Ice Dance ma taki "twardy", szeroki liść, ostro zakończony a Silver Sceptre to taka delikatna, przyjemna w dotyku trawka o wiele węższym żdzble niż ID. A więc mam ice dance , aco również potwierdziła Toszka . Nowa rabata i graby super. Co do tła sąsiada to sama wiem coś o tym.....
Poli super połączenie! Jak masz namiar na zieloną to ja bym poprosiła
Elegancko nie marudź nie masz powodów
U mnie jak na złość pada wymieniany już serb od sąsiada a za nim jest luka w tujach...
A ja się zastanawiałam, czy mogę teraz przyciąć graby. W takim razie też ciachnę bo takie szalone są, każdy zupełnie inny. A czubek też mogę uciąć? Bo jeden jest zdecydowanie wyższy
Asiu, nie wiem czy teraz jest odpowiedni termin na cięcie grabów...Podpytaj jeszcze dla pewności. Wczoraj oobcięłam wszystkim grabom czubki bo nie chce już ich wyżej prowadzić.
A na jaką wysokość mniej więcej je chcesz mieć?
Specjalnie pobiegłam zmierzyć 4,7m mają teraz i wyzej już nie będę ich prowadzić
Pokażę Wam moją najgorszą rabatę, która w tamtym roku nie miała żadnego zdjęcia bo nie miałam do tej pory na nią pomysłu...Co roku coś sadziłam, póżniej wysadzałam i tak cały czas... Największym problemem tej rabaty jest tło...jakie? sami widzicie. Smaragdy, które bardzo wolno tam rosną przez lipę sąsiada w tym roku powinny trochę ruszyć ponieważ zostały wycięte gałezie owej lipy, które przechodziły na moją stronę. Jest jeszcze wysoka ściana i graby będą miały za zadanie ją choć trochę zasłonić. Czy to się uda, to się okaże za jakieś trzy lata jak graby nabiorą masy... Graby wczoraj po posadzeniu. Środkowy rośnie od czterech lat, dwa po bokach to świeżynki. Dzisiaj przycięłam nowe graby, posadziłam ML i zieloną hakone. Czekam jeszcze na dostawę cisów na dwie kostki pod nowe graby. Rabata póki co nie zachwyca Zobaczę jak będzie się prezentować w sezonie i w razie czego będą dalsze zmiany...
Buuu, drzewa Ci wymarzły Przykro. Wiolu, graby jeszcze w niedzielę miały gałązki do samego dołu Po posadzeniu okrzesałam wszystkie do 1,1m i przycięłam wszystkie boczne. W szkółce widziałam też, że były już do kupienia takie podkrzesane.