Dzięki Sylwuś one lubią cięcie ja je tnę wiosną mocno i jeszcze w sezonie przycinam bo na chodnik wchodzą łąkowe też śliczne tylko delikatniejsze te moje to już krzaczory ale odrosty miękkie są .
Masz ładne szpalery różnych roślin, bardzo mi się podobają. Dziurawce obłędne. Miałam kiedyś, na początku mojego ogrodowania. Podobały mi się jego duże żółte kwiaty.
Cieszę się Jolcia że podoba ci się zauważyłam że jak rosną razem obok siebie to są mocniejsze skorzystałam z porad naszej Danusi .Wcześniej rozsadzałam wszystko gdzie popadnie dzieliłam a gdy już pełno się zrobiło to sadziłam obok siebie super efekt jak dużo tego samego od razu lepiej widać
Tak tak ten dziurawiec ma największe kwiaty z tych które mam ale najbardziej podobał mi się ten zimozielony aż zauważyłam że jest ekspansywny i będę kombinować jak zrobić go mniej bo szalenie się rozrasta i dusi ...kwiat nadal mi się podoba
A ja kupiłam sobie taką pachnacą, dwa sezony czekałam, aż zawitnie, by powąchać, ale się zdziwiłam jak przez przypadek taka moja inna, już kilkuletnia hosta, mi zapachniała i w dodatku intensywniej niż ta nowa ja poprostu myślałam, że hosty jako tako nie pachną, tyko niektóre, nie moje, nie wąchałam ich nawet, bo przecież one " nie pachną"
Jasne wyobrażam sobie
ja to się uczę tylko wtedy jak już zdobędę nową roślinkę i staram się ją poznać a najwięcej to w praktyce ....bo tak to mi nie wchodzi ) ....hiii
Hej Aga fajnie że wpadłaś dziękuję tak brak już ale już blisko blisko tylko luty i ciach przebiśniegiiiii i cała reszta za nimi chociaż chyba ciemierniki pierwsze
Dziurawce Edytko masz cudne w tym szpalerku, mam jednego, bardzo go lubię więc myślę o dosadzeniu kolejnych ten energetyczny kolor żółci do mnie przemawia cudne buziaki