Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

gierczusia 13:43, 21 lip 2013

Pośmiałam się z hurtowego kupowania ... 24 lawendy .. Nooo nieżle .. Czytałaś u Madzenki ,że trzeba do podłoża dodać Dolomiti i żwrku wapiennego ???

Ja też to czytałam ze dwa razy , bo pamiętam ,że Madzen ma glinę podobnie jak i ja i nie kciała mi się wierzyc ,że jej lawenda w tej glinie tak piknie rośnie... No i podała przepis na to magiczne podłoże ... Tylko ja nie wiem , czy Ty Kaśku masz tylko mokro , czy też glinę....

A każdym razie bardzo się cieszę na tę Twoją lawendę .. Będzie pięknie .. Achhhh

Miłego leżakowania Kasieńko ... Odpoczywaj , i niech to słonko z nami dłużej zostanie ..
Kindzia 14:25, 21 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Mam takie to chyba azjatyckie ,ty to tak wszystko kolorami układasz-ja tak nie potrafie i tak trochę szkoły od ciebie wzięłam

Chyba azjatyckie, nie pachną, ale są najwcześniej. Ładnie masz, to chyba Ci wychodzi, jakoś się kolory u Ciebie nie gryzą
Te pomarańczowe są zaraz przed różowymi jeżówkami, można oczopląsu dostać Przekonana byłam, że to białe, że te pomarańczowe nornica zeżarła, ale nie chyciła się...
Kindzia 14:29, 21 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu miłego leżakowania

Nie mogę długo leżeć, tak hurtem...człowiek nie zwyczajny do takich luksusów Ale doszłam do wniosku, że trawki zamówię, może jakoś zdążę to miejsce w piątek (w międzyczasie ciasto się musi zrobić do Alinki) wyplewić, najwyżej je w niedzielę posadzę, trudno!
Zaraz zrobię zdjęcie, pokażę, co tam się dzieje
Kindzia 14:33, 21 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Pośmiałam się z hurtowego kupowania ... 24 lawendy .. Nooo nieżle .. Czytałaś u Madzenki ,że trzeba do podłoża dodać Dolomiti i żwrku wapiennego ???

Ja też to czytałam ze dwa razy , bo pamiętam ,że Madzen ma glinę podobnie jak i ja i nie kciała mi się wierzyc ,że jej lawenda w tej glinie tak piknie rośnie... No i podała przepis na to magiczne podłoże ... Tylko ja nie wiem , czy Ty Kaśku masz tylko mokro , czy też glinę....

A każdym razie bardzo się cieszę na tę Twoją lawendę .. Będzie pięknie .. Achhhh

Miłego leżakowania Kasieńko ... Odpoczywaj , i niech to słonko z nami dłużej zostanie ..

Nieee, Gierczusiu mam posadzone 47...byłoby 48, ale jedna zdechła
Tak, wiem, ale na wiosnę im dopiero sypnę, tam nie ma gliny, przyzwoita ziemia I nie jest tam mokro, nigdy Chociaż tam...o, przepraszam nieprawda, mam takie jeszcze dwa miejsca

Dość mam leżenia już, dobrze, że wiatry mam (moja Mama tak mówiła ) i na słoneczku przyjemnie Teraz na tarasie, w cieniu sobie siedzę i przyjemnie mi bardzo
Kindzia 14:34, 21 lip 2013

Lecę z góry to zdjęcie zrobić, tylko nie zemdlejcie, od powodzi nie ruszone...
Kindzia 14:54, 21 lip 2013

Tam gdzie zielone carex morrowi Ice Dance, tam gdzie różowe gwiazdki żurawki, które dadzą radę na słońcu , przy siatce jest biały aster angielski, przesadzę, a na jego miejsce różowy liliowiec...może być, czy jak?
Pod Hakuro jest stary szydlasty, ale ten słabo kwitnie (od Elizy mam innego i ten daje czadu) i pójdzie do wywalenia, reszta całkowicie do wyplewienia ( tam pozostałości astrów są, ale nie dały rady w wodzie).
bociek 16:33, 21 lip 2013

A nie chcesz przy skrzynce dac czegos co ja zasloni? A zurawek nie chcesz dac jako obwodki? Tak tylko pytam, bo ja planowac nie umiem
Bogdzia 22:06, 21 lip 2013

Ja też planowac nie umiem ale 24 lawendy na raz kupione robia wrazenie. No i jak róże dojda to dopiero będzie cudnie. Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 22:06, 21 lip 2013

Nie działał wczoraj internet na Ogrodowisku i to sa tego efekty, trzy razy wysyłałam i trzy razy nie poszło a w koncu dziwnym trafem jest.
Bogdzia 22:07, 21 lip 2013

To tu bedzie kwiatek