Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 07:27, 11 wrz 2013

JoannA napisał(a)
Pozachwycałam się wrzosami, piękną Limką i biegnę do pracy.
Pozdrawiam porannie
Ps. Prowizorka jesienna bardzo, bardzo mi się podoba

Joanko witam serdecznie w moim małym ogródeczku i dziękuję za pochwały
Szybko upływających godzin w pracy i spokojnej środy życzę
Borbetka 07:59, 11 wrz 2013

polinka napisał(a)

Heniu a może tak jak Borbetka pisze-miejsce u niej nieodpowiednie i dlatego była problematyczna?

Z tego co pamiętam, to rosła i owszem, ale w ciągu 5 lat raz zakwitła, a kupiłam ją właśnie dla kwiatów. Zauroczyłam się tym krzewem, bo go widziałam przejeżdżając ulicą we wsi w pewnym ogrodzie. Była ogromna, taka różowa i długo kwitła, dlatego ją posadziłam. Warto mimo wszystko sprawdzić jej wymagania. Na pewno nie chorowała i nic ją nie żarło, a liście miała niezwykle ozdobne. Tak było, więc może nie trzeba spisywać ją na straty .
dyha 11:48, 11 wrz 2013

Witam i dziękuję za odpowiedzi, a nawet za podpowiedzi. Już od dłuższego czasu czytam o tej porzeczce. Po Waszych wiadomościach jednak jeszcze sie zastanowię. Mam wymieniać w pewnym centrum katalpy na inne roślinki - jeśli więc będą mieli porzeczkę to wezmę na próbę kilka krzaczków. Nigdy nie biorę jednego. Poza tym, porzeczki raczej łatwo się rozmnożą i będę mógł je posadzić ala-żywopłotek, bo takie były moje zamierzenia. Pozdrawiam Was cieplutko
dyha 11:50, 11 wrz 2013

P.S. Twój ogród również oglądam z iskierkami w oczach
aga_pe 13:11, 11 wrz 2013

wpadam w przelocie i macham
Byłaś w Średzinie?
Jakieś nowe nabytki trawowe? U mnie anabelki x3
polinka 17:08, 11 wrz 2013

dyha napisał(a)
Witam i dziękuję za odpowiedzi, a nawet za podpowiedzi. Już od dłuższego czasu czytam o tej porzeczce. Po Waszych wiadomościach jednak jeszcze sie zastanowię. Mam wymieniać w pewnym centrum katalpy na inne roślinki - jeśli więc będą mieli porzeczkę to wezmę na próbę kilka krzaczków. Nigdy nie biorę jednego. Poza tym, porzeczki raczej łatwo się rozmnożą i będę mógł je posadzić ala-żywopłotek, bo takie były moje zamierzenia. Pozdrawiam Was cieplutko

Trzeba próbować i mieć nadzieje, że się uda W ogrodzie wszystko może się zdarzyć
A może i ja skuszę się na krzew porzeczkowy skoro tak pięknie kwitnie jak Borbetka pisze?
Pozdrawiam porzeczkowych myślicieli
polinka 17:14, 11 wrz 2013

aga_pe napisał(a)
wpadam w przelocie i macham
Byłaś w Średzinie?
Jakieś nowe nabytki trawowe? U mnie anabelki x3

Byłam w sobotę i tylko humor sobie popsułam na weekend Moich smaragdów już nie mieli, podobno jakiś nalot był na thujki i wszystko wykupione Muszę poczekać na nową dostawę. Tylko nie wiem czy moja cierpliwość jest aż tak duuża i wytrzymam. Muszę się zorientować jakie ceny u Marszałaka.
Nabytków trawowych jak i innych też brak
Jak będziesz mieć chwilę czasu to wrzuć fotki swojego wrześniowego ogrodu-pewnie cudnie się rozrósł
gusiarz 19:34, 11 wrz 2013

Róże z miskantami - oł jeeee - ufffielbiam to połączenie . Polinko - byłam dzisiaj w Obi - traw i hortek zatrzęsienie!!! Piękne, olbrzymie, dorodne - nawet carex beatles mieli - ale cenyyyyyy od razu popsułam sobie humor i nic nie kupiłam.... Zbieram na szklarenkę
aga_pe 00:04, 12 wrz 2013

polinka napisał(a)

Byłam w sobotę i tylko humor sobie popsułam na weekend Moich smaragdów już nie mieli, podobno jakiś nalot był na thujki i wszystko wykupione Muszę poczekać na nową dostawę. Tylko nie wiem czy moja cierpliwość jest aż tak duuża i wytrzymam. Muszę się zorientować jakie ceny u Marszałaka.
Nabytków trawowych jak i innych też brak
Jak będziesz mieć chwilę czasu to wrzuć fotki swojego wrześniowego ogrodu-pewnie cudnie się rozrósł

Ależ oczywiście....cudnie się rozrósł....a właściwie rozrosły....chwaściory
Zaniedbałam go kompletnie. Do zimy chyba się nie ogarnę, więc nie ma za bardzo czego pokazywać
polinka 07:09, 12 wrz 2013

gusiarz napisał(a)
Róże z miskantami - oł jeeee - ufffielbiam to połączenie . Polinko - byłam dzisiaj w Obi - traw i hortek zatrzęsienie!!! Piękne, olbrzymie, dorodne - nawet carex beatles mieli - ale cenyyyyyy od razu popsułam sobie humor i nic nie kupiłam.... Zbieram na szklarenkę

Niestety ja sobie też takimi wyprawami psuje nastrój A do tego skończyły się złotóweczki na ogród i chyba lepiej będzie jak nigdzie nie będę jeżdziła, po co się denerwować Jeszcze tylko 5 smaragdów w tym roku nabędę i czekam na wiosnę