Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 14:14, 28 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
Ładniutko

Dzięki
Buziaki
polinka 14:15, 28 maj 2018

Kawa napisał(a)
Poliś pięknie
a to molinia morherx czy jakoś tak?

Tak Kami, to Moorhexe.
polinka 14:18, 28 maj 2018

AngelikaX napisał(a)
Poli moje Evergoldy to kicha na maksa w porównaniu do Twoich - też chcę wypierdykać je... co dodasz do szałwii... bo mam dylemat

Ogrodowo jak zawsze cudnie u Ciebie :*

Angel, po tym jak zagroziłam im wypierdutanie to zebrały sie w sobie, choć w porównaniu do roku poopredniego mają spore opóżnienie. AZ dziwne bo cała wegetacja jest o jakiś miesiąc do przodu a te tak się ociągają.

Ogród dziękuje A ja zaraz z pytaniem lecę do Ciebie
polinka 14:22, 28 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
widzę, że na każdego przychodzi czas, że Evergoldy wymienia.
Ja to w ogóle rozmyślam czy pchać sie jeszcze w jakieś carexy - dwa lata Variegaty były śliczne, a w tym roku do tej pory masakra.
SS mi napuszczał bocznych odrostów, już nie są to trawki w kulistych kształtach.
A mnie znowu korci kupić carex Gold Fountain, bo jednej zimy mi nie przetrwały, a bardzo mi się ta trawka podoba.

Edytko, jak dla mnie to ciężko carexy zastąpić czymś innym...a też dużo carexów powinno być opisywane jako rośliny zadarniające...
zaskoczyłaś mnie opinią o Variegacie-większość osób twierdzi, że to taki żelazny carex jak ID. Ale też do tej pory mówiłam, że SS jest nie do zdarcia a ostatnia zima pokazała całkiem co innego.
polinka 14:25, 28 maj 2018

Makusia napisał(a)
Niesamowity ogrom traw wszelakich u Ciebie! Niby wiem, że tyś Trawowa Królowa, ale jak pokazujesz te kadry i szersze kadry, to nadal to robi wrażenie "wow"!

Marta, może na zdjęciach wydaje się to jakieś duże powierzchniowo ale w realu nie jest to aż taki spory teren. W tym roku może dojdą nowe miejsca do fotografowania
polinka 14:27, 28 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Ja to o królowej też pisałam-to Poli nam się tutaj "oburza"-ale sama powiedz-tytuł słusznie przyznany

Kasiu, są dwie dziewczyny na forum które mają większa ilośc traw Jeszcze daleka droga abym mogła tak mówić o sobie
polinka 14:29, 28 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale masz tych traw w ogrodzie ja jeszcze nie tak dawno nie miałam, ani jednej, a teraz wszędzie je upycham nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich, chociaż czasem niektóre odmiany denerwują, widzę,że nie tylko mnie

Paulinko, mam dwa ogrody więc mogę trochę eksperymentować z trawiszczami
polinka 14:30, 28 maj 2018

Magleska napisał(a)

masz rację tytuł słuszny

Nosz następna
polinka 14:37, 28 maj 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Polinka, przyszłam podglądać Twoje trawki...No marzenie... Molinie masz piękne! Napisz, proszę, jaka to odmiana? Ja swoje szałwie połączyłam z seslerią jesienną. Ładnie grają kolorami. Ściskam ciepło!!

Hej Agatko
Molinie mam Moorhexe i Karl Foerster. Szławia z s.j. to idealne zestawienie ale u mnie s. to tylko dobrze rosną w doniczkach Na rabacie mam problem ponieważ ta część ogrodu gdzie jest szałwia jest bardzo często podlewana i sesleria żle to znosi.

Macham upalnie
polinka 14:38, 28 maj 2018

babka napisał(a)

Napiszę zarz na pw.

Też mogę prosić? Rozważam jej zakup

Napisze na pw.