Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 19:08, 24 lis 2016

leon60 napisał(a)
mucha nie siada

Takie słowa to można kochana użyć do opisu Twojego ogrodu!
U mnie co najwyżej jest w miarę porządek
polinka 19:10, 24 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
cisy elkeganckjie. a cała reszta jak od linijhki
a betonujesz w rekawiczkach co by rączki ładne zostały?

Nie ma co ukrywać Asiu- wszystko sadzone od linijki

Nie potrafię w rękawiczkach betonować Ręce mam zniszczone ale chociaż hybryda je ratuje bo wstyd byłoby gdzieś się pokazać
polinka 19:13, 24 lis 2016

Moniq napisał(a)
Cudowne zdjecia; tyle mam co sobie popatrzę, bo wracam do domu po ciemku
Jaki gatunek cisa masz posadzony?
Sa mega.

Monik, doskonale Cię rozumiem...Jeszcze rok temu też wracałam po 19 do domu i ogród oglądałam tylko co drugi tydzień.

Cis to Robusta, miał być Wojtek ale nigdzie nie mogłam dostać. Też mi się bardzo podoba
polinka 19:16, 24 lis 2016

AniMa napisał(a)
Nic nie mowie głośno, ale tez wolałabym w ogrodzie pokopać niż w pracy przy papirach siedzieć...
Z tym mykiem do sklepu tak łatwo nie będzie - poza tym musiałabym w tłum sie rzucać
Zdjęcia super, choć wem, że nie oddają tego jak faktycznie u Ciebie jest ładnie

Mówisz, że ładnie? Bardzo dziękuję choc obydwie wiemy, że jeszcze trochę musimy poremontować aby ogród móc pokazać w całosci

Udało Ci się upolować ledowy prezencik?
polinka 19:16, 24 lis 2016

beata_m napisał(a)
piękne zdjęcia i porównanie super bluszczyk pięknie się rozrasta pozdrawiam cieplutko

Beatko, dziękuję i macham wesoło
polinka 19:18, 24 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Pieknie ogrod jesienia wyglada )) pieknie )))

Pani Lojalna, kłaniam się pięknie
polinka 19:19, 24 lis 2016

asiak napisał(a)
Polubiłam bluszcz
Cisy piękne

Cześć Asiu Miałam do Ciebie pisać bo mam sprawę...

Cisy dziękują.
polinka 19:37, 24 lis 2016

regli napisał(a)
Cześć Polinko
Wiem, że temat bywania i niebywania na forum zamknięty, ale mimo wszystko chciałabym wtrącić swoje 3 grosze. Moim zdaniem jest tak wiele tego przyczyn (pewnie tyle ile zamkniętych lub porzuconych wątków), że nie dasz rady wszystkich ich znaleźć i nie ma sensu, żeby sobie tym głowę zaprzątać. Z pewnością natomiast, żeby wątek był odwiedzany, trzeba umieć o to samemu zadbać, mieć na to czas, bywać u innych, umieć też pisać o pierdołach (w pozytywnym znaczeniu). Forum jest już tak duże, że samo założenie wątku i czekanie aż ludziska sami do nas trafią jest po prostu naiwnością. Poza tym, mimo wszystko, czytanie wątków, oglądanie zdjęć i pytanie wcale nie gwarantuje, że sobie sami poradzimy z ogrodem, nawet z Waszą ogromną pomocą. Trzeba mieć w sobie pewne umiejętności, które można przy udziale forum odnaleźć albo i nie i wówczas musi pomóc specjalista. I każdy niezadowolony musi najpierw poszukać u siebie przyczyny, szczerze odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego mój wątek nie jest tak licznie odwiedzany przez innych. I musisz Polinko zdać sobie również sprawę, że czasami życie odrywa nas od ogrodów, zapominamy o forum, o ludziach na nim. Ja wypadłam z forum po śmierci mojej przyjaciółki i nie byłam już w stanie nadrobić zaległości, a i chyba nawet nie specjalnie mi się chciało. Swój wątek traktuję jako archiwum dla mnie i nie mam do nikogo pretensji, że pusto, bo i ja tam nie zaglądam. A do innych wpadam po cichutku, popodziwiam, czasem poszukam czegoś co mi jest w danej chwili potrzebne lub zapytam w konkretnym wątku. I takie bywanie na forum mi odpowiada. Nie jestem na tyle zakręcona na punkcie ogrodu i na tyle otwarta, żeby być tu na stałe. Poza tym ciągle dopadają nas jakieś kłopoty (czasami zastanawiam się czy tylko my tak mamy), że dość regularnie musiałabym Was zarzucać swoimi smutkami, a tego absolutnie nie mam ochoty robić, a udawać, że jest super też nie umiem.
Pozdrawiam Cię serdecznie i fajnie, że podjęłaś taki temat, bo to znaczy, że dostrzegasz innych

Wszelki duch... Reglinko jesteś!!

Cieszę się bardzo, że się odnalazłaś...Pamiętam, że razem z Alicją i Tobą zaczynałyśmy w podobnym czasie naszą przygodę z O.
Pamiętam jak pisałaś najpierw o walce z chorobą przyjaciółki a póżniej o wielkiej stracie I wcale Ci się nie dziwię, że nie miałaś siły na nic. Kiedyś Marta Zielona fajnie stwierdziła, że ogród jest na samym koncu Jej listy priorytetowej.

Dla jednego ogród to całe jego życie, dla drugiego odskocznia od codzienności, od problemów i myślę,że każdy co innego by odpowiedział na pytanie co Ci daje ogród?

Z kłopotami nie jesteście sami, też często się zastanawiam czy nie może być choc jeden spokojny miesiąc aby nic się niespodziewanego nie działo?
My dla własnego zdrowia psychicznego często wyjeżdzamy, chociaż na krótki weekend, wyłączamy tel.,nie zabieramy laptopa i od momentu wyjazdu z domu nie rozmawiamy o codzienności. Czasami wystarczą dwa dni takiego wyłączenia się a człowiek nabiera kolejnych sił do walki z problemami. Może i Wy Reglinko byście coś takiego spróbowali?

Dziękuję, że się odezwałaś i jeśli tylko będziesz miała ochotę porozmawiać to jestem! Buziaki
polinka 19:52, 24 lis 2016

kasja83 napisał(a)

No porządek masz świetny!!!!Bardzo podobają mi się powiązane trawy.Co tam będziesz jeszcze z betonów tworzyć?

Kasiu, dziękuję Powiązane trawy muszą iść do poprawki. Myślałam, że zostawię takie lużne czuprynki ale widzę, że fruwa mi wszystko po ogrodzie i niestety górę też muszę związac.

Betonowo idę do przodu XMAS się tworzy. Aniu-dziękuję za pomysł!!

I pochwalę się moją literką w łazience zaprojektowanej przez nasza Kasię Siakową

Oraz świeżutkie zdjęcie z dzisiejszej dostawy do Joasi- naszej forumowej koleżanki

polinka 19:54, 24 lis 2016

MonikA napisał(a)

Pięknie powiązane trawki i porządek na zimę gotowy

Moniko, porządek to tak na tydzień Z psiakiem, który nocuje w budzie ze słomą, porządek w ogrodzie to ciężka sprawa.