Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Juzia 08:08, 12 mar 2015

polinka napisał(a)

Juzia powiedz tylko słowo a kwiatuchy do Ciebie polecą Napad na ogrodniczy wskazany obyś tylko się nie zawiodła tak jak ja dzisiaj jadąc do innego województwa w celu zakupu stokrotek...

No niech spróbują nie mieć!
To zrobię focha z przytupem i za dwa dni będą mieć

A daleko to drugie województwo?
Ja też się wybrałam do Obi dwa tyg. temu i choinki świąteczne zastałam
MirellaB 08:10, 12 mar 2015

Polinko bardzo ładnie ten płot wygląda. Podoba mi się, mam taki sam, tylko ciemniejszy. Bardzo fajne zdjęcia porównawcze.
Kwiatki kwitną u Ciebie ślicznie, u mnie jeszcze nie.
Stokrotki cudeńka.
Nie bardzo mogę się rozeznać co Ty z tymi szmaragdami zmieniasz? Gdzie je przesadzasz? Nie mają być przy płocie?
Bluszcza kupiłaś? Ja mam z swojej hodowli. Dzisiaj chciałam go rozsadzać pod płotem, ale jakoś zimno.
Dzisiaj u Ciebie też będą zdjęcie?
Pokazuj jak najwięcej
Miłego dnia
Juzia 08:26, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko ja Ci mogę wysłać Ice Dance przy okazji tej rozplenicy
Coby Polinki już nie ganiać
Iwk4 09:18, 12 mar 2015

Polinko, przeczytałaś, że od Juzi dostanę
polinka 11:28, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko strasznie mnie denerwowało to stare ogrodzenie, teraz jest tak jak piszesz-porządek, chociaż na tej jednej części. Niestety dopóki nie będzie kostki na wjeżdzie i porządnego trawnika to dalej będę się męczyć z bałaganem na podwórku. A niestety przy dużym psiaku ciężko utrzymać idealny porządek.

Z wielką chęcią podzieliłabym się Ice Dance ale sama muszę jeszcze dokupić.
polinka 11:29, 12 mar 2015

Kuba napisał(a)
U Ciebie od razu dwa w jednym- i rewolucja i rewelacja

Ewuś do rewelacji to jeszcze z 5 lat musi minąć...Na razie rewolucja, zobaczymy jaki będzie efekt
polinka 11:31, 12 mar 2015

Juzia napisał(a)

No niech spróbują nie mieć!
To zrobię focha z przytupem i za dwa dni będą mieć

A daleko to drugie województwo?
Ja też się wybrałam do Obi dwa tyg. temu i choinki świąteczne zastałam

Juzia mieszkam na granicy województwa, mam do niego 2 km. i wczoraj naprawdę się zdziwiłam jak mnie wyśmiano.

Trzymam kciuki za Twoje zakupy i czekam na zdjęcia.
polinka 11:38, 12 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Polinko bardzo ładnie ten płot wygląda. Podoba mi się, mam taki sam, tylko ciemniejszy. Bardzo fajne zdjęcia porównawcze.
Kwiatki kwitną u Ciebie ślicznie, u mnie jeszcze nie.
Stokrotki cudeńka.
Nie bardzo mogę się rozeznać co Ty z tymi szmaragdami zmieniasz? Gdzie je przesadzasz? Nie mają być przy płocie?
Bluszcza kupiłaś? Ja mam z swojej hodowli. Dzisiaj chciałam go rozsadzać pod płotem, ale jakoś zimno.
Dzisiaj u Ciebie też będą zdjęcie?
Pokazuj jak najwięcej
Miłego dnia

Smaragdy przesadzam o 50 cm dalej, jakbym je zostawiła w takim układzie jak były to byłaby dzielona rabata. A takie coś tam nie pasowało.

Bluszcza posadzę na razie z własnej hodowli ale póżniej dosadzę jeszcze jak się pojawią w szkółce. W tamtym roku kupowałam piękne, rozrośnięte sadzonki i w ciągu jednego sezonu urósł ponad metr. Ewidentnie widać różnicę w tempie wzrostu.

Nie wiem czy będą dzisiaj zdjęcia, zobaczę ile zrobię Chyba, że stokroty w dużych donicach uwiecznię.
polinka 11:39, 12 mar 2015

Juzia, Iwonka, cieszę się, że problem rozwiązany.
Juzia 11:42, 12 mar 2015

polinka napisał(a)
Juzia, Iwonka, cieszę się, że problem rozwiązany.

Noo... ja rozwiązałam problem!
Jesteś mi krewna piwko ze sokiem