Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 20:40, 21 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz ogromne dziurawce Ja raz posadziłam i zimy mi nie przetrwał, mam tylko te dzikie łąkowe nomen omen w łące

Dzięki Sylwuś one lubią cięcie ja je tnę wiosną mocno i jeszcze w sezonie przycinam bo na chodnik wchodzą łąkowe też śliczne tylko delikatniejsze te moje to już krzaczory ale odrosty miękkie są .

Joku 20:50, 21 sty 2022

Masz ładne szpalery różnych roślin, bardzo mi się podobają. Dziurawce obłędne. Miałam kiedyś, na początku mojego ogrodowania. Podobały mi się jego duże żółte kwiaty.
eda 23:05, 21 sty 2022

Joku napisał(a)
Masz ładne szpalery różnych roślin, bardzo mi się podobają. Dziurawce obłędne. Miałam kiedyś, na początku mojego ogrodowania. Podobały mi się jego duże żółte kwiaty.

Cieszę się Jolcia że podoba ci się zauważyłam że jak rosną razem obok siebie to są mocniejsze skorzystałam z porad naszej Danusi .Wcześniej rozsadzałam wszystko gdzie popadnie dzieliłam a gdy już pełno się zrobiło to sadziłam obok siebie super efekt jak dużo tego samego od razu lepiej widać
Tak tak ten dziurawiec ma największe kwiaty z tych które mam ale najbardziej podobał mi się ten zimozielony aż zauważyłam że jest ekspansywny i będę kombinować jak zrobić go mniej bo szalenie się rozrasta i dusi ...kwiat nadal mi się podoba

Basieksp 23:39, 21 sty 2022

eda napisał(a)

Cieszę się Basiu hosty jak już się rozgoszczą to coraz większe rosną też je lubię a najbardziej pachną te z delikatnymi jasno zielonymi liśćmi z białą obwódką i największe kwiaty mają Rabata Hibiskusowa

A ja kupiłam sobie taką pachnacą, dwa sezony czekałam, aż zawitnie, by powąchać, ale się zdziwiłam jak przez przypadek taka moja inna, już kilkuletnia hosta, mi zapachniała i w dodatku intensywniej niż ta nowa ja poprostu myślałam, że hosty jako tako nie pachną, tyko niektóre, nie moje, nie wąchałam ich nawet, bo przecież one " nie pachną"
eda 23:54, 21 sty 2022

Basieksp napisał(a)

A ja kupiłam sobie taką pachnacą, dwa sezony czekałam, aż zawitnie, by powąchać, ale się zdziwiłam jak przez przypadek taka moja inna, już kilkuletnia hosta, mi zapachniała i w dodatku intensywniej niż ta nowa ja poprostu myślałam, że hosty jako tako nie pachną, tyko niektóre, nie moje, nie wąchałam ich nawet, bo przecież one " nie pachną"

haa a widzisz Basiu mi też podobały się zawsze liście a tu niespodzianka z pięknym zapachem
Basieksp 00:18, 22 sty 2022

eda napisał(a)

haa a widzisz Basiu mi też podobały się zawsze liście a tu niespodzianka z pięknym zapachem

Doszłam do wniosku, że ogrodowo to jeszcze dużo muszę się nauczyć Haa a wiesz jak się cieszyłam z tego odkrycia, że mam taką hostę
Napia 14:59, 22 sty 2022

Piękne te wspomnienia aż się weselnej robi. Chyba już wszyscy tęsknimy do wiosny.
eda 15:01, 22 sty 2022

Basieksp napisał(a)

Doszłam do wniosku, że ogrodowo to jeszcze dużo muszę się nauczyć Haa a wiesz jak się cieszyłam z tego odkrycia, że mam taką hostę

Jasne wyobrażam sobie
ja to się uczę tylko wtedy jak już zdobędę nową roślinkę i staram się ją poznać a najwięcej to w praktyce ....bo tak to mi nie wchodzi ) ....hiii
eda 15:04, 22 sty 2022

Napia napisał(a)
Piękne te wspomnienia aż się weselnej robi. Chyba już wszyscy tęsknimy do wiosny.

Hej Aga fajnie że wpadłaś dziękuję tak brak już ale już blisko blisko tylko luty i ciach przebiśniegiiiii i cała reszta za nimi chociaż chyba ciemierniki pierwsze
Monia81 16:02, 22 sty 2022

Dziurawce Edytko masz cudne w tym szpalerku, mam jednego, bardzo go lubię więc myślę o dosadzeniu kolejnych ten energetyczny kolor żółci do mnie przemawia cudne buziaki