośnie , ale żeby aż tak... !
Kupiłam wczoraj surfinie do obsadzenia balkonów. Taki zakup cieszy bardziej niż nowa sukienka
Całe przedwiośnie rozmnażałam zeszłoroczne surfinie. Zrobiłam sporo sadzonek , ale one takie małe, że zakwitną pewnie dopiero w sierpniu. Chyba się przestanę w to bawić. Szybciej i ładniejsze można kupić ze szkółki. W końcu to wydatek tylko 1 raz w roku , bo tamte inne wydatki wiosną. latem , jesienią, to zuuuupełnie inna sprawa
Pytałeś o irysy,
są dwa rodzaje- na miejsca suche i na podmokłe. Może w tym tkwi sedno sprawy.
Może pokażesz swoje to rozstrzygniemy temat nie kwitnięcia...nie jestem od nich specjalistą ale dla mnie to są proste rośliny i przeważnie zawsze kwitną.
Tak sobie myślę... że te moje irysy nie kwitną, bo je co pół roku przesadzam Muszę im wreszcie znaleźć jakieś stałe miejsce, żeby mogły zapuścić korzenie.
Widziałam w ostatnim numerze " Mój piękny ogród" zestawienie irysów z piwoniami - cudne. Muszę je tam wsadzić i zostawić wreszcie w spokoju, to może odwdzięczą się kwiatami