Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 21:23, 08 sie 2017

Makusia napisał(a)
O matko! Chciałam trochę nadrobić zaległości na Ogrodowisku, a tu takie zdjęcia mnie ominęły!!!
Silver sceptre- powiem Ci, że nie masz serca pokazując takie fotki!!!
Moje mikrusy wyglądają ...hmm...zakopię się na powrót w swoim pesymistycznym zaułku chyba....Polinka ale masz ogród!!!!!

Marta, nigdzie się nie zakopuj! Brakowało mi Ciebie
Silvery potrzebują jak wszystkie trawy mieszanki Toszki i wooody, duuużo wody plus do tego gnojóweczka i rosną jak szalone

Ogród bardzo dziękuję!

polinka 21:28, 08 sie 2017

anna_t napisał(a)

znalazłam
w jakich odległosciach od siebie masz te trawy? teraz z perspektywy czasu zmieniłabyś coś? odsunela? blachy wystarczyły?

Ale zdjęcia wygrzebałaś Oglądam i się chichram Ale tak naprawdę to wtedy zaczęła się moja przygoda z trawami...

Odległości mogę zmierzyć w czwartek wieczorem-od wczoraj siedzę sobie w drugim ogrodzie Czy bym coś zmieniła? Nie, na tej rabacie jest wszystko ok. Na pewno nie posadziłabym smaragdów na żywopłot tylko cisy. A blacha daje radę! nic nie przechodzi
polinka 21:30, 08 sie 2017

Rosa napisał(a)
No taki porządek i dyscyplina w tym ogrodzie panuje, że aż się zawstydziłam .
Masz rękę do traw Polinko, one Cię pokochały. Dbasz o nie a one swym wyglądem pięknie Ci za to dziękują.
Też sadziłam w tym roku cisy kolumnowe, ale Dawida, bo u mnie Wojtek wygląda smutno i ponuro szczególnie jak przyrosty dorosną. Takie tam moje obserwacje. Pozdrawiam.

Ewa, w bałaganie robię się nerwowa. Niestety to taka nerwica natręctw i wszystko musi być na swoim miejscu Trawy dziękują za miłe słowa. Wojtki lubię ale to racja, że są bardzo ciemne.
polinka 21:32, 08 sie 2017

malkul napisał(a)
ja mam w skarpecie cisy farmen polecam

Dzięki Kokoszka! Luki też pisał o nich właśnie
Jak się trochę zluzuje u mnie to przyjdę z pytaniami.
polinka 21:32, 08 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
na szczęście zaatakowane tylko trochę

I to jest dobra wiadomość
anna_t 21:43, 08 sie 2017

polinka napisał(a)

Ale zdjęcia wygrzebałaś Oglądam i się chichram Ale tak naprawdę to wtedy zaczęła się moja przygoda z trawami...

Odległości mogę zmierzyć w czwartek wieczorem-od wczoraj siedzę sobie w drugim ogrodzie Czy bym coś zmieniła? Nie, na tej rabacie jest wszystko ok. Na pewno nie posadziłabym smaragdów na żywopłot tylko cisy. A blacha daje radę! nic nie przechodzi

ooo to czytam dalej
wiesz co uwielbiam się inspirować na tym forum a teraz dzięki Twojej rabacie zmieniłam plan Lukiego na narożnik pod glediczją będzie caaały w red baronie!
dzięki!
ja żywoplotów z tui też żałuję, w graby lub cisy bym poszła.no cóż .. trudno
Gruszka_na_w... 21:50, 08 sie 2017

Aż westchnęłam z zachwytu przy zbliżeniach na Twoją SS.
Masz rację, że troskliwie nadzorowana rośnie jak na drożdżach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 22:04, 08 sie 2017

anna_t napisał(a)

ooo to czytam dalej
wiesz co uwielbiam się inspirować na tym forum a teraz dzięki Twojej rabacie zmieniłam plan Lukiego na narożnik pod glediczją będzie caaały w red baronie!
dzięki!
ja żywoplotów z tui też żałuję, w graby lub cisy bym poszła.no cóż .. trudno

Czytaj, czytaj Tam jest mega dużo Toszkowych i MAzanowych rad. Też muszę do tego powrócić zimą.
Anka tylko pamiętaj, że z rabatammi trawiastymi jest problem wiosną kiedy ścinasz trawy i jest łyso.
Smaragdy nie są złe, jak się nie przesadzi z ilością Jak sobie pomyślę o wrześniowym czyszaczeniu to już mnie coś bierze...
polinka 22:07, 08 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aż westchnęłam z zachwytu przy zbliżeniach na Twoją SS.
Masz rację, że troskliwie nadzorowana rośnie jak na drożdżach.

Dziękuję Haniu
Twoje trawy też przepięknie rosną!

W tym roku mam kolejne spostrzeżenia dt carexów ale o tym w pażdzierniku. Zobaczymy czy jesień również potwierdzi moje przypuszczenia

Toszka wracaj bo ja już na kartce zapisuję o czym mam Ci powiedzieć
mikina34 08:31, 09 sie 2017

Polinko,
ja tak gwoli potwierdzenia Toszkowych rad (w sensie czy dobrze zrozumiałam), ze odrosty od ID - a mam ich sporo - pobieramy na wiosnę od rośliny matecznej i siup do ziemi na miejsce docelowe? Do dołka mieszkanka Toszki i gnojóweczki? ucinamy korzonek tuz przy matce?

Do kiedy można tą ze skrzypu stosować?