Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 10:09, 30 lis 2015

Kuba napisał(a)
dla mnie robienie dekoracji adwentowych i świątecznych to nowość, nie było u nas takich tradycji, ale przyznaję- cieszą i są potrzebne żeby poczuć to oczekiwanie, Twoje idealnie wpisują się w ten klimat- eleganckie i nienachalne

Mówisz nienachalne?? Cieszę się, że tak je odbierasz

W tamtym tygodniu przy okazji odwiedzin usłyszałam, że za mało świąteczne...za mało koloru...
polinka 10:11, 30 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Moja babcia gdy zobaczyła moj pierwszy wieniec kilka dobrych lat temu byla oburzona ze u nas nie ma takich tradycji

Babcia wiedziała co ładneAsiu a jak się rozpoczęła Twoja pasja do dekoracji i wianków?
polinka 10:13, 30 lis 2015

ewa004 napisał(a)
Ale cudna gwiazda !!!!!!
Jak się naumiałaś takie robić ?

Fotelowa gwiazda dziękuje

Teraz doszłam już do wprawy ale pierwszych dziesięć wylądowało w koszu

Znalazłam instrukcję krok po kroku i zaczęłam zabawę.
iwka 10:14, 30 lis 2015

piekny ten KUŃ Wam wyszedł gwiazdka też super, szkoda, że nie mam gdzie stawiać takich ozdób
nawigatorka 10:54, 30 lis 2015

polinka napisał(a)

Babcia wiedziała co ładneAsiu a jak się rozpoczęła Twoja pasja do dekoracji i wianków?

Rozbawiłaś mnie Paulino - to pytanie zabrzmiałao jakbyś wywiad z gwiazda przeprowadzał więc spróbuje wpasować się w te rolę

Prawdę powiedziawszy początek jest iście gwiazdorski - moja nauczycielka nauczania poczatkowego powiedziała mojej mamie, że wykazuje takie zdolności, że powinnam zostać dekoratorem wnętrz! Nie muszę chyba mówić, że zostało to potraktowane jedynie jako rodzinna anegdota, bo nie dość, że taki zawód prawie nie istniał, to nawet jesli istniał to nie był traktowany poważnie. zawsze lubiłam plastyczne działania ale niestety nie zwiazałam się z mini zawodowo.
Swoja pasję do porzadkowania i dekorowania rzeczywistości realizowałam jako wykształcony i jakiś czas aktywny typograf - stąd tytuł mojego wątku.
Ogólnie moje prace biora się z prewatnej potzreby poosiadania wielu dekoracyjnych elementów- kiedy widzę coś co mi się podoba nie myslę jak zdobyyć na to pieniądze, tylko jak to zrobić, a że dużo mam takich realizacji zaczęłam się nimi dzielić.
A pierszy wianke widziałam kiedys jakimś centrum ogrodniczym - był drogi więc postanowiłam zrobić go sama. mieszkałam w bloku więc wisiał po wewnetrznbej stronie drzwi i jeszcze dwa lata temu dekorował drzwi bożonarodzeniowe w naszym domu.

Teraz planuje przygotować serie plakatów dziecięcych ale nie tylko w skandynawskim stylu. jakby ktoś miał ochote to zapraszam

Dziękuję, że zmotywowałaś mnie do wspomnień...

nawigatorka 10:56, 30 lis 2015

Rudolfa dopiero odnalazłam - zuch dziewczyna i zuch chłopak bliźniak mojego
aga_pe 12:10, 30 lis 2015

polinka napisał(a)

Mówisz nienachalne?? Cieszę się, że tak je odbierasz

W tamtym tygodniu przy okazji odwiedzin usłyszałam, że za mało świąteczne...za mało koloru...

hłe, hłe, hłe
A u mnie renifery chyba będą tylko małe - już zamówione. Jutro jeszcze sprawdzę sklejkę w Żmigrodzie. Dziś jestem nieprzytomna. Siedziałam nad wnioskiem do 2.30, a później nie mogłam usnąć. Weekend mnie sponiewierał psychicznie, fizycznie i emocjonalnie. Nie ma to jak nowy tydzień
polinka 14:08, 30 lis 2015

iwka napisał(a)
piekny ten KUŃ Wam wyszedł gwiazdka też super, szkoda, że nie mam gdzie stawiać takich ozdób

Iwka, u mnie tylko Rudolf będzie stał Gwiazdy zawisną...
polinka 14:22, 30 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Rozbawiłaś mnie Paulino - to pytanie zabrzmiałao jakbyś wywiad z gwiazda przeprowadzał więc spróbuje wpasować się w te rolę

Prawdę powiedziawszy początek jest iście gwiazdorski - moja nauczycielka nauczania poczatkowego powiedziała mojej mamie, że wykazuje takie zdolności, że powinnam zostać dekoratorem wnętrz! Nie muszę chyba mówić, że zostało to potraktowane jedynie jako rodzinna anegdota, bo nie dość, że taki zawód prawie nie istniał, to nawet jesli istniał to nie był traktowany poważnie. zawsze lubiłam plastyczne działania ale niestety nie zwiazałam się z mini zawodowo.
Swoja pasję do porzadkowania i dekorowania rzeczywistości realizowałam jako wykształcony i jakiś czas aktywny typograf - stąd tytuł mojego wątku.
Ogólnie moje prace biora się z prewatnej potzreby poosiadania wielu dekoracyjnych elementów- kiedy widzę coś co mi się podoba nie myslę jak zdobyyć na to pieniądze, tylko jak to zrobić, a że dużo mam takich realizacji zaczęłam się nimi dzielić.
A pierszy wianke widziałam kiedys jakimś centrum ogrodniczym - był drogi więc postanowiłam zrobić go sama. mieszkałam w bloku więc wisiał po wewnetrznbej stronie drzwi i jeszcze dwa lata temu dekorował drzwi bożonarodzeniowe w naszym domu.

Teraz planuje przygotować serie plakatów dziecięcych ale nie tylko w skandynawskim stylu. jakby ktoś miał ochote to zapraszam

Dziękuję, że zmotywowałaś mnie do wspomnień...

Asiu bo Ty nasza gwiazda dekoracyjna!
Tak podejrzewałam, że w dzieciństwie odkryłaś swoje zdolności plastyczne A dzisiaj mimo, że zawodowo się tym nie zajmujesz tworzysz cuda, które wszyscy podziwiamy!
Do tego zaszczepiasz w następnym pokoleniu miłość do pięknych rzeczy. A nic tak nie zbliża do siebie jak wspólna pasja i mądre spędzanie czasu z dziećmi

Do końca życia będę pamiętała wspólne szydełkowanie czy pieczenie pierników z mamą.
Tata zaszczepił we mnie miłość do podróży, do wypraw górskich.
Bardzo ważne są wspomnienia...
polinka 14:22, 30 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Rudolfa dopiero odnalazłam - zuch dziewczyna i zuch chłopak bliźniak mojego

Zuch mój eM.