Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Juzia 15:09, 29 paź 2015

polinka napisał(a)

A tak sobie obiecywałam...ale spokojnie to nic pewnego

Tak z ręką na sercu, przyznaj się Juziek czy wytrzymałaś aby nie dzielić traw??

A o jakie trawy pytasz?

Tych po prawej stronie nie ruszałam. Ale te po lewej wszystkie podzielone
Margarete 15:49, 29 paź 2015

Polinko naprawde czyścisz tuje? ja swoich nigdy nie czysciłam, choc mogłam bo mam ich całe 6 szt...ale teraz są wysokachne takie że nawet z drabiny bym nie dała rady, choć rzeczywiście smieca bardzo te zółte i suche gałązki, wiec je poprostu spod nich wygrabiam razem z liśćmi jesienia i tyle. W tym roku z powodu suszy i afrykańskich upałów są zdecydowanie bardziej żólte w srodku, to fakt. Ale staram sie dośrodka nie zaglądac i już

Twoje widoczki jesienne cudne, trawy rozrastają ci sie pieknie, a red baron ma tak intensywne wybarwienie...u mnie jest bledszy, ciekawe od czego to zależy ?
polinka 16:07, 29 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
ja swoim żółtkiem liście i kore z kamieni wydmuchujethuj u mnie brak

Jutro też będę dmuchać liście z kamieni
Kuba 16:08, 29 paź 2015

Wystarczy że pomyślę o czyszczeniu Twoich tui a już się czuję zmęczona o swoich wolę nie myśleć
polinka 16:09, 29 paź 2015

siakowa napisał(a)
a moi rodzice maja takie brazowe jak to wszedzie i nic z tym nie robia i nie maja wiatru...i tuje jak malowane, rosną zdrowe i piękne

Kasiek może jakby te brązowe gałązki nie były widoczne na zewnątrz to też bym nie czyściła ale denerwuje mnie zielono-brązowy smaragd
polinka 16:10, 29 paź 2015

Juzia napisał(a)

A o jakie trawy pytasz?

Tych po prawej stronie nie ruszałam. Ale te po lewej wszystkie podzielone

O te, których nie miałaś dzielić w tym roku
polinka 16:20, 29 paź 2015

Margarete napisał(a)
Polinko naprawde czyścisz tuje? ja swoich nigdy nie czysciłam, choc mogłam bo mam ich całe 6 szt...ale teraz są wysokachne takie że nawet z drabiny bym nie dała rady, choć rzeczywiście smieca bardzo te zółte i suche gałązki, wiec je poprostu spod nich wygrabiam razem z liśćmi jesienia i tyle. W tym roku z powodu suszy i afrykańskich upałów są zdecydowanie bardziej żólte w srodku, to fakt. Ale staram sie dośrodka nie zaglądac i już

Twoje widoczki jesienne cudne, trawy rozrastają ci sie pieknie, a red baron ma tak intensywne wybarwienie...u mnie jest bledszy, ciekawe od czego to zależy ?

O to właśnie mi chodziło...cieszę się Małgosiu, że napisałaś o wpływie suszy na żółknięcie. Tak myślałam, że taka ogromna ilość suchych gałązek jest spowodowana brakiem wody i zastanawiam się czy rozłożenie nawadniania coś pomoże w kolejnych latach? Teraz póki mają 180 cm to spokojnie daję radę z czyszczeniem ale póżniej?
Kolejne pytanie przychodzi do głowy...A jak czyścić żywopłot ze smaragdów? Docelowo będą cięte w pionie i poziomie...czy gęstą ścianę będzie można czyścić?

Małgosiu, Red BAron dopiero od miesiąca tak świeci, w czasie suszy mimo codziennego podlewania był taki przygaszony, blady. Nie mam pojęcia od czego zależy intensywność wybarwienia...
Toszko może jesteś i czytasz to pomożesz rozwikłać zagadkę?
polinka 16:22, 29 paź 2015

Kuba napisał(a)
Wystarczy że pomyślę o czyszczeniu Twoich tui a już się czuję zmęczona o swoich wolę nie myśleć

Ewka, dużo masz? Może nie masz wcale suchych gałązek? U mnie jeszcze tylko 13 szt.
Kuba 16:27, 29 paź 2015

polinka napisał(a)

Ewka, dużo masz? Może nie masz wcale suchych gałązek? U mnie jeszcze tylko 13 szt.

koło setki, nawet nie chodzę ich oglądać, udaję że nie widzę
Juzia 17:27, 29 paź 2015

polinka napisał(a)

O te, których nie miałaś dzielić w tym roku

A to nie dzieliłam